Nieuwe verfilming Oliver Twist

Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar je kan moeilijk erkennen dat het geen klassieker is: Oliver Twist.
Deze klassieke (jeugd)roman van Charles Dickens speelt zich af tijdens de Industriele Revolutie en gaat over het jongetje Olivier dat in de armoedige straten van het vergeindustrialiseerde London een zakkenroller ontmoet, waarna hij terecht komt bij een groepje straatschoffies die hebben geleerd te stelen van hun \'master\'.

Roman Polanski doet de regie van de nieuwe verfilming, iets waardoor veel fans van het boek opgelucht adem zullen kunnen halen. Ben Kingsley heeft de rol van Fagin, en de onbekende Barney Clark heeft de titelrol.
Zoals zo vaak met films die zich afspelen in de Industriele Revolutie, is de film opgenomen in Praag, mede omdat daar de echte autentieke sfeer nog heerst.
De film komt, zoals het er nu voor staat, 26 oktober in de Nederlandse bioscopen. \'Oliver Twist\' is inmiddels de 16e verfilming van het beroemde boek.

Bewerking: Maarten van Krimpen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  10-08-2005

Is dit niet verschrikkelijk oud nieuws? Het was toch al lang bekend dat Polanski hiermee bezig was? http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=31246&highlight=ol...
Lees meer >

*TIMMIE*  |  10-08-2005

Is dit niet verschrikkelijk oud nieuws? Het was toch al lang bekend dat Polanski hiermee bezig was?
Lees meer >

Roland  |  10-08-2005

trailer: http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/oliver_twist/
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina