Beyoncé – The Beyoncé Experience (Live)

Recensent:
Arnold van Oostrum
13-12-2007

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Beyoncé – The Beyoncé Experience (Live) (DVD)
Samenvatting

Beyoncé Knowles bracht op haar 25ste verjaardag het tweede soloalbum B’Day uit. Van dit album zijn ondertussen meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht, maar ook nog zo’n 5 miljoen singles en 5 miljoen ringtones. Ter promotie van dit album maakte Beyoncé een concerttournee. In het kader van dit tournee trad zij op 2 september 2007 op in het Staples Center in Los Angeles, California, Amerika. De registratie van dit concert is door Sony / BMG nu op DVD uitgebracht. Beyoncé zingt niet alleen nummers van haar nieuwste album B’Day, maar natuurlijk ook haar andere solohits afkomstig van het album Dangerously in Love. Tevens zingt zij de hits van Destiny’s Child en songs uit de film Dreamgirl. En nog meer.


1. Intro (The Beyoncé Experience Fanfare)
2. Crazy in Love (Crazy Mix)
3. Freakum Dress
4. Green Light
5. Baby Boy (Reggae Medley)
6. Beautiful Liar
7. Naughty Girl
8. Me, Myself And I
9. Dangerously In Love (He Loves Me Mix)
10. Flaws and All
11. Destiny’s Child Medley (Cops and Robbers Intro)
12. Independent Women Part I
13. Bootylicious
14. No No No Part 2
15. Bug a Boo (H-town Screwed Down Mix)
16. Bills, Bills, Bills
17. Cater 2 U
18. Say My Name
19. Jumpin' Jumpin'
20. Soldier (Soldier Boy Crank Mix)
21. Survivor (Destiny's Child Reunion)
22. Speechless
23. Ring The Alarm Intro Skit (Jailhouse Confessions)
24. Ring The Alarm
25. Suga Mama
26. Upgrade U (Featuring Jay-Z)
27. Bonnie & Clyde '03 (Beyoncé's Prince Mix)
28. Check On It (Special Tour Version.)
29. Déjà Vu
30. Get Me Bodied
31. Welcome to Hollywood
32. Deena / Dreamgirls
33. Listen
34. Irreplaceable
35. Beyoncé's B'Day Surprise
36. The Beyoncé Experience Credits

Commentaar

Beyoncé Giselle Knowles is op dit moment één van de populairste vrouwelijke entertainers. De Amerikaanse R&B zangers is ook actief als songwriter, als actrice en als mode-ontwerpster. Ze is nog maar 26 jaar jong, maar heeft al tien Grammy Award gewonnen. Een aantal van deze Grammy Award komen uit haar periode van Destiny’s Child. Deze eind jaren negentig opgerichte populaire R&B meidengroep stopte in 2005. Sinds die tijd werkt Beyoncé niet onverdienstelijk aan haar solocarrière. In het ruim twee uur durende concert laat Beyoncé zien en horen waartoe zij in staat is. Vocaal kan Beyoncé veel met haar krachtige, heldere stem. Maar daarbij verliest zij zich nog wel eens in bombastische en lange uithalen en muzikale loopjes. Dat zij haar stem flink belast is aan het einde van het concert te merken. Richting het publiek verontschuldigd zij zich er dan voor dat haar stem niet meer optimaal zuiver is. Maar dat valt nog wel mee. Niet alleen vocaal, ook theatraal zet zij een echte Amerikaanse show neer. Ook hier komt het soms wat gemaakt en overdreven over, maar het aanwezige publiek kan er geen genoeg van krijgen. Beyoncé is een knappe verschijning, en zij weet dit op het toneel ook goed uit te buiten. Gedurende de show verandert zijn veelvuldig haar kledij.
Gedurende het concert zingt zij samen met de Amerikaanse rapper Jay-Z tijdens het lied Upgrade U. Bij de Destiny’s Child Reunion komen de twee andere Destiny’s Child dames Kelly Rowland en Michelle Williams op het toneel en zingen ze samen de 2001 hitsong Survivor. Het concert wordt in stijl afgesloten met een grote taart bij het Beyoncé B’Day Surprise.

