Toshiba komt met 55" OLED-televisie voor €1.699,00

Toshiba heeft tijdens de IFA een nieuwe serie OLED-televisies onthuld, waarvan het 55"-model positief opvalt vanwege zijn lage prijs van nog geen €1.700,00. Het bedrijf komt overigens ook met een 65"-variant. Beide schermen ondersteunen, in tegenstelling tot een eerder model van Toshiba, verschillende HDR-formaten.

Ondersteuning voor HDR10, Dolby Vision en HLG

De twee nieuwe OLED-tv's lijken als twee druppels water op de X97-televisie die Toshiba eerder deze zomer heeft aangekondigd en die nog deze maand op de markt zou moeten komen. De nieuw onthulde modellen worden door Toshiba gekenmerkt als onderdeel van de X9-serie. De X97 viel negatief op door een gebrek aan HDR-ondersteuning, maar deze nieuwe modellen bieden gelukkig wel ondersteuning voor HDR. En wel in de drie meest gebruikte formaten; HDR10, Dolby Vision en HLG. Of de nieuwe modellen de eerder aangekondigde X97 volledig vervangen of dat dit een aanvulling is op de line-up is op dit moment niet bekend.

Oldschool aansluitingen aan de achterzijde

Wat overigens ook opvalt is dat deze OLED-televisies zowel een scart- als VGA-aansluiting achterop hebben. Meer hedendaagse aansluitingen als HDMI, USB en een LAN-poort zijn gelukkig ook aanwezig. De software betreft het door Toshiba ontwikkelde Smart Portal. Apps als Netflix en Youtube behoren tot de standaarduitrusting.

Toshibestel? Vestoshiba?

De schermen worden overigens niet door Toshiba zelf gebouwd, maar door het Turkse Vestel. Het Japanse Toshiba, leent alleen zijn merknaam uit aan Vestel. Dit vanwege de lastige financiële positie waarin Toshiba verkeert. Denk hierbij ook aan het voorbeeld van het Chinese TP Vision, wat onder de naam Philips televisies op de markt brengt. Met deze stap is de merknaam Toshiba echter weer terug van weggeweest.

Goedkoopste OLED van 2017

Het is de bedoeling dat de nieuwe OLED-tv's eind 2017 in de winkels verkrijgbaar zijn. En gezien de huidige prijs is deze Toshiba OLED-televisie een zeer interessante! Als de andere merken hun OLED-televisies niet afprijzen is de 55" variant van Toshiba namelijk de allergoedkoopste OLED-tv van modeljaar 2017 en wellicht is het dan zelfs een goedkopere optie dan een OLED-televisie uit modeljaar 2016. We houden deze ontwikkelingen scherp in de gaten.

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  10-09-2017

Het wachten is overigens op de eerste fabrikant die OLED-TV's ook in kleinere formaten (43 inch, 49 inch etc.) aanbiedt. Daarmee zouden ze, met name in Nederla...
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  10-09-2017

Artikel bestaat wel, maar de snelkoppeling werkt niet of is niet correct: https://allesoverfilm.nl/nieuws/toshiba-komt-met-55-oled-televisie-voor-169900/
Lees meer >

geoffreyvanvugt  |  10-09-2017

Artikel bestaat niet Michael..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina