Wilko Terwijn - Stand-up 2004

Recensent:
Marcel den Haan
04-03-2005

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Wilko Terwijn - Stand-up 2004 (DVD)
Samenvatting

Aan het einde van elk jaar worden er overal in het land en op televisie allerlei oudejaarsconferences gehouden. Op komische wijze wordt het afgelopen jaar doorgenomen en om zelfs de meest geruchtmakende zaken wordt gelachen. De meeste conferences vallen onder cabaret, maar niet de show van Wilko Terwijn. Hier betreft het stand-up comedy, cabaret zonder de bijna verplichte muziekonderbrekingen. Op geheel eigen wijze neemt Terwijn het jaar 2004 door en hij doet dit op vlijmscherpe wijze zonder enige taboes.

Commentaar

De Amsterdamse Wilko Terwijn behoort al jaren tot de top van de stand-up comedy in Nederland. Naast ons land heeft hij opgetreden in Engeland, Zuid-Afrika en zelfs in de bakermat van de stand-up, Amerika. Naast het optreden als stand-up comedian is hij een veelgevraagd tekstschrijver. Zo schreef hij onder andere voor programma’s als Ook Dat Nog, Raymann is Laat en Vara Laat. De show op deze DVD is eerder op televisie uitgezonden door Yorin. Op geheel eigen wijze neemt Terwijn het jaar 2004 met ons door en dit betekent een veelvoud aan soms keiharde grappen. Duidelijk is dat Terwijn geen blad voor de mond neemt. Al met al kan gezegd worden dat het zeker een geslaagde show is geworden, die alleen enigszins tegenvalt door de korte speelduur. Kortom een DVD die zeker in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van stand-up comedy.

Filmspecs

Regisseur

Frans Ruhl

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 49 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Uitgever: CNR Entertainment
EAN: 714221018318

Extra's

  • Bonusmateriaal 2004
  • Stand-up 2003

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals gezegd is de show opgenomen voor de televisie en dit resulteert in een 1.33:1 beeldformaat. Het beeld ziet er redelijk uit. De kleuren ogen natuurlijk en ook qua zwartniveau en scherpte scoort de transfer een voldoende. Er is redelijk veel filmgrain aanwezig, iets wat extra versterkt wordt door het rokerige theater. Verder is, zoals te zien is op de screenshots, het beeld interlaced. Iets wat erg vervelend is voor de mensen die kijken via de computer of beamer. Een redelijke transfer die zeker niet perfect is, maar toch een voldoende scoort.
De show is verdeeld in 21 hoofdstukken, erg ruim met een speelduur van 49 minuten.

Geluidskwaliteit

Het geluid van de DVD is vastgelegd in Dolby Digital 5.1 (448 kb/s). Dit lijkt uiteraard erg mooi, maar helaas merk je er bij deze DVD vrij weinig van. Het geluid klinkt mooi helder en zonder beschadigingen. Het geluid bestaat voornamelijk uit dialoog en dit komt netjes uit het centerkanaal. De frontkanalen geven het geluid uit de zaal weer, wat uiteraard vooral uit gelach bestaat. De achterkanalen worden hiervoor ook gebruikt, maar helaas slechts in beperkte mate. Geen topper dus deze track, maar voor een DVD zoals deze nog altijd voldoende.

Extra's

De menu’s bestaan uit statische afbeeldingen en worden weergegeven in het formaat 1.33:1. Er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Bonusmateriaal stand-up 2004 (17 min.)
Een selectie aan grappen die de televisie-uitzending niet gehaald hebben. Waarom deze grappen er uitgeknipt zijn is niet duidelijk.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s.)

Stand-up 2003 (54 min.)
De show van Terwijn over 2003. Deze show werd uitgezonden op de lokale Amsterdamse zender AT-5. Leuke extra die garant staat voor veel lachen.

Conclusie

Wilko Terwijn is een Nederlandse stand-up comedian die in de show op deze DVD het jaar 2004 behandelt. Hij doet op geheel eigen wijze en dit betekent een veelvoud aan vooral harde grappen. Het beeld en geluid scoren een voldoende en er zijn enkele extra’s toegevoegd om de DVD af te ronden. Voor de liefhebbers van stand-up comedy een niet te missen DVD.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Vincent van Poorten  |  07-03-2005

Wat een stakker die Wilko! Iedereen denkt leuk te zijn tegenwoordig. Typische Comedy Factory bende, wat slecht zeg
Lees meer >

TheGodfather  |  06-03-2005

nog nooit van gehoord. maar aan de reacties te lezen hier is dat niet zo erg :P
Lees meer >

Joris van Laarhoven  |  05-03-2005

Verder valt over smaak niet te twisten, dus dat iemand deze DVD een 8 geeft of niet, moet ie zelf weten. Geef gewoon je eigen mening zonder onbegrip voor ande...
Lees meer >

nlamste3  |  04-03-2005

Ik vond het ook heeel erg slecht ! Die jongen mist iets, hij kan het gewoon niet overbrengen zoals bijvoorbeeld een youp van het hek dat wel kan ! Ben zelf...
Lees meer >

W!ck3T  |  04-03-2005

Ik heb erg kunnen lachen om deze show. Maar ik zal deze dvd niet aanschaffen omdat de onderwerpen waar hij over verteld snel gedateerd zullen zijn.
Lees meer >

KunDun  |  04-03-2005

Ik vond het ook heeel erg slecht ! Die jongen mist iets, hij kan het gewoon niet overbrengen zoals bijvoorbeeld een youp van het hek dat wel kan !
Lees meer >

mvmoock  |  04-03-2005

Ik von hem erg goed met oud en nieuw en denk dat k ckr ooit deze dvd wil hebben
Lees meer >

scheur  |  04-03-2005

Wat is deze gozer slecht zeg!!!! Snap niet wat hier leuk aan is........ :?
Lees meer >

Joris van Laarhoven  |  04-03-2005

Het is weer zover! Alweer een onbegrijpelijke waardering op DVD.nl! Dit broddelwerkje is echt geen 8 waard. De show was flauw, kinderachtig, arrogant en onorigi...
Lees meer >

Mike Cinerama  |  04-03-2005

Zeer slechte show, te veel pijnlijke stiltes. deze jongen moet er eigenlijk gewoon mee stoppen.
Lees meer >

detulp050  |  04-03-2005

Tenenkrommend slecht, bijzonder slechte regie en montage (steeds lachend publiek er tussendoor), veel pijnlijke stiltes als het publiek helemaal niet moet lache...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
3.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.