Het concert op deze DVD is een energiek concert waar in een hoog tempo de nummers worden gepresenteerd. Rustige momenten zijn er ook met enkele ballads. Beyoncé wordt begeleid door een grote groep muzikanten en dansers. Het uiterlijke vertoon is een belangrijk element in de show. Een sfeervol concert dat een goede indruk geeft van het repertoire van deze zeer populaire R&B zangeres en haar vocale en entertainment kwaliteiten bij dit live concert.

Filmspecs

Regisseur

Nick Wickham

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 131 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Muziek
  • PCM 2.0 - Muziek
Ondertiteling: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Uitgever: Sony BMG Music Entertainment
EAN: 886972031798

Extra's

  • Interactive Jukebox

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert is in breedbeeld vastgelegd en staat met een beeldverhouding van 1.78:1 anamorf op de schijf. De registratie geeft de energieke sfeer van het concert prima weer, waarbij de regisseur uiteraard regelmatig inzoomt op Beyoncé. Ook het uitzinnig enthousiaste publiek komt geregeld in beeld. Het getoonde beeld is redelijk scherp en detailrijk. Het ene moment helder kleurrijk verlichte toneel en ander moment juist sterkt gedempt verlichte toneel wordt dankzij goed contrast en zwartniveau met behoud van details weergegeven. Het beeld is afkomstig van een interlaced bron, wat op sommige weergevers tot het kameffect leidt. Ook heeft dit zijn invloed op de actieve bewegingen van de zangers, die daardoor wat aan scherpte verliezen. Mede door de achtergrond op het toneel zijn regelmatige kleine compressiefoutjes te zien. Het concert is verdeeld in 37 tracks, elke song een track. De laagwisseling is nauwelijks merkbaar. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Bij het beluisteren heb je keuze uit twee goed klinkende geluidstracks; een ongecomprimeerde LPCM 2.0 stereotrack (bitrate 1536 kb/s) en een fraai ruimtelijke Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 448 kb/s). Om met de laatste te beginnen, dit is een goed klinkende surroundtrack. Bij de weergave van de muziek worden alle kanalen goed gebruikt, wat een ruimtelijk en sfeervol geluidsbeeld geeft. De nadruk ligt daarbij natuurlijk op de voorkanalen. Het geluid van het enthousiaste publiek komt uit zowel de voorste als de achterste kanalen. De achterkanalen worden in split-surround (stereo) gebruikt. Het LFE kanaal wordt veelvuldig gebruikt voor het diepe laag in de muziek. Het geluid heeft een goed gedetailleerd hoog. Optioneel kun je het concert ook beluisteren in gewoon stereo dankzij de ongecomprimeerde LPCM 2.0 stereotrack. Hierbij klinkt het concert in prima stereo met goed gedefinieerd hoog en een duidelijk aanwezig laag. Beide tracks klinken zeer goed.

Extra's

De DVD heeft geanimeerde menuschermen met LPCM 2.0 stereogeluid als achtergrond. De DVD heeft één extraatje.

Interactive Jukebox
Een optie die we meer tegenkomen op muziek DVD’s is de mogelijkheid om je eigen liedjesselectie via een menu samen te stellen. Nadat je de liedjes in je eigen volgorde hebt gezet, kun je dit gaan bekijken.

Conclusie

Beyoncé Knowles bracht op haar 25ste verjaardag het tweede soloalbum B’Day uit. Ter promotie van dit album maakte Beyoncé een concerttournee, waarbij zo onder andere optrad in het Staples Center in Los Angeles, California, Amerika. De registratie van dit concert is door Sony / BMG nu op DVD uitgebracht. Beyoncé zingt niet alleen nummers van haar nieuwste album B’Day, maar natuurlijk ook haar andere solohits afkomstig van het album Dangerously in Love. Tevens zingt zij de hits van Destiny’s Child en songs uit de film Dreamgirl. En nog meer.
Sony/BMG heeft dit concert uitgebracht op DVD, waarbij de kwaliteit van het breedbeeld ruim voldoende is. Bij het geluid heb je keuze uit een ongecomprimeerde stereotrack en een Dolby Digital 5.1 surroundtrack, die beide prima klinken. Als extraatje kun je zelf de volgorde van de gespeelde nummers bepalen met de interactieve jukebox.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.