Succession - Seizoen 1-4

Recensent:
Rogier Burghout
04-10-2023

Totaalbeoordeling:

8.5
DVD

Succession - Seizoen 1-4 (DVD)
Samenvatting

MACHT, POLITIEK, GELD... deze familie heeft het allemaal in deze provocatieve, hilarisch scherpe dramaserie van HBO®. Deze hitserie, bekroond met een Emmy®, volgt een dysfunctionele familiedynastie met aan het hoofd de oude patriarch Logan Roy (Brian Cox), de CEO van een van ’s werelds grootste mediaconglomeraten. Nu het hoofd van een van ‘s werelds grootste media- en entertainmentconglomeraten overweegt met pensioen te gaan, heeft elk van zijn vier volwassen kinderen (Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Alan Ruck) in deze dramaserie hun eigen agenda, die soms recht tegen de plannen van de andere familieleden ingaat en zeker die van hun vader.

Commentaar

Succession is een HBO dramaserie over de mediafamilie Roy, met aan het hoofd de patriarch Logan Roy, gespeeld door Brian Cox (Manhunter, The Bourne Identity/Supremacy). De rest van de cast spelen zijn voornamste familieden en zijn o.a. Alan Ruck (Speed, Twister) en Kieran Culkin (de broer van Macaulay Culkin, die tevens ook zijn broertje speelt in Home Alone 1 & 2). De serie draait om wie nu de opvolger mag worden van Logan Roy en dan aan het hoofd staat van de machtige mediafamilie. Wat volgt is gedurende de vier seizoenen is een ongekend machtsspel waarbij iedereen zijn of haar eigen belang en wil wil doordrukken om zo op te vallen en de voorkeur te krijgen van Logan. Hij zelf kampt ook nog met zijn  eigