Office, The - Seizoen 6

Recensent:
Laurens van der Molen
30-05-2011

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Office, The - Seizoen 6 (DVD)
Samenvatting

Michael Scott (Steve Carell) en zijn werknemers zijn terug voor een nieuw seizoen van The Office. Zijn bedrijf, Dunder Mifflin, begint de financiële crisis te voelen en het wordt tijd voor een nieuwe eigenaar. Deze komt in de vorm van Sabre, een bedrijf dat printers verkoopt en wel wat ziet in de vestiging in Scranton. Sabre wordt geleid door Jo (Kathy Bates), die met haar regels het kantoor behoorlijk wil gaan veranderen. Na lang wachten is er dan ook eindelijk het huwelijk van Pam (Jenna Fischer) en Jim (John Krasinski) en verwachten de twee hun eerste kind. Dan is er natuurlijk nog Dwight (Rain Wilson), die dit seizoen meerdere vrouwen aan de haak slaat en er niet mee kan leven dat Jim een hogere functie dan hij bekleedt. Tenslotte zit de rest van het kantoor ook niet stil.

Commentaar

De eerste scène van het zesde seizoen van The Office zet meteen de toon voor wat er komen gaat. Michael, Dwight en Andy (Ed Helms) hebben een paar jaar na dato het fenomeen Parkour ontdekt. Hierbij is het de bedoeling dat je zo snel en spectaculair mogelijk van punt A naar B komt. Bij de heren wordt het echter een hilarisch schouwspel waarbij de drie over bureaus heen rollen, tegen muren aan springen en van een gebouw afspringen, allemaal terwijl ze keihard Parkour schreeuwen. Uiteraard allemaal in beeld gebracht op de documentaireachtige manier die we van The Office gewend zijn. Het is onmogelijk om de scène met een strak gezicht te bekijken en niet in lachen uit te barsten. Dit soort scènes is wat The Office zo goed maakt en gelukkig zijn deze ook dit seizoen weer volop aanwezig. Het zesde seizoen bestaat uit 25 afleveringen, verdeeld over vijf discs. Het originele The Office is een Engelse serie, maar zoals wel vaker, besloot Amerika een remake te maken. De setting en de karakters bleven nagenoeg hetzelfde en dit betekende in het eerste seizoen veel herhaling. Waar het origineel echter slechts uit twee seizoenen van zes uitzendingen en een special bestond, begon de Amerikaanse variant meer seizoenen te produceren. Al snel was het bronmateriaal op en stond de serie op eigen benen. Doordat de serie meer episodes kreeg, werden de karakters ook beter uitgewerkt. Hierdoor ga je echt meeleven met de werknemers van Dunder Mifflin en is het moeilijk om het dit seizoen tijdens de bruiloft van Pam en Jim droog te houden. De acteurs zijn stuk voor stuk komische talenten. Steve Carell blijft geweldig als Michael en ook Rain Wilson als Dwight zorgt voor de nodige komische scènes. Jenna Fischer en John Krasinski zijn als Pam en Jim het hart van de serie. Er is een zeer duidelijke chemie tussen de twee en ze zijn perfect gecast. Ed Helms als Andy begint zijn draai steeds beter te vinden in de serie. Waar hij in eerdere seizoenen nog wel eens irritant kon zijn is hij dit seizoen vooral komisch en aandoenlijk. Karakters als Oscar, Kevin, Angela en de altijd fantastische Creed zijn stuk voor stuk weer op dreef en zorgen er voor dat er geen saai moment is bij Dunder Mufflin. Liefhebbers van de eerdere seizoenen kunnen deze box met een gerust hart kopen, want ook het zesde seizoen is weer van een hoge kwaliteit. De mensen die de serie nog nooit hebben gezien, raad ik aan om gewoon bij seizoen één te beginnen, om op deze manier de onderlinge relaties beter te begrijpen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 540 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582818017

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Audiocommentaren
  • Office Promos – Canada Games
  • Sabre Corporate Movie
  • Webisodes: “The Podcast"

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt weergeven met een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is uitstekend. The Office speelt zich voor het grootste deel binnen op het kantoor in Scranton af, maar dit seizoen spelen ook aardig wat scènes buiten. Met als hoogtepunt de bruiloft van Pam en Jim bij de Niagara-watervallen. Gelukkig verliest het beeld hierbij geen kwaliteit en is het van een constante goede kwaliteit. De serie is digitaal opgenomen en dit resulteert in een prachtig beeld. Compressiefoutjes zijn er zo goed als niet. De kleuren zijn mooi verzadigd en het zwartniveau is goed. Het contrast en schaduwdetail zijn beide ook van een goede kwaliteit. Op een enkel moiré-effect na valt er dan ook weinig aan te merken op deze transfer. Voor de mensen die The Office niet kennen is het misschien wel even wennen aan de snelle bewegingen die de camera af en toe maakt. Dit komt doordat de serie deels wordt opgenomen met handheld camera’s. Hier is voor gekozen om de serie zo veel mogelijk op een documentaire te laten lijken. De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat netjes onderin beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) Engels audiospoor. Het is jammer dat de DVD geen Dolby Digital 5.1-track mee heeft gekregen, zeker omdat de Amerikaanse DVD release deze wel heeft. De Dolby Digital 2.0-track voldoet echter wel. Zeker als je bedenkt dat de serie voornamelijk uit dialogen bestaat. Deze zijn namelijk duidelijk te verstaan door de centerspeaker. De muziek bij bijvoorbeeld de introtune en de bruiloft van Pam en Jim wordt prima weergeven en klinkt gelukkig niet flets. De track bevat verder geen ruis of beschadigingen, maar springt er verder ook niet uit. Een net geluid dus, dat doet wat het moet doen.

Extra's

De seizoenen van The Office krijgen op DVD altijd een erg nette behandeling als het gaat om extra’s. Zo ook dit zesde seizoen. De serie begint met een interactief menu, weergegeven in 1.78:1. Liefhebbers van de serie zullen het menu herkennen, aangezien het ook al werd gebruikt bij de eerdere seizoenen. De extra’s hebben dezelfde specificaties als de rest van de serie en zijn verdeeld over de vijf discs. Ook hier wordt de Nederlandse uitgave tekort gedaan, aangezien de Amerikaanse DVD twee audiocommentaren meer bevat dan de Nederlandse DVD.

Deleted Scènes
Zo goed als elke episode van het zesde seizoen heeft deleted scènes. Deze zijn los te selecteren of per disc achter elkaar afspeelbaar. In tegenstelling tot veel andere series voegen de scènes echt wat toe en zijn ze vaak even goed als de rest van de aflevering. De enige reden dat ze de uiteindelijke uitzending niet hebben gehaald, is dan ook dat de uitzending voor tv maar twintig minuten mocht duren.

Audiocommentaren
Het zesde seizoen bevat vier audiocommentaren van regisseurs en acteurs. De commentaren zijn grappig voor een keertje, maar voegen helaas vrij weinig toe en bestaan vooral uit complimentjes onderling.

Office Promos – Canada Games (4 min)
Een aantal grappige promo’s voor de Winterspelen in Canada.

Sabre Corporate Movie (2 min)
Het volledige kenningsmakingsfilmpje van Sabre, waar de medewerkers naar moeten kijken.

Bloopers (23 min)
De gebruikelijke bloopers. Het is leuk om de acteurs ook eens te zien als ze geen rol spelen.

Webisodes: “The Podcast” (9 min)
Dit vind ik persoonlijk de leukste extra van de set. Gabe wil een podcast beginnen voor de website van Sabre. Hij heeft hier de hulp bij nodig van het personeel, alleen loopt dit al snel uit in een puinhoop. Deze mini-episode was eerder in delen te zien via de website van NBC, maar is nu dus ook compleet op DVD te bekijken.

Conclusie

Michael Scott en zijn werknemers zijn terug voor een nieuw seizoen van The Office. In dit zesde seizoen gaan Pam en Jim eindelijk trouwen en krijgt Dunder Mifflin een nieuwe eigenaar. Uiteraard zit de rest van de werknemers ook niet stil. Ook dit zesde seizoen zit vol met geweldige momenten en de acteurs lijken elk seizoen beter te worden. De beeldkwaliteit van de DVD is uitstekend en het geluid voldoet. Helaas heeft de Nederlandse uitgave een Dolby Digital 2.0-track, terwijl de Amerikaanse release wel een Dolby Digital 5.1-track bevat. De extra’s zijn zoals bij elk seizoen zeer uitgebreid en zeer de moeite waard. Liefhebbers van de eerdere seizoenen kunnen deze box met een gerust hart kopen, want ook het zesde seizoen is weer van een hoge kwaliteit. De mensen die de serie nog nooit hebben gezien, kunnen beter bij het eerste seizoen beginnnen.

Laatste reacties

YAH87  |  06-06-2011

Leuke recensie, heb er al helemaal zin in gekregen om het seizoen te bekijken. Ik wacht alleen nog met aanschaffen als deze ook rond de €20-€15 is. Jammer dat ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:6
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.