Universal Pictures: DVD en Blu--ray Disc releases in mei 2009

Universal Pictures DVD en Blu-ray Disc releases in mei 2009

CHANGELING (DVD & BLU-RAY)

7 mei 2009

Clint Eastwood regisseert Oscar®winnares* Angelina Jolie en John Malkovich in een meeslepend en onvergetelijk waargebeurd verhaal.
Los Angeles, 1928. Net als alleenstaande moeder Christine Collins (Jolie) naar haar werk wil vertrekken, verdwijnt haar zoon in het niets. Vijf maanden later herenigt de politie moeder en zoon, maar al vlug beseft ze dat deze jongen haar zoon niet is. Haar niet-aflatende zoektocht naar de waarheid brengt een netwerk van corruptie aan het licht. Het publiek blijkt gebiologeerd door de zaak die L.A. voor altijd zal veranderen.
Een hartverscheurend, emotioneel verhaal over de liefde van een moeder voor haar kind.

Genre: Drama
Cast: Angelina Jolie, Amy Ryan, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Riki Lindhome
Regie: Clint Eastwood

DVD
136 minuten
2.40:1
Engels DD 5.1

Extra
Trailers The Boat That Rocked Frost vs. Nixon Burn After Reading
Partners in Crime (Clint Eastwood and Angelina Jolie) (13:23)
The Common Thread Angelina Jolie Becomes Christine Collins (4:56)

Blu-ray Disc
142 minuten
2.40:1 - 1080p / Bepaalde extra’s: 480i/p
Engels DTS-HD MA 5.1 Frans DTS 5.1

HD Content
User Guides: U-Control - My Scenes - Registration - BD-Live - PS3 Controller
U-Control Picture in Picture (48:46)
- Los Angeles: Then and Now
- Archives
- Partners in Crime: Clint Eastwood and Angelina Jolie (13:23)
- The Common Thread: Angelina Jolie Becomes Christine Collins (4:56)
BD-Live Features
My Scenes Sharing
Exclusive Content

FROST/NIXON (DVD)

14 mei 2009

Ron Howard, de met een Oscar® bekroonde regisseur van o.a. The Da Vinci Code en Apollo 13, legt met deze meeslepende film het nooit eerder vertelde verhaal achter een van de memorabelste momenten uit de geschiedenis vast.
Wanneer de in ongenade gevallen President Richard Nixon toestemt in een interview met David Frost, een Engelse tv-figuur die vooral bekend staat om zijn frivole levensstijl, denkt hij zijn besmeurde imago snel even te kunnen oppoetsen. Maar Frost, vastbesloten om naam te maken en zijn reputatie van lichtgewicht te overstijgen, ontpopt zich tot één van Nixons meest geduchte tegenstanders. Hun mentale titanenstrijd zal het aanschijn van de politiek voor altijd veranderen.
Mede dankzij de briljante vertolkingen van Frank Langella en Michael Sheen, groeit FROST/NIXON uit tot een ongemeen fascinerend en boeiend verhaal over waarheid en aansprakelijkheid, over geheimen en leugens.

Genre Drama
Cast Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Toby Jones, Matthew MacFadyen
Regie Ron Howard

DVD
115 minuten
2.35:1
Engels DD 5.1

Extra\'s
Deleted Scenes
The Making of
Het echte interview
De Nixon-bibliotheek
Commentaar met regisseur Ron Howard

THE ANDROMEDA STRAIN (Miniserie - DVD)

7 mei 2009

The Andromeda Strain, een topreeks van Sky Movies naar de bestseller van Michael Crichton, verschijnt voor het eerst op dvd in een speciale 2-disc editie! In deze meeslepende miniserie, geregisseerd door tweevoudig Oscar®genomineerde Mikael Salomon (Band of Brothers), herkent u tal van vertrouwde film- en tv-gezichten, waaronder Benjamin Bratt (Law & Order), Christa Miller (Scrubs), Eric McCormack (Will & Grace), Ricky Schroder (NYPD Blue), Andre Braugher (City of Angels), Viola Davis (Disturbia) en Daniel Dae Kim (Lost).
Wanneer een satelliet bij zijn terugkeer op aarde besmet blijkt met een geheimzinnig en dodelijk virus, moet een eliteteam van geleerden koste wat kost de waarheid achterhalen om te verhinderen dat alle leven op de planeet wordt uitgeroeid. The Andromeda Strain is een superspannende sciencefictionserie in een productie van drievoudig Oscar®genomineerde Ridley Scott (American Gangster) en Tony Scott (Enemy of the State). Een scifi-epos dat je onder geen beding mag missen!

Genre: Sciencefiction
Cast: Benjamin Bratt, Christa Miller, Eric McCormack, Ricky Schroder, Andre Braugher, Viola Davis en Daniel Dae Kim
Regie: Mikael Salomon

DVD
170 minuten
1.78:1
Engels DD 5.1 Frans DD 5.1 Duits DD 5.1

IRON ROAD (Miniserie - DVD)

7 mei 2009

Iron Road vertelt het epische, romantische actie-avontuur van Kleine Tijger (Sun Li, bekend van Jet Li’s Fearless), een arm Chinees jongetje dat ervan droomt om zijn fortuin te vergaren bij de aanleg van een spoorverbinding door de Rocky Mountains, de plaats waar zijn vader lang geleden op mysterieuze wijze verdween.
Alfred Nichol (Sam Neill), een spoorwegmagnaat op de rand van het bankroet, stuurt James (Luke MacFarlane), zijn flierefluiter van een zoon, naar China om er goedkope werkkrachten te ronselen. Daar maakt James kennis met de verdorven lokale ronselaar Relic (Peter O’Toole) en met Kleine Tijger, die tijdens een gevecht met een brutale bendeleider zijn leven redt. Als wederdienst besluit James de jongen aan te werven. Eens in het spoorwegkamp moet Kleine Tijger niet alleen afrekenen met vooroordelen en verraad, maar ook met een groeiend verlangen naar James, een gevoel zo heftig dat hij zijn duister geheim moet prijsgeven. “Hij” blijkt immers een mooie jonge vrouw die zich vermomd heeft om te kunnen overleven in een mannenwereld. Door die tweestrijd zet Kleine Tijger echter alles op het spel: haar leven, haar liefde voor James en haar zoektocht naar de waarheid omtrent haar vader.
De miniserie Iron Road is de eerste Chinees-Canadese co-productie in 20 jaar en daarmee een pionierswerk.

Genre: Drama
Cast: Sun Li, Luke MacFarlane, Sam Neill, Toney Leung Ka Fai, Peter O’Toole
Regie David Wu

DVD
180 minuten
1.78:1
Engels DD 5.1

DIAMONDS (Miniserie - DVD)

7 mei 2009

Wanneer haar dochter op mysterieuze wijze om het leven komt tijdens een slachtpartij rond een diamantmijn, reist een Amerikaanse Senator af naar een levensgevaarlijke streek in Oost-Congo. Haar zoektocht naar de waarheid brengt enkel een web van hebzucht, leugens en geweld aan het licht, met diamanten als bloedrode draad.
Van Londen en Kaapstad tot in de door oorlog verscheurde dorpjes van Sierra Leone, ontrafelt DIAMONDS het internationale netwerk van de handel in diamanten, ‘s werelds zuiverste en meest oogverblindende edelstenen.

Genre: Drama
Cast: James Purefoy, Judy Davis, Derek Jacobi, Joanne Kelly, Louise Stephen McHattie
Regie: Andy Wilson

DVD
175 minuten
1.78:1
Engels DD 5.1 Frans DD 5.1

BURN UP (Miniserie - DVD)

7 mei 2009

BURN UP is een complotthriller met een waanzinnig hoge inzet. Twee vrienden - hoge piefen in de internationale oliesector - worden geconfronteerd met een reeks gewelddadige gebeurtenissen en schokkende onthullingen. Die bedreigen niet alleen hun vriendschap en branche, maar zouden zelfs het einde van onze huidige beschaving kunnen inluiden.
Rupert Penry-Jones speelt Tom McConnell, een oliebaron in spe, wiens beste vriend Mack (Bradley Whitford) in Washington hoge ogen gooit als lobbyist voor de oliebranche. Wanneer milieu-activiste Holly, rol van Neve Campbell, Toms bedrijf infiltreert, slaagt ze erin zijn ogen te openen. Ze schildert het beeld van een wereld waar het einde nabij is, en waar alle betrokken partijen - zij die de klimaatveranderingen willen tegengaan en zij die zich verrijken als alles bij het oude blijft - bereid zijn om te doden of gedood te worden. Tom, Mack en Holly moeten voor zichzelf uitmaken welke kant ze kiezen en hoever ze willen gaan om te winnen.
BURN UP neemt de kijker mee van de olievelden van Saudi-Arabië tot de statige landhuizen van Londense oliebaronnen; van pooldorpjes waar ontdooiende gassen plots ontbranden tot de VN-conventie waar het lot van de wereld in de waagschaal wordt gelegd. BURN UP doet het ontnuchterende relaas van het laatste grote spel op deze planeet, een spel met de aarde als inzet en een klok die genadeloos doortikt.

Genre: Drama
Cast: Bradley Whitford, Neve Campbell, Rupert Penry-Jones, Marc Warren, David Calder
Regie: Omar Madha

DVD
175 minuten
1.78:1
Engels DD 5.1

THE STATE WITHIN (Miniserie - DVD)

7 mei 2009

De wereld schrikt op wanneer in het luchtruim boven Washington een vliegtuig ontploft. Deze goed geplande zelfmoordaanslag wordt al snel toegeschreven aan de voormalige sovjetrepubliek. De Britse ambassadeur Sir Mark Brydon (Jason Isaacs) krijgt te maken met grote internationale politieke druk om het Britse leger voor te bereiden op een vergeldingsactie.
De Westerse wereld maakt zich daarom gereed om militaire maatregelen te nemen tegen dit land en zijn inwoners. Wanneer de spanningen nog hoger oplopen, krijgt ambassadeur Brydon echter het gevoel dat er nog iets anders speelt en dat hij als het ware misbruikt wordt om het échte verhaal achter deze aanslag te verdoezelen.
The State Within is een spectaculaire 6-delige politieke actiethriller met Jason Isaacs (Black Hawk Down, The Patriot) en Lennie James (Snatch, Sahara).

Genre Thriller
Cast Jason Isaacs, Ben Daniels, Sharon Gless
Regie Michael Offer en Daniel Percival

DVD
350 minuten
2 dvd’s
16:9
Engels DD 2.0

LAW & ORDER: CRIMINAL INTENT (Seizoen 3)

14 mei 2009

Law and Order: Criminal Intent is het zoveelste boeiende hoofdstuk van de bekendste misdaadfranchise op televisie. Robert Goren (Vincent D’Onofrio) en Alex Eames (Kathryn Erbe) zijn speurders van de Afdeling Zware Criminaliteit. Samen moeten ze in New York City de meest ingewikkelde misdaden proberen op te lossen. Onder toezicht van commandant James Deakins (Jamey Sheridan) en met de hulp van assistent-officier van justitie Ron Carver (Courtney B. Vance), verrichten Goren en Eames speurwerk naar de meest geslepen criminelen van NYC, in een kat-en-muisspelletje vol verzinsels en verrassende wendingen.
In Amerika groeide de reeks uit tot een Top 20 hit, en ook internationaal ontpopte Criminal Intent zich tot een van de intelligentste en meest bekeken misdaadreeksen op tv. Door de unieke manier waarop Inspecteur Goren zijn onderzoek voert, behoort hij nu al tot het selecte groepje klassieke speurneuzen zoals Sherlock Holmes en Columbo.

Genre: Politieserie
Cast: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance
Regie: Diversen

DVD
900 minuten
21 afleveringen 5 discs
16:9
Engels DD 2.0

COLUMBO (Seizoen 10 & Seizoen 11)

14 mei 2009

Het is - althans voor de kijker - een blij weerzien met inspecteur Columbo (Peter Falk), de bekendste speurneus van de politie van Los Angeles. Zes spannende episodes lang legt de flegmatieke flik zijn verdachten uit de Californische high society weer schijnbaar nonchalant op het rooster. Geen detail ontsnapt aan zijn observatievermogen, geen verband ontgaat zijn analytisch vernuft. Wie de perfecte moord wil plegen, zal vroeger moeten opstaan. Deze boxset bevat drie dvd’s met zes afleveringen van anderhalf uur.

Genre: Politieserie
Cast: Peter Falk
Regie: Diversen

DVD
540 minuten
6 afleveringen
4:3
Engels DD 2.0

LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT (Seizoen 8)

14 mei 2009

In de 22 afleveringen van het achtste seizoen onderzoekt het meeslepende, veelbekroonde en provocerende Law & Order SVU enkele van de schokkendste seksuele misdrijven uit de serie.
Mariska Hargitay (bekroond met een Primetime Emmy® Award en een Golden Globe®) en Chris Meloni (genomineerd voor een Primetime Emmy® Award) leiden opnieuw het onderzoek in een reeks emotioneel slopende en op actuele krantenkoppen gebaseerde dossiers. Ze worden hierbij voor het eerst bijgestaan door Connie Nielsen, die debuteert als Stablers nieuwe partner.
In deze fascinerende dramareeks van producer Dick Wolf zijn de grenzen tussen recht en onrecht vaak erg vaag en blijken de slachtoffers soms zelf de daders.

Genre: Politieserie
Cast: Mariska Hargitay, Christopher Meloni, Connie Nielsen, Richard Belzer, Ice-T, Diane B.D. Wong, Dan Florek
Regie: Diversen

DVD
905 minuten
22 afleveringen 5 discs
16:9
Engels DD 2.0

TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY

28 mei 2009

Arnold Schwarzenegger herneemt zijn rol als de cyborg uit de toekomst in één van de succesrijkste sequels aller tijden.Bijna tien jaar zijn verstreken sinds Sarah Connors eerste beproeving. Haar zoon John, de toekomstige leider van het verzet, is opgegroeid tot een flinke jonge kerel. Maar hun nachtmerrie is verre van voorbij. Uit de toekomst daagt een nieuw, nog dodelijker Terminator-model op. Zijn missie: John Connor uit de weg ruimen voor hij volwassen wordt. Gelukkig staan Sarah en John niet alleen in hun strijd met deze angstaanjagende Terminator. Ook het menselijke verzet heeft namelijk een krijger naar het verleden teruggestuurd… Zijn missie: John Connor kost wat kost beschermen. De strijd voor morgen kan losbarsten...

Genre: Sciencefiction, 1991
Cast: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick, Edward Furlong, Earl Boen
Regie: James Cameron

SINGLE DISC BLU-RAY STEELCASE EDITION

Bioscoopversie 136 minuten
Special Edition 153 minuten
Extended Special Edition 156 minuten
2.35:1 - 1080p
Engels DTS-HD MA 5.1, Engels DTS-HD MA 6.1, Engels Dolby Headphone 2.0, Italiaans 5.1 DTS-HD, Brazilaans 5.1 DTS Digital Surround, Spaans Castiliaans 5.1 DTS-HD

HD Content
- 4 gerestaureerde T2-trailers
- THX trailer
- 2 deleted scenes met audiocommentaar
- De drie verschillende versies van de film (bioscoop, special edition en extended special edition) kunnen naadloos afgespeeld worden
U-Control Picture-in-Picture
- Exclusieve diavoorstelling achter-de-schermen en commentaren van cast & crew (100 min.)
- Tekstuele productieweetjes en trivia met geanimeerde graphics, in sync met de film
- Storyboard en scenario, in sync met de film
- Interactieve Quiz en Games over de film
- 2 Filmcommentaren, voor Theatrical, Special en Extended Editions, met 23 leden van de Cast & Crew, regisseur James Cameron & co-auteur William Wisher
BD-Live
- maakt gebruik van de dynamische HD Client van Imagion AG (D): met o.a.: downloaden van trailers, teksten, biografieën, marketingmaterialen
- Makkelijk te gebruiken administratietool voor het updaten van alle webinhoud
- Favorieten
- D-Box-Motion Codes
- THX Optimizer

TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY ENDOSKULL LIMITED EDITION

Uniek collector’s item voor de ultieme fan De Endoskull Limited Edition is een complete collector’s set in gelimiteerde oplage, en omvat alles wat de Ultieme Fan Nodig Heeft om Altijd en Overal van T2 te Genieten!

De set bevat:
- T-800 Endoskull Buste. Met oplichtende ogen en geluidseffecten uit de film. Met opbergvak voor discs.
- Blu-Ray Skynet Editie: alledrie de versies van de film in THX-gecertifieerde 1080p hoge definitie
- De Extreme én de Ultimate Edition dvd’s (3 discs)
Kortom, samen bevatten deze edities meer dan 8 uur bonusmateriaal en alle extra’s die ooit op dvd verschenen zijn, zoals Achter de schermen video, Multimediagalerijen, Storyboard scenario modus, BD-Live, Spelletjes, trivia, en nog veel meer!

Recente artikelen

Laatste reacties

dewallef  |  16-05-2009

De T2 steelbook blu-ray editie vorige week aangeschaft (ondanks dat ik T2 reeds op blu-ray had -> kale versie), en ik moet zeggen dat het wel degelijk een meerw...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  18-04-2009

The Changeling en The Terminator II worden denk ik wel aangeschaft.
Lees meer >

Varg  |  15-04-2009

Jammer dat de discs bij de T2 endoskull versie los in het bakje komen te liggen....:-(
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  14-04-2009

Gelukkig staat op de dvd van Frost/Nixon ook het originele interview (y) Cool, dat was me nog niet eens opgevallen! Alleen dat is al een reden om de dvd aan ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina