Like Minds

Recensent:
Wilbert Rietman
01-07-2007

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Like Minds (DVD)
Samenvatting

Alex Forbes (Eddie Redmayne) is 17 jaar en woont op een internaat. Wanneer wij hem leren kennen, is hij de verdachte van de moord op medestudent Nigel Colby (Tom Sturridge). Rechercheur Martin McKenzie (Richard Roxburgh) gelooft niet dat Alex onschuldig is. Aan de gerechtelijke psychologe Sally Rowe (Toni Collette) de taak om uit te zoeken wat er speelde tussen Alex en Nigel. Ze stuit op een eeuwenoud genootschap waar de jongens bij betrokken waren. Een wereld vol leugens en geheimen. Was de dood van Nigel inderdaad een daad van Alex? En is Nigel de enige dode?

Commentaar

Voor driekwart is de film Like Minds een spannende misdaadthriller met een goed opgebouwde spanning. Echter zo tegen het einde van het verhaal ontspoort het geheel volledig en laat het de kijker vol raadsels en onzekerheden. Bij sommige titels pakt dit goed uit, maar hier slaan de makers de plank geheel mis. De jonge acteurs Eddie Redmayne en Tom Sturridge spelen uitstekend en hoe hun onderlinge relatie in elkaar steekt wordt goed uitgewerkt en kent een sterke opbouwing. Er is echter ook een rol weggelegd voor de ouders van de twee en hoe die relaties in elkaar steken, wordt nogal zwakjes en onvolledig uit de doeken gedaan. Regisseur en schrijver van dienste Gregory J. Read had iets meer diepgang in de relaties tussen de hoofdfiguren mogen weven en meer aandacht mogen besteden aan het einde van zijn speelfilmdebuut. Dan was er waarschijnlijk een topfilm ontstaan waar mensen nog lang over hadden nagepraat. Nu is het resultaat een warrige film die een onbevredigd gevoel achterlaat. Aan de cast ligt het in ieder geval niet. Naast de eerder genoemde jonge talenten Redmayne en Sturridge, spelen ook Toni Collette (The Sixth Sense en Little Miss Sunshine) in haar rol van psychologe, Richard Roburgh (Moulin Rouge! en Van Helsing als rechercheur en ook Patrick Malahide als vader van Alex en directeur van de kostschool de sterren van de spreekwoordelijke hemel. Zonde van het gepruts aan het script dus, hier had zeker meer in gezeten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 105 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5410504071904

Extra's

  • Trailer
  • Also Available

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de thriller Like Minds staat anamorf op de DVD in het formaat 1.78:1. Het originele bioscoopformaat van deze film is echter 2.35:1. Dit heeft tot een direct gevolg dat er soms iets mist aan het beeld, aangezien er een stukje actie zich letterlijk buiten het beeld afspeelt, erg slordig. Overall gezien kent het beeld nogal wat onnodige minpunten. Als eerste valt op dat het beeld vrij vaak overbelicht lijkt, iets wat een bewuste keuze kan zijn geweest van de regisseur. Jammer genoeg zijn er af en toe kleine krasjes zichtbaar in het beeld, iets wat niet nodig is bij een recente productie als deze. Verder zijn er ook fouten te zien die het gevolg zijn van een slechte compressie. Hierdoor worden randen van voorwerpen of personen nogal rafelig, iets wat een onrust veroorzaakt bij het kijken. Ook van zaken als edge enhancement, filmgrain en interlacing is sprake en ook dit komt het beeld niet ten goede. Een beeld dus wat een onvoldoende verdient. De film kent 13 chapterstops en heeft een optioneel Nederlandstalig ondertitelspoor, waarbij de ondertiteling op een juiste hoogte in het beeld staat.

Geluidskwaliteit

De film heeft een origineel Engelstalige Dolby Digital 5.1 audiotrack meegekregen met een bitrate van 384 kbit/s. Verwacht hier een niet al te denderend geluid, aangezien de film voornamelijk bestaat uit dialogen. Hierdoor richt het geluid zich voornamelijk op de voorste kanalen. De dialogen zijn altijd netjes verstaanbaar en komen goed uit de centerspeaker, maar ze komen wel een beetje dof over. De frontspeakers worden gebruikt voor de muzikale soundtrack en de sporadische bijgeluiden, hierbij af en toe ondersteund door de surrounds. Het LFE kanaal wordt zeer zelden aangesproken. Een soundtrack die volstaat voor deze film, maar ook niets toevoegt.

Extra's

De DVD heeft een statisch menuscherm in de verhouding 1.78:1 anamorf meegekregen met achtergrondmuziek in Dolby Digital 2.0 (192 kbit/s). De volgende “extra’s” zijn toegankelijk via dit menu:

Trailer (2 min.)
Zoals het al doet vermoeden, vind je hier de bioscooptrailer van de film in de verhouding 1.78:1 anamorf en geluid in Dolby Digital 2.0 (192 kbit/s).

Also Available
Drie trailers van andere producten uitgegeven door Paradiso.

Conclusie

In de categorie aardige thrillers is door Paradiso het hier besproken Like Minds uitgegeven. De prent begint veelbelovend, maar hoe dichter je bij het einde komt, hoe meer de film lijkt te ontsporen. Dit ontaard in een allesbehalve bevredigend einde. Een welverdiende pluim gaat naar de cast. Regisseur Gregory J. Read had zich een beter speelfilmdebuut kunnen wensen, maar zeker ook een slechtere. Technisch gezien valt vooral de slechte beeldkwaliteit op, waarbij het beeld ook nog eens een keer in de verkeerde verhouding wordt gepresenteerd. Behalve een aantal trailers, waaronder die van Like Minds zelf, zijn er geen noemenswaardige extra’s te bespeuren op deze DVD. Lang niet voor iedereen een kijktip, zelfs voor de liefhebber van het genre kan dit een tegenvaller zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.