Ten Deadliest Snakes

Recensent:
Arnold van Oostrum
13-09-2006

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Ten Deadliest Snakes (DVD)
Samenvatting

De 44-jarige Australische dierenkenner en documentairemaker-/presentator Steve Irwin overleed 4 september 2006 nadat hij tijdens het maken van een onderwater documentaire voor de Australische kust in het hart gestoken werd door een pijlstaartrog. Zijn dood was een grote schok voor de ‘Aussies’ en de rest van de wereld. In Nederland zorgde het nieuws van zijn overlijden voor een belangstelling voor de website van Trouw, die dit jaar nog niet eerder was vertoond.

Stephen Robert Irwin werd 22 februari 1962 geboren in Essendon bij Melbourne, Australië. Steve groeide uit tot de bekenste en meest geliefde Australische dierenkenner, dierentuinhouder, natuurbeschermer en documentairemaker/-presentator. Hij is met name bekend geworden door zijn spectaculaire en zijn met groot enthousiasme gepresenteerde Animal Planet tv-programma The Crocodile Hunter.

CNR heeft naar aanleiding van het recente overlijden van Steve Irwin de DVD set Ten Deadliest Snakes opnieuw uitgebracht. Deze DVD set bevat een documentaire van en met Steve Irwin over slangen.

DVD-1: Ten Deadliest Snakes in the World (52 min)
In deze documentaire uit 1996 reist Steve Irwin naar de meest vergelegen plekken om de meest giftige slangen ter wereld te vinden en meer te leren over hun biologie. Deze documentaire laat zien hoe deze slangen geëvolueerd zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi grijpen en hoe ze zich voortplanten.

DVD-2: Beauty of Snakes (47 min)
Ondanks dat slangen de reputatie van gevaarlijke jagers hebben, behoren ze tot de mooiste en meest fascinerende dieren ter wereld. In deze documentaire, die als bonus is toegevoegd, wordt aandacht gegeven aan de schoonheid van slangen als Cobra en Viper zien. Deze documentaire heeft niets van doen met Steve Irwin. De documentaire is in 2003 in opdracht van Animal Planet gemaakt, waarbij de gesproken toelichting van Aoite McMahon is.

Commentaar

Steve Irwin was eigenaar van de Australische dierentuin Australia Zoo. Samen met zijn vrouw Terri en zijn vriend William Rollo runde hij dit park en gaf daar ook regelmatig spectaculaire demonstraties met verschillende reptielen. Door de wijze waarop hij met krokodillen, slangen en andere reptielen omging, werd hij vaak afgeschilderd als een onbesuisde en overenthousiaste gek, die onverantwoorde risico’s nam. Maar niets was minder waar. Steve Irwin was al van jongs af aan opgegroeid met deze dieren en wist heel goed wat hij deed. Steve Irwin zette zich vooral in voor de bescherming van de natuur. Met zijn spectaculaire documentaires wilde hij juist de mensen bewust maken van de schoonheid van de natuur. In 1992 werd de eerste aflevering van zijn televisieprogramma The Crocodile Hunter uitgezonden. In de jaren daarna werd het bijzonder populaire programma in meer dan 135 landen uitgezonden en bereikte daarmee een kijkerspubliek van meer dan 500 miljoen mensen. In België en Nederland is dit programma te zien op de televisiezenders Discovery Channel en Animal Planet.

Filmspecs

Regisseur

Diverse

Acteurs

Medium: DVD
Regio: 2
Jaar: 1996
Speelduur: 99 min
Verpakking: Digipack in slipcase
Beeldverhouding: 1.66:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: CNR Entertainment
EAN: 8714221022865

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze televisieregistratie is redelijk goed. Het beeld heeft een beeldverhouding van 1.66:1 en is niet anamorf. De kwaliteit van het beeld is zoals je die ook op televisie gewend bent. De beeldkwaliteit is gemiddeld genomen redelijk goed met voldoende scherpte en detail. Af en toe is aliassing te zien. Licht is edge enhancement toegepast. Het beeld is afkomstig van een interlaced bron, wat bij het bekijken op een monitor of projector tot het bekende kameffect zal leiden.
Elk programma staat op een DVD-5 (enkellaags) en is opgedeeld is 7 chapterstops. De ondertiteling is geheel in het zichtbare filmbeeld geplaatst en laat zich prima lezen.

Geluidskwaliteit

Het geluid is Dolby Digital 2.0 stereotrack (bitrate 192 kb/s). Niets bijzonders hier. Gewoon een goed klinkende stereotrack zoals je die bij een televisiedocumentaire verwacht. De gesproken toelichtingen zijn goed te volgen. De ondersteunende muziek klinkt prima en heeft een redelijk stereobeeld.

Extra's

De DVD’s hebben beide een statisch keuzemenuscherm. Er zijn geen extra’s.

Conclusie

In de Animal Planet documentaire Ten Deadliest Snakes laat de bekende Australische dierenkenner en documentairemaker Steve Irwin je kennis maken met de dodelijkste slangen ter wereld. Steve Irwin was bekend om de spectaculaire wijze waarop hij dieren, en dan met name reptielen, filmde. Hij deed dit op deze wijze om zijn bijzondere liefde voor de natuur over te brengen op de kijkers. Steve Irwin overleed dit jaar op 44 jarige leeftijd tijdens het maken van een documentaire, als gevolg van een steek van een pijlstaartrog in de hartstreek. Zo’n dood is uiterst zeldzaam. Zijn overlijden kwam als een schok voor de ‘Aussies’ en de rest van de wereld. Als een soort bonus is in deze DVD set op een tweede DVD de documentaire Beauty of Snakes toegevoegd. Deze documentaire heeft niets van doen met Steve Irwin. De kwaliteit van zowel het beeld als het geluid komt overeen met de kwaliteit van een goede televisie-uitzending. Op deze DVD staan verder geen extra’s.

Laatste reacties

Bas Hokke  |  17-09-2006

Wat ik altijd wel cool aan hem vond is dat als hij en zijn vrouw een bepaald dier bespraken. had meestal zijn vrouw het desbetrefende dier vast en deed hij het ...
Lees meer >

Mathieu Ghekiere  |  14-09-2006

Ik heb deze docu ooit nog op Canal+ gezien, toenmalig Filmnet, erg interessant, deze docu! Het is zot hoe dicht hij bij die slangen komt, maar enorm boeiend om ...
Lees meer >

deweb  |  13-09-2006

Heruitgave of niet, het lijkt wel alsof ze hoorden dat de man dood was en toen direct de persen aan het werk hebben gezet. Nuja, het zal ongetwijfeld een mo...
Lees meer >

Hugo R  |  13-09-2006

Blijft wel jammer dat hij eerst dood moest gaan voor ze zoiets gaan uitbrengen. Dit is een heruitgave zoals in de recensie staat :wink: Daar heb ik even ove...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-09-2006

Blijft wel jammer dat hij eerst dood moest gaan voor ze zoiets gaan uitbrengen. Dit is een heruitgave zoals in de recensie staat :wink:
Lees meer >

Hugo R  |  13-09-2006

Blijft wel jammer dat hij eerst dood moest gaan voor ze zoiets gaan uitbrengen.
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-09-2006

Er is hier in Nederland verder niet echt veel te krijgen met Steve Irwin in de natuur,het is altijd mooi om is terug te zien deze dingen.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  13-09-2006

De een zijn dood is de ander zijn brood!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
2.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.