Something's Gotta Give

Recensent:
Arnold van Oostrum
09-08-2004

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Something's Gotta Give (DVD)
Samenvatting

De 63-jarige Harry Sanborn (Jack Nicholson) is eigenaar van het op een na grootste platenlabel voor hiphop muziek. En Harry is een Don Juan, waar het jonge aantrekkelijke vrouwen van onder de 30 jaar betreft. Tijdens een romantisch weekendje met zijn nieuwste jonge vlam Marin (Amanda Peet) in het chique strandhuis in Hampton, wordt Harry onaangenaam verrast door Marin’s moeder Erica Barry (Diane Keaton) en haar vriendin Zoe (Frances McDormand). Omdat Harry oud genoeg is om Marin’s opa te zijn, is duidelijk dat Erica de relatie maar niks vindt. ’s Avonds krijgt Harry hevige pijn in de hartstreek en komt terecht bij dokter Julian Mercer (Keanu Reeves), een charmante dertiger. De hartaanval was gelukkig gering, maar Harry mag niet reizen. En zo blijft Harry te gast in het strandhuis van Erica, waar ondertussen zijn hele gevolg, met Leo (Jon Favreau) als zijn persoonlijke assistent, is neergestreken. Na een paar dagen vertrekt iedereen en blijft Harry alleen bij Erica achter. Zo leert hij dat Erica een gescheiden, succesvolle toneelschrijfster is. Gaandeweg ontstaan bij beide ‘hartstoornissen’ van romantische aard. Maar een ouwe vos verliest nooit zijn streken en wanneer bij Harry de twijfel toeslaat, beseft hij te laat dat de allercharmantste dokter Julian een geduchte concurrent is. Julian weet Erica met zijn charme te imponeren, mede ook omdat hij al haar werken kent en een fan van haar is. En Harry, die het leven altijd vlotjes naar zijn pijpen liet dansen, ziet zichzelf plots uitgerangeerd.

Commentaar

Something’s Gotta Give is een leuke romantische komedie van schrijfster en regisseuse Nancy Meyers. Haar voorlaatste werk was What Women Want (2000) met Mel Gibson en Helen Hunt en ook een romantische komedie. Meyers is als schrijfster, waar al haar tien verhalen/scripts in dit genre vallen. Something’s Gotta Give is haar derde film als regisseuse, waarbij zij nu ook zelf het verhaal heeft geschreven en de film heeft geproduceerd. Somehting’s Gotta Give heeft zijn grappige en romantische momenten. De interactie in het spel tussen de hoofdrolspelers Nicholson en Keaton is goed gelukt. Nancy Meyers heeft het verhaal dan ook geschreven met beide hoofdrolspelers voor ogen. Een rol die hen min of meer letterlijk op het lijf is geschreven. Minpuntje van de film is dat hij tamelijk voorspelbaar en wat routinematig aandoet. Met name de rol van Jack Nicholson en de wijze waarop hij deze speelt, dat hebben we eerder gezien in As Good As It Gets (1997). Desondanks kreeg Nicholson voor zijn rol een Golden Globe® nominatie. Diane Keaton daarentegen speelt prachtig en kreeg voor haar rol een Oscar® nominatie en won een Golden Globe®. En alhoewel de film misschien niet spectaculair is, was hij in de bioscoop een groot commercieel succes. Meestercomponist Hans Zimmer heeft de film van een perfect passende soundtrack voorzien. Hier een lekker luchtige en relaxt klinkende soundtrack, waarbij ook gebruik is gemaakt van bestaande songs. Bekendste song is wel het Franse ‘La Vie en Rose’, bekend geworden door Edith Piaf. In de film zingt Jack Nicholson het nummer, wat je tijdens de aftiteling kunt horen. De scène waarin Jack dit nummer zingt is voortijdig uit de film gesneden en kun je op deze DVD release vinden bij de extra’s.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 123 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931319546

Extra's

  • Bioscooptrailer
  • Audiocommentaren
  • Rondleiding in het huis in Hampton
  • Weggelaten scène
  • Something Romantic about this Story

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1, dit is ook het beeldformaat dat op de hoes wordt genoemd. De film staat in iets afwijkende verhouding van 1.78:1 anamorf op de DVD. Op de beeldkwaliteit van deze nieuwe film is weinig tot niets aan te merken. Kleuren zijn mooi en natuurlijk. De scherpte van het beeld en de detaillering zijn beide prima. Het contrast en het zwartniveau zijn uitstekend. En uiteraard is het beeld ook vrij van ongerechtigheden. Kortom een zeer fraai ogend beeld. De film is verdeeld in 34 tracks. De DVD is van het type DVD-9 (dubbellaags), waarbij de laagwisseling heel kort merkbaar is. De ondertiteling (wit) is duidelijk, maar staat te hoog geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (bitrate van 384 Kb/s) op de DVD gezet. Ook met de soundtrack is weinig mis, al worden de surroundspeakers nauwelijks gebruikt. Maar bij dit type film, dat het zeker niet moet hebben van de geluidseffecten, is dat geen echte verrassing. De nadruk van de soundtrack ligt dus op de voorkanalen, waarbij de dialogen netjes uit de centerspeaker komen en goed te volgen zijn. De muziek heeft een goede stereospreiding, waarbij de surroundkanalen heel subtiel worden gebruikt. Alleen dit aspect geeft de soundtrack enig ruimtelijk karakter. Voor het laag wordt incidenteel het LFE kanaal aangesproken, die betreft dan alleen het laag in de muziek.

Extra's

De menuschermen zijn eenvoudige statische plaatjes met achtergrondmuziek. De DVD herbergt enkele korte extra’s, die qua informatieve waarde tegenvallen. Opvallend is dat deze film maar liefst twee audiocommentaren heeft, die beide geen ondertiteling hebben. Andere extra’s zijn wel Nederlandstalig ondertiteld.

Something Romantic About the Story (3 min)
Een korte featurette, dat meer lijkt op een verlengde promotionele trailer waarin de cast de film in korte interviewfragmenten zoveel mogelijk promoot. Weinig informatief. Beeldformaat is 1.33:1 met de filmfragmenten in 1.85:1 niet anamorf.

Commentary Writer/Director Nancy Meyers, Diane Keaton and Bruce A. Block
Regisseuse Nancy Meyers geeft uitgebreid commentaar tijdens de film, actrice Diane Keaton en producer Bruce A. Block doen daarbij ook af en toe een duit in het zakje.

Commentary Writer/Director Nancy Meyers and Jack Nicholson
Dit commentaar krijg je voornamelijk van Jack Nicholson, die het nodige over de film vertelt. Daarbij is wederom Nancy Meyers te horen.

Hamptons House Set Tour with Amanda Peet (3 min)
Actrice Amanda Peet neemt je mee in een korte rondleiding door het Hampton huis. Zij stelt je aan enkele crewleden voor en vertelt wat over haar eigen ervaring met de mede acteurs. De korte intermezzo’s met de crewleden zijn weinig informatief. Beeldformaat 1.33:1.

Harry sings Karaoke to Erica - Deleted Scene (3 min)
Slechts één verwijderde scène, waar uit het audiocommentaar duidelijk is dat er veel meer materiaal op de snijtafel gesneuvelis. In deze scène zingt Jack Nicholson het liejde ‘La Vie Rose’. Beeldformaat is 1.85:1 niet anamorf.

Theatrical Trailer (3 min)
De bekende bioscooptrailer. Beeldformaat is 1.85:1 niet anamorf.

Conclusie

Something’s Gotta Give is een leuke romantische komedie met Jack Nicholson en Diane Keaton. Nicholson speelt een onverbeterlijke rokkenjager op leeftijd die nog steeds de jonge dames weet de charmeren. Diane Keaton is de moeder van zijn laatste vlam. Na geveld te zijn door een lichte hartaanval komt Nicholson langzaam onder invloed van de charme’s van Keaton. De film is geregisseerd en geschreven door Nancy Meyers.
De DVD heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. De film heeft maar liefst twee audiocommentaren. Een verwijderde scène laat de zangcapaciteit van Jack Nicholson zien. De overige extra’s zijn erg kort en weinig informatief. Een leuke film voor liefhebbers van dit genre.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Ron-G  |  07-12-2004

Leuke film heb erg van genoten Nickelson blijft een top acteur en de gezichten die hij kan opzetten zijn top.....
Lees meer >

chimera01  |  06-12-2004

Erg goede en amusante romantische film. Keaton & Nickolson zijn fantastisch.
Lees meer >

Strider  |  06-12-2004

Erg leuke film, maar niet helemaal mijn genre. Daarom biedt ik 'm te ruil aan. Klik hier en doe een bod! 8)
Lees meer >

The Scratcher  |  26-08-2004

Heb deze film vorige week voor m`n vriendin blind aangeschaft en nog niet bekeken. Hopelijk is ie de aanschaf wel waard als ik hier enigzins toch de ietwat lauw...
Lees meer >

Katja Delsing  |  25-08-2004

:D Ik heb hem direct na de release aangeschaft (had hem ook al in de bios te zien) en vind het een verademing om eens niet naar strakke lijven te kijken ma...
Lees meer >

Rickje  |  23-08-2004

Leuke romatische film.. aanrader voor Nicholson-fans en vooral voor mensen die vaak willen lachen
Lees meer >

El Barto  |  23-08-2004

wel raar trouwens dat Reeves op de hoes staat en niet Amanda Peet. :roll: Zo raar is dat toch niet? Reeves speelt een aardige rol en is bij het grote publ...
Lees meer >

Surya  |  22-08-2004

Amusante film, Jack Nicholson is altijd kostelijk in dit soort rollen :D
Lees meer >

Wizz-Art  |  10-08-2004

Echt een geniale film..absolute aanrader die je meerdere malen zal laten doen lachen!
Lees meer >

RemcoZ  |  10-08-2004

Lijkt me een aardige komedie. Misschien huur ik hem een keer en als ie ergens voor een erg scherp prijsje ligt neem ik hem denk ik wel mee.
Lees meer >

The Scratcher  |  10-08-2004

Heb deze film vorige week voor m`n vriendin blind aangeschaft en nog niet bekeken. Hopelijk is ie de aanschaf wel waard als ik hier enigzins toch de ietwat lauw...
Lees meer >

TheGodfather  |  09-08-2004

Leuke film om es gezien te hebben. als ie ooit voor weinig in de aanbieding is, neem ik m misschien wel mee. wel raar trouwens dat Reeves op de hoes staat en n...
Lees meer >

Fokkeyou  |  09-08-2004

Keanu Reeves doet echt zijn best en blijft mooi overeind staan tegenover die acteerkanonnen. Nu moet ik zeggen dat een Golden Globe en Oscarnominatie voor Diane...
Lees meer >

Marcel Rinia  |  09-08-2004

Aardige film, maar lang niet zo goed als bijvoorbeeld "As Good as it gets"; niet qua humor, niet qua romance en niet qua acteerprestaties. Ondanks de (mijns inz...
Lees meer >

scheur  |  09-08-2004

Deze film binnenkort maar eens huren.... Lijkt me een hele leuke!!! :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 26
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.