Universal: Persbericht releases december 2005

Universal Persbericht releases december 2005

The Skeleton Key

Als je bang bent, geloof je erin. Deze intense bovennatuurlijke thriller met een ijzingwekkende wending is van de auteur van ’The Ring’ (Ehren Kruger). Caroline (Kate Hudson) is een jonge verpleegster die wordt ingehuurd om voor de ziekelijke echtgenoot van een oude vrouw te zorgen in hun vervallen plantagehuis net buiten New Orleans. Caroline raakt al gauw in de ban van hun mysterieuze en geheimzinnige gedrag en gaat op onderzoek in het huis, waarbij ze gebruikmaakt van een loper om alle deuren te openen. Maar het dodelijke en angstaanjagende geheim op zolder had ze maar beter nooit kunnen ontdekken.

Cast: Kate Hudson (Raising Helen, The Cutting Room, How to lose a guy in 10 days)
Gena Rowlands (The Notebook, Taking Lives)
John Hurt (Valiant (stem), Hellboy)

Speelduur: 99 minuten Regie: Ian Softley (K-Pax, Backbeat)
Extra’s: Audio commentary - Deleted scenes - Making of Exploring voodoo - Making the perfect gumbo - Blues in the bayou - Kate’s ghost story - Plantation life - Casting John Hurt’s story - House called felicity - Gena’s love spell - Trailer Red eye Trailer King kong
Ondertitelsporen: Deens, Engels (doven, slechthorenden), Nederlands, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Noors, Zweeds Beeldformaat: 2.35: Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 15 december 2005


American Pie Presents: Band Camp

Een geheel nieuw American Pie die volledig zal voldoen aan de verwachtingen ! Groter, grappiger en sexier, Band Camp gaat terug naar de roots van de American Pie-reeks met buitensporige characters met aan de top het broertje van Stiffler.
Muziek van de bekende bands Good Charlotte en Snow Patrol!

Speelduur: 87 minuten
Cast: Tad Hilgenbrinck Arielle Kebbel (CSI Miami)
Tara Killian (Dawson’s Creek)
Extra’s: Outtakes - Deleted scenes - Band camp diary - Set tour - Music video - Secret rovercam footage
Ondertitelsporen: Nederlands, Engels (doven, slechthorenden), Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Zweeds Beeldformaat: 1.85: Anamorphic widescreen
Audio
: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 8 december 2005


The Perfect Man

Weet jij hem te vinden? Over het algemeen is Jean Hamilton (Heather Locklear) heel geslaagd als alleenstaande moeder die haar tienerdochter Holly (Hilary Duff ) en haar zusje opvoedt en haar dochters een thuis biedt met ouderlijke leiding en vriendschap. Alles loopt meestal gesmeerd, fantastisch zelfs. Maar zodra er een nieuw vriendje op het toneel verschijnt, loopt het snel vast. En dan gaat het niet om de vriendjes van Holly...maar om die van haar moeder. Holly kan het patroon van haar moeders vrijerskeuzen wel uittekenen: ze kiest een vriendje dat lang niet goed genoeg is en wanneer de onvermijdelijke romance uitloopt op een onoverkomelijke breuk, pakt ze in en neemt Holly en haar zusje snel mee naar de volgende stad in de hoop dat ze daar een betere kerel vindt. Holly wil graag dat het gezin eens ergens vast gaat wonen, zodat ze een normale tiener kan zijn, en misschien zelfs naar haar eerste schoolbal kan gaan. Maar Holly wil vooral dat haar moeder eens ophoudt met die romantische sloompitten waar ze uiteindelijk alleen maar een gebroken hart aan overhoudt. Waarom kan Jean niet zien hoe geweldig ze is, wat haar zo waardevol maakt in de ogen van haar dochters, en waarom kan ze niet gelukkig zijn zonder romances? Oftewel: waarom kan ze zichzelf niet door de ogen van Holly zien? Wie kan dus beter een potentiële vriend voor Jean uitzoeken dan Holly? Iemand die voorkomt dat Jean nog meer hartzeer en liefdes verdriet moet meemaken? Holly begrijpt dat ze op moet schieten als haar moeders kortdurende nieuwe vlam in deze nieuwe stad dreigt uit te doven. Ze heeft een plan: ze gaat een vrijer voor haar moeder verzinnen - een geweldige, perfecte man die de alleenstaande moeder het hof maakt en haar ervan weerhoudt dat ze weer een middelmatige, tweederangs kerel kiest. Wat doet ‘t ertoe dat hij niet echt bestaat? Of niet helemaal precies?

Beeldformaat: 1.85: Anamorphic widescreen
Cast: Hillary Duff (Lizzy Maguire, A Cinderalla Story)
Heather Locklear (Dynasty, Melrose Place, LAX, Looney Tunes Back in Action)
Regisseur: Mark Rosman (Lizzy McGuire serie)
Extra’s: Deleted scenes - Outtakes - Mom en me - Perfect look - Clever clapper - Ready - Set - Soak - Shoot - Sweet arts - Commentary - Hangin’ with hillary - Heather chris
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum
: 8 december 2005


Surviving Christmas

Hilariteit, ongein en herrie alom, als de rijke zakenman Drew Latham (Ben Affleck) besluit voor de feestdagen een gezin voor zichzelf te huren. Drew heeft er genoeg van de kerstdagen alleen door te brengen en doet de familie Valco (James Gandolfini, Christina Applegate en Catherine O’Hara) een voorstel dat ze beter hadden kunnen afslaan. Nu verandert hun kerstfeest dankzij hun vervelende gast en zijn absurde eisen in een kerstnachtmerrie. Van deze hilarische slapstickcomedy over het disfunctionele gezin lopen de tranen over je wangen.

Speelduur: 87 minuten
Cast: Ben Affleck (Paycheck, Pearl Harbour)
Christina Applegate (Anchorman, The Sweetest Thing)
Regie: Mike Mitchell (Sky High, Deuce Bigalow: Male Gigolo)
Extra’s: First look Alternate opening, Storyboard
Beeldformaat: 16:9 Letterbox
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum
: 8 december 2005


The League of Gentlemen’s Apocalypse

Barstensvol Britse zwarte humor The League of Gentlemen is een zwarte komedie over de merkwaardige inwoners van het fictieve Noord-Engelse dorpje Royston Vasey.De tientallen personages worden, op een paar gastrollen na, allemaal gespeeld door drie acteurs (Mark Gatiss, Steve Pemberton en Reece Shearsmith), die samen met een vierde man, Jeremy Dyson, ook alle scenario’s hebben geschreven.

Cast: Jeremy Dyson (The League of Gentlemen (TV Serie))
Mark Gatiss (Shaun of the Dead, The League of Gentlemen (TV Serie))
Steve Pemberton (Life and Death of Peter Sellers, The League of Gentlemen (TV Serie))
Reece Shearsmith (Shaun of the Dead, The League of Gentlemen (TV Serie))
Regisseur: Steve Bendelack (The League of Gentlemen)
Extra’s: Deleted screnes Making of Outtakes Gallery Trailer Cow and pig
Releasedatum: 8 december 2005


Michael Flatley: Celtic Tiger

Celtic Tiger is een meesterwerk met ongelofelijk krachtige muziek, adembenemende kostuums en fantastische special effects waarin de geest en historie van Ierland is samengesmolten met muziek en dans. Dit fantastische liveoptreden is nu samengevoegd met de spectaculaire film ‘Tiger Feet’. Deze film is opgenomen in Budapest en biedt een emotioneel en inspirerend kijkje achter de schermen van Celtic Tiger en de premièreavond met meer dan 100.000 toeschouwers - waarmee het de grootste dansshow in de geschiedenis mag noemen. De show is bedacht, geproduceerd en geregisseerd door Michael Flatley.

Speelduur: 106 minuten
Extra’s: Tiger feet 7 chapter points bonus
Beeldformaat: 1.85: Anamorphique widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 8 december 2005


Sahara

Avontuur heeft een nieuwe bestemming! Wanneer een Afrikaans dictator vanuit de woestijn met nucleair afval het ecosysteem van de aarde wil verwoesten, wordt de wetenschapper Dirk Pitt (Matthew McConaughey) ingezet om hem te stoppen. In de meest onherbergzame gebieden van West-Afrika gaat Pitt op zoek naar wat de lokale bevolking het Schip van de Dood noemt: een vermist oorlogsschip met aan boord een geheime cargo. Hij ontmoet er de jonge dokteres Eva Rojas (Penelope Cruz) die wanhopig naar een middel zoekt tegen een mysterieuze ziekte die in korte tijd duizenden doden eist. Het wordt een aartsmoeilijke race tegen de tijd. Lukt het Dirk Pitt om de wereld te redden?

Speelduur: 118 minuten
Cast: Penelope Cruz (Vanilla Sky, Blow, Gothika)
Matthew McConaughey (EdTV, The Wedding Planner, How to lose a guy in 10 days, U-571)
Steve Zahn (You’ve got mail, Out of Sight)
Regisseur: Breck Eisner (Taken)
Extra’s: Audio commentary
Ondertitelsporen: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, DTS
Releasedatum
: 8 december 2005


Droog Brood: Scènes voor de mensen

Scènes voor de Mensen, de tweede voorstelling van theaterhervormingsgroep Droog Brood, is een optelsom van schijnbaar losse scènes die de menselijke strijd en het verlangen naar ontroering laten zien. Misverstanden en onhandigheden bepalen onze omgang met elkaar terwijl ergens altijd het bewustzijn leeft dat de versmelting die tot liefde leidt ons het diepste geluk zal brengen. Maar ontroering is er altijd en overal. De mensen in ‘Scènes voor de Mensen’ falen maar vinden uiteindelijk in de simpelheid van het moment een antwoord.

Inhoud: Theaterversie - Televisieversie - De scènes-voor-de-mensen-diavoorstelling - De Heren achter “ De Mensen ” een biografische achtergrondstudie
Extra’s: Dia voorstelling Heren achter de mensen
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 2.0 Nederlands
Releasedatum
: 1 december 2005


Kicking & screaming

Will Ferrell (Elf, Old School) speelt de hoofdrol in deze vrolijke comedy over de genadeloze, extreem prestatiegerichte wereld… van het jeugdvoetbal. In Kicking & Screaming speelt Ferrell Phil Weston, een doodgewone man, die zijn hele leven te lijden heeft gehad onder de hoge prestatiedwang van zijn vader Buck (Robert Duvall). Wanneer Phil besluit het voetbalelftal van zijn 10-jarige zoontje te coachen, bindt hij rechtstreeks de strijd om het kampioenschap aan met Buck, die zijn eigen jonge zoontje coacht bij het beste team van de competitie. Oud zeer komt boven als Phil en Buck tot het uiterste gaan om de kampioensbeker te veroveren.

Cast: Robert Duvall (Gone in 60 seconds, Deep Impact)
Will Ferrell (Anchorman, Starsky & Hutch, Old School)
Regisseur: Jesse Dylan (How High, American Wedding)
Extra’s: Deleted scenes, Outtakes, Alternate takes, Behind the scenes
Beeldformaat: 2.35: Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum
: 1 december 2005

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  14-12-2005

Sahara was inderdaad best te genieten...
Lees meer >

Michael Hamers  |  13-12-2005

Ik heb em ook, maar mij is het (nog) niet opgevallen, maar ik heb dan ook alleen maar even door de film heen zitten zappen om te kijken hoe de kwaliteit was...
Lees meer >

hakbijltje  |  13-12-2005

Zojuist the skeleton key aangeschaft. Nu lijkt het alleen in het begin van de film of het geluid niet helemaal gelijk loopt met de beelden. Iemand anders dit oo...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  07-12-2005

Skeleton key lijkt me wel wat (leuk voor onder de kerstboom)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina