And Then Came Lola

Recensent:
Henrieke van Assen
13-07-2010

Totaalbeoordeling:

3.3
DVD

And Then Came Lola (DVD)
Samenvatting

Succesvol fotografe Lola (Ashleigh Sumner) heeft één kans om een grote opdracht binnen te halen en tegelijkertijd haar relatie met vriendin Casey (Jill Bennett) te redden. Rennend gaat Lola San Francisco door om haar foto’s op tijd bij Casey en Danielle (Cathy DeBuono), de mogelijke nieuwe klant, te brengen. Op haar tocht door de stad wordt Lola onder andere gehinderd door een irritante parkeerwachter, een zwervertje met een hond, een ex-vriendin en zelfs toeristen. Zal het Lola lukken om op tijd haar foto’s af te leveren?

Commentaar

And Then Came Lola is een low-budgetfilm van Ellen Seidler en Megan Siler. Naast de regie hebben beide dames ook het scenario geschreven voor de film. And Then Came Lola is een losse bewerking op de Duitse film Lola Rennt uit 1998. Net als in het origineel worden de filmbeelden afgewisseld met animaties. In And Then Came Lola wordt naast de animaties ook gebruik gemaakt van foto’s om het tempo van de film te variëren.Ook is hier het verhaal in drie delen geknipt. Op deze manier heeft Lola niet één kans, maar drie kansen om op tijd met haar foto’s bij de klant te komen. In elk deel neemt Lola een andere kleine beslissing die ervoor zorgt dat de uitkomst verandert. Afwijkend van het origineel laat And Then Came Lola een wereld zien die alleen uit lesbische vrouwen bestaat. De woorden vrije bewerking moeten hier met een korreltje zout worden genomen. Het origineel Lola Rennt wordt slecht gekopieerd en de nieuw toegevoegde ingrediënten maken de film er niet beter op. Zo raakt de kijker al snel verveeld door de onsubtiele wijze waarop de lesbische leefwereld van de hoofdpersonen wordt neergezet in de film. De film wordt gepresenteerd als een door lesbiennes gemaakt prestige-object. De cast, die bestaat uit uit de kast gekomen lesbiennes, levert slecht werk. De hoofdpersonen worden houterig en ongeloofwaardig neergezet. Waarschijnlijk werd tijdens de casting alleen naar de geaardheid van de actrice gekeken en niet naar de acteerprestatie. Ook het rammelende script helpt niet. Want het basisgegeven van het fysiek wegbrengen van foto’s is niet meer van deze tijd. Zelfs in San Francisco zal men toch wel beschikken over computers, mobieltjes en andere apparatuur om foto’s draadloos via het internet te verzenden. De film oogt hip en wil een graag een indie film zijn, maar And Then Came Lola moet het zonder echte inhoud doen. Beter was het geweest om op basis van een goed script een originele Gay & Lesbian film te maken, zoals het uitstekende Fucking Åmål, en niet een slap aftreksel van een zeer originele film.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 72 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Homescreen
EAN: 8717249477396

Extra's

  • Trailers
  • Behind the Scenes
  • Audiocommentaar
  • Klei-Animatie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD-uitgave van And Then Came Lola heeft het originele beeldformaat van 1.78:1 (anamorf). De beeldkwaliteit van deze DVD is uitstekend verzorgd. Het beeld oogt over het algemeen scherp, maar er zijn enkele softe momenten te zien. Ook het schaduwdetail en zwartniveau zijn goed verzorgd. Deze transfer is voorzien van lekkere felle kleuren. De toegevoegde animaties zien er zeer goed uit. Op enkele momenten is er in de film wel wat edge enhancement en enige ruis te zien. Kortom, de beeldkwaliteit scoort een ruime voldoende. De DVD is verdeeld in 14 hoofdstukken. De ondertiteling wordt op de juiste plaats in het beeld gezet, wel jammer dat de letters er rafelig uitzien.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee geluidstracks te vinden, namelijk een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) track en een Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) track. Er is vooral naar de Dolby Digital 5.1 track geluisterd. De film draait vooral om dialogen en deze worden dan ook uitstekend weergegeven door de center- en frontspeakers. De stemmen klinken helder en duidelijk. De surroundspeakers en subwoofer worden vooral gebruikt om de filmmuziek van diverse lesbische muzikanten te laten horen. De muziek geeft een ruimtelijk en een opzwepend effect aan de film. De Dolby Digital 2.0 klinkt ook uitstekend. De stemmen worden helder en verstaanbaar weergegeven door de frontspeakers. Kortom beide geluidstracks klinken uitstekend.

Extra's

Zodra de DVD in de speler is geladen worden automatisch verschillende trailers van andere Homescreen films afgespeeld. Daarna verschijnt het niet-geanimeerde menu van de film in beeld. De extra’s zijn voorzien van Dolby Digital 2.0 geluid en worden gepresteerd in het beeldformaat 1.78:1, Nederlandse ondertiteling wordt jammerlijk gemist. Op deze DVD zijn de volgende extra’s te vinden.

Audiocommentaar
Regisseurs Ellen Seidler, Megan Siler en hoofdrolspeelster Ashleigh Sumner voorzien de film van commentaar. Naast allerlei ‘inside’ informatie gaan ze dieper in op het maken van de film.

Klei-Animaties (1 min.)
Enkele scènes uit film worden uitgebeeld door kleipoppetjes.

Behind the Scenes (20 min.)
Hoofdrolspeelster Ashleigh Sumner geeft uitleg over het maken van de film. Dit is een gebruikelijke nietszeggende feature op DVD’s en Blu-ray Discs waarin de cast & crew met de nodige complimenten wordt overladen.

Trailers
Verschillende trailers van andere Homescreen films.

Conclusie

And Then Came Lola is een film die losjes is gebaseerd op Lola Rennt. In tegenstelling tot dit uitstekende origineel slaat deze film de plank volledig mis. Het script rammelt en de acteerprestaties van de cast zijn zeer matig. De beeldkwaliteit van deze DVD-uitgave is uitstekend. De kleurweergave, detaillering en schaduwdetail zien er goed uit. Deze DVD is voorzien van een Dolby Digital 5.1 en een Dolby Digital 2.0 geluidstrack. De tracks klinken uitstekend. De extra’s voegen weinig toe. Voor liefhebbers van Gay & Lesbian cinema zijn er diverse betere films dan And Then Came Lola te vinden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Homescreen.

Lees meer

Laatste reacties

-Jaap-  |  13-07-2010

Beetje laf om een stelletje low-budget filmmakers helemaal kaal te plukken...;) En ja, 't is plagiaat, dat ben ik met je eens!
Lees meer >

Werner  |  13-07-2010

Zéér slechte film. Voegt m.i. niets toe aan het geheel, alle goede vondsten zijn van A tot Z uit Lola Rennt gepikt. Zoals ik in mijn bespreking schreef, mocht i...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
1.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 15
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.