Sony wil i-Tunes voor films

Sony wil i-Tunes voor films

De film industrie is er op gebrand om grip te krijgen op de technology branch.
Sony zal haar top 500 films digitaal beschikbaar maken in de loop van volgend jaar, aldus Michael Arriets, senior vice president van Sony Pictures op de US Digital Hollywood conferentie die 01 April afliep.

Tegen Cnet nieuws verklaarde hij: "Films worden op flash geheugen gezet voor mobiele telefoons en er wordt gewerkt aan een digitale download service voor films. Wij willen het succes van i-Tunes (legaal muziek downloaden) wat Steve Jobs heeft behaald voor Apple evenaren, maar dan voor de filmindustrie."

De filmindustrie vertegenwoordiging MPAA (Motion Picture Association of America) is begonnen met een actie tegen de peer-to-peer aanbieders BitTorrent, eDonkey en DirectConect vanwege de, volgens analisten, verliespost van 7 biljoen USD in 2003.

Volgens CNet willen Sony en ook andere film studios graag hun krachten bundelen om er financieel beter uit tekomen, middels een enkele technology om films legaal te downloaden.

Hoewel er nu al legale film sites zoals Movielink blijft het aanbod nog beperkt. Echter, zaken als bescherming en controle van de distributie zelfs na het legale downloaden blijven de filmindustrie verontrusten. Met de komst van o.a. de PSP (Play Station Portable) en andere krachtige maar draagbare entertainment apparaten blijft ook de vraag naar films en andere mutlimedia toepassingen groeien en baart de filmindustrie grote zorgen. De eerste miljoen PSP\'s werden geleverd met Spiderman 2. Films voor de PSP komen in Sony\'s eigen format, UMD, een fysieke schijf. Lions gate Entertainment en ook Disney hebben aangekondigd nieuwe film ook op UMD uit te gaan brengen.

Bewerking : Edgar

Recente artikelen

Laatste reacties

Aronofsky  |  19-04-2005

Ik ben echt geen voorstander van het hele download gebeuren maar een verliespost van 7 biljoen USD lijkt me een typisch gevalletje van creatief boekhouden. Wel ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina