The Nightmare Before Christmas vanaf 5-11 als 2-Disc CE en op Blu-ray

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas
Beleef de populaire en spookachtig waanzinnige klassieker als nooit te voren!
Digitaal gerestaureerd en geremastered

Vanaf 5 november verkrijgbaar op DVD als 2-Disc Collector’s Edition en op Blu-ray

Stap binnen in de driedimensionale en wonderbaarlijke wereld van Tim Burton’s bijzondere avondvullende stop-motion animatiefilm The Nightmare before Christmas. Geniet van zijn magistrale fantasiewereld waarin Jack Skellington, de pompoenenkoning van Halloweenstad, verveeld raakt van de jaarlijkse routine van Halloween.

Vanaf 5 november brengt Walt Disney Studios Home Entertainment Tim Burton’s The Nightmare before Christmas opnieuw uit op DVD als 2-Disc Collector’s Edition en op Bluray. Nu digitaal gerestaureerd en geremastered. Intenser, donkerder en schitterender dan ooit. Precies zoals Tim Burton zich had voorgesteld. Bovendien met zeer veel Bonusmateriaal.

De film is zonder twijfel een van de vele mijlpalen van Tim Burton (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Sleepy Hollow, Batman, Ed Wood, Edward Scissorhands, Big Fish). In april was hij in Nederland als eregast van het Amsterdam Fantastic Filmfestival waar hij de Career Achievement Award in ontvangst mocht nemen, een signeersessie gaf waar lange rijen fans op af kwamen, en een uitverkocht publieksinterview gaf. Met zijn nieuwe film Alice in Wonderland naar het beroemde boek van Lewis Caroll, die in 2010 in de bioscopen verwacht wordt, gaat Burton een hernieuwde samenwerking aan met Disney.

Korte inhoud
De pestkoppen van Halloweenstad zijn het hele jaar uitsluitend bezig met de organisatie van het Halloweenfeest, waarbij ze de aardbewoners de stuipen op het lijf kunnen jagen. Na een zoveelste Halloweenfeest waarbij ze lekker te keer zijn gegaan, keren ze tevreden terug naar huis. Alleen Jack Skellington, de graatmagere pompoenenkoning van hun stad, is er met zijn hoofd niet bij. Halloween is aan een restyling toe. Tijdens zijn overpeinzingen belandt hij, via een deur in een boom, in Kerstland. Wat hij daar aantreft overtreft zijn stoutste verwachtingen: veel brave burgers, warmte, licht, kleur en heel veel kado’s. Terug in Halloweenstad weet hij het zeker. Halloween moet net zo’n schattig feest worden als Kerstmis. Jack besluit de kerstman Santa te ontvoeren, zodat hij zijn plaats op de vliegende arrenslee kan innemen. Terwijl de enge Voddenbaal de Kerstman gevangen houdt, storten de Halloweeners zich op het maken van de kado’s. Niet direct de presentjes die Jack in gedachten had. De kinderen krijgen de meest angstaanjagende kado’s zoals slangen die de kerstboom naar binnen slurpen en verschrompelde hoofdjes. Net op tijd lukt het Jack de kerstman te bevrijden zodat alle brave jongetjes en meisjes toch de juiste kado’s in hun kerstsok ontvangen. Intussen wordt in Halloweenstad de kater van het mislukte avontuur verwerkt en realiseert Jack zich dat hij vooral griezelkoning moet blijven. Met zijn allen bedenken ze vol enthousiasme grimmige plannen voor het nieuwe Halloweenfeest.

Stop-motion animatiefilm
Tim Burton’s The Nightmare before Christmas is een zogenaamde stop-motion animatiefilm. Dat betekent dat net als bij een “gewone” animatiefilm de beelden stuk voor stuk gefilmd moeten worden. Voor elk beeldje wordt het character weer in een andere stand gezet. Voor het lijf is dat niet zo moeilijk. Dat is van buigzaam materiaal gemaakt. Om alle emoties goed uit te kunnen drukken werden alleen voor Jack Skellington al 400 hoofden met verschillende gezichtsuitdrukkingen ontworpen. In totaal werden in de film 12 Jack poppen gebruikt met maar liefst 800 verschillende gezichten. In de film komen maar liefst 227 verschillende karakters voor. De ene nog mooier en gekker dan de andere. De hoofdjes van de poppen zijn eerst in lei gemaakt. Daarna zijn ze uitgewerkt in een soort plastic. Alle poppen zijn met de hand beschilderd. Voor gecompliceerde scènes werd ook de computer ingeschakeld. De geest van het hondje Zero is bijvoorbeeld doorzichtig. Dat is een stukje animatiefilm dat later met de hulp van de computer in de film verwerkt is.

De makers
Bedacht, ontworpen en geproduceerd door Tim Burton.
Scenario: Caroline Thompson.
Regie: Henry Selick
Muziek, Songteksten & de Score: Danny Elfman.

The Nightmare before Christmas (DVD 2-disc Collector’s Edition)
Naast de film ook een schat aan Bonusmateriaal
• What’s This? Jack’s spookhuis vakantieavontuur.
• Frankenweenie (Uncut Version) met nieuwe inleiding door Tim Burton.
• Vincent – Korte film.
• Tim Burton’s originele gedicht verteld door Christopher Lee.
• Geheel nieuw audiocommentaar door Tim Burton, regisseur Henry Selick en componist Danny Elfman.
• Achter-de-schermen making-of van Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.
• De werelden van Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas: Halloweenstad – Kerstmisstad - De echte wereld.
• Verwijderde scènes.
• Vergelijking tussen het storyboard en de film.
• Originele bioscooptrailers en –posters.

Technische specificaties:
Speelduur: 73 minuten - Aspect Ratio: 1.66:1 – Beeldformaat: 16 x 9
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Talen: Dolby Digital 5.1 Engels / Spaans Dolby Digital DTS 5.1 Engels Dolby Surround 2.0 Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / IJslands / Portugees / Hindi

The Nightmare before Christmas (Blu-ray)
Naast de film ook een schat aan Bonusmateriaal
• Frankenweenie (Uncut Version) met nieuwe inleiding door Tim Burton.
• Geheel nieuw audiocommentaar door Tim Burton, regisseur Henry Selick en componist Danny Elfman.
• Achter-de-schermen making-of van Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.
• Verwijderde scènes.
• Vergelijking tussen het storyboard en de film.
• Originele bioscooptrailers en –posters.

Technische specificaties:
Speelduur: 76 minuten - Video: 1080p HighDefinition / 1.66:1 / 16x9
Audio : Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans / Duits / Italiaans Dolby Digital 2.0 Engels Dolby True HD 7.1 Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Spaans / Duits / Italiaans

Recente artikelen

Laatste reacties

johnsmeets  |  05-11-2008

prachtige film:) de blu ray versie met ned subs via play.com heb ,m nu al 2x gezien:)
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  05-11-2008

Ik heb zojuist de nieuwe special edition DVD (UK versie) ontvangen en als je zegt dat dit dezelfde geremasterde versie is als de vorige special edition (ook UK ...
Lees meer >

Frank  |  04-11-2008

Ik weet niet hoe de R1 en R2-UK eruit ziet, maar de Nederlandse release heeft een erg mooie verpakking. Foto's: http://members.chello.nl/f.vincent75/diver...
Lees meer >

MatrixTom  |  26-10-2008

Weet iemand nu al zéker ondertussen of onze dvduitgave Jack Skellington vooraan in reliëf zal hebben, zoals de R1 en R2UK?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina