Secondhand Lions

Recensent:
Marcel den Haan
01-04-2005

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Secondhand Lions (DVD)
Samenvatting

Walter (Haley Joel Osmont) heeft een moeilijke jeugd. Zijn moeder lijkt weinig om hem te geven en een vader heeft hij niet. Zijn moeder, Mae (Kyra Sedgwick), heeft zelfs om de zoveel tijd een nieuwe man. Vlak voordat Mae op reis gaat naar Las Vegas, op zoek naar geld en een nieuwe man, brengt ze Walter bij zijn twee oudooms. Er wordt gezegd dat deze twee mannen een fortuin hebben verstopt in hun huis. Mae wil dat Walter erachter komt waar het geld is zodat zij ermee vandoor kan gaan. De twee oudooms Garth (Michael Caine) en Hub (Robert Duvall) moeten in eerste instantie niks van Walter hebben, maar hoe langer de jongen bij hen woont, hoe meer zij voor hem gaan voelen. De twee oude mannen en de jongen brengen steeds meer tijd met elkaar door en Walter krijgt de meest fantastische verhalen te horen over wat zijn oudooms allemaal hebben meegemaakt. Maar net als hij denkt dat hij zijn oudooms goed kent, staat zijn moeder ineens weer op de stoep en zij vertelt een heel ander verhaal. Gelooft Walter zijn ooms of gaat hij weer mee met zijn moeder?

Commentaar

Op de hoes van Secondhand Lions staat met grote letters: “De beste familiefilm sinds Finding Nemo”. Nou is dit uiteraard een beetje overdreven, maar een leuke film is dit wel. Echt superleuk kan je de film nou ook weer niet noemen, maar zeker leuk om een keer te kijken. Secondhand Lions is vooral leuk dankzij de optredens van twee oude rotten in het vak, Michael Caine en Robert Duvall. Zij geven de film iets extra’s en het was maar de vraag of de film zo leuk zou zijn geweest met iemand anders in hun rol. We zien ook de jonge acteur Haley Joel Osment weer eens in een film. Het is duidelijk dat hij groot is geworden sinds zijn optreden in The Sixth Sense. Hoewel veel mensen niet uitgepraat raken over zijn acteertalent, zijn er ook genoeg die hem vrij irritant vinden. In deze film is hij in ieder geval wel vrij irritant, maar dit kan ook door zijn rol komen. Samenvattend kunnen we zeggen dat deze film leuk is om een keer te kijken, maar meer ook eigenlijk niet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 104 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 EX - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 713045206086

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • TV Spots
  • Audiocommentaar
  • Featurettes
  • Also on DVD

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Secondhand Lions staat anamorf op de DVD in het originele beeldformaat van 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Het beeld is mooi scherp en ook over de kleuren, contrast en zwartniveau hebben we geen klachten. Ongerechtigheden zijn nauwelijks aanwezig, behalve wat filmgrain hier en daar. Een uitstekende transfer!
De film is verdeeld in 21 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Op de DVD vinden we een Dolby Digital 5.1 EX track in de originele Engelse taal (448 kb/s), welke overigens niet als EX geflaged is. De track klinkt mooi helder en zonder beschadigingen. De film is vooral dialoog gericht, dus het EX gedeelte komt niet echt tot zijn recht. De dialogen komen mooi uit het centerkanaal en de voorkanalen geven de muziek en omgevingsgeluiden weer. De achterkanalen worden een enkele keer gebruikt, maar verwacht geen agressief geluid zoals je die bij een actiefilm tegen zou komen. Ook het LFE kanaal heeft dus niet veel te doen en slechts een aantal keer ondersteunt dit kanaal de muziek op lichte wijze. Een track die goed klinkt, maar door het type film een beetje ondergebruikt wordt.

Extra's

De geanimeerde menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).


De DVD begint met enkele trailers, maar die zijn makkelijk te omzeilen door op de skip-toets te drukken.

Audiocommentaar
Een audiocommentaar van de regisseur en ook schrijver van de film, Tim McCanlies. Hij levert een redelijk informatief commentaar, hoewel het geheel soms wat saai wordt. Ook vallen er regelmatig stiltes.

Deleted / Alternate Scenes (41 min.)
Een reeks verwijderde scènes en scènes die langer zijn dan in de film. De scènes met of zonder commentaar van de regisseur te bekijken.
Het beeld is 1.85:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Secondhand Lions: One Screenplay’s Wild Ride In Hollywood (26 min.)
De regisseur en tevens schrijver van de film vertelt hoe aan het idee van het verhaal kwam en hoe hij het op papier heeft gezet. Ook vertelt hij hoe moeilijk het is een script te laten verfilmen in Hollywood.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

On The Set With Secondhand Lions (26 min.)
Beelden van achter de schermen en de acteurs en leden van de crew vertellen hoe het was om de film te maken.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Haley Joel Osment: An Actor Comes Of Age (12 min.)
Een kort overzicht van de carrière van deze nog jonge acteur aan de hand van een interview met hemzelf. Ook de regisseur vertelt hoe fantastisch hij Osment wel niet vindt.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Visual Effects Comparisons (2 min.)
Twee korte scènes waarin we via een split-screen kunnen zien hoe de scène voor en na de toevoeging van de special effects eruit zag. Leuk om te zien omdat je in eerste instantie niet eens doorhebt dat er special effects gebruikt zijn in die scènes.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Theatrical Trailer (2 min.)
De originele bioscooptrailer van de film.
Het beeld is 1.85:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

TV Spots (3 min.)
Zeven trailers gemaakt voor de televisie. Een korte uitleg vertelt hoe de trailers speciaal gericht zijn op een bepaald publiek.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Also Available On DVD
Drie trailers van andere RCV uitgaven. Het gaat hier om Scary Movie 3, My Baby’s Daddy en Duplex.

Er zijn verder nog een paar Easter Eggs te vinden.

Conclusie

Walter wordt door zijn moeder bij zijn twee oudooms gedumpt zodat hij op zoek kan gaan naar hun verborgen geld. Langzaam maar zeker groeien de twee oude mannen en de jongen naar elkaar toe. Secondhand Lions is een redelijk vermakelijke feel-good film geworden met enkele humoristische scènes. De film moet het vooral hebben van de optredens van Michael Caine en Robert Duvall, twee oude rotten in het vak. De DVD is goed verzorgd. De beeldkwaliteit is uitstekend en het geluid klinkt goed, maar de Dolby Digital EX track wordt een beetje ondergebruikt. Er staan een redelijke hoeveelheid extra’s op de DVD om het geheel af te ronden. Leuk om een keer te kijken deze film, maar ook niet meer dan dat of je moet helemaal fan zijn van dit soort familiefilms.

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  15-04-2005

Best een leuke film maar het einde vond ik niet zo super. Ik had er meer van vewacht.
Lees meer >

Rob Visser  |  03-04-2005

Ik vind dit een geweldige film. Heb er een lange tijd naar uitgekeken, en ben nergens teleurgesteld. Lions is voor mij een heerlijke film die vooral het gevo...
Lees meer >

Maick Werner  |  03-04-2005

Inderdaad, heerlijke feel-good movie. Ik vond Haley hierin wat minder. Vooral vroeg in het verhaal, vind ik 'm wat stijfjes en improviserend overkomen. Doet nie...
Lees meer >

vbi  |  03-04-2005

hey das toevallig. Heb hem net zitten kijken. Echt super was hij niet, maar wel leuk om een keertje te zien.
Lees meer >

Zeeuws Meisje  |  02-04-2005

Ik vond het een goede film. De manier waarop het verhaal zich ontwikkelde vond ik heel mooi. Ik heb me er geen moment bij verveeld. Caine en Duvall waren aan...
Lees meer >

TheGodfather  |  02-04-2005

Leuke film maar niet veel bijzonders. en zo zien we maar weer dat RCV ook wel (redelijk) goede releases kan uitbrengen qua extra`s. Waarom doen ze dat nou nie...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  01-04-2005

Bij de opsomming bovenaan de pagina staat trouwens een fout bij de geluidssporen. Er staat 'Dolby Digital 5.1 EX - Frans'. Dat moet natuurlijk 'Dolby Digital 5....
Lees meer >

Frank  |  01-04-2005

Een leuke film om eens te bekijken of misschien wel een tweede keer. Michael Caine en Robert Duvall's optreden is inderdaad het leukste aan deze film. Bij de...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 21
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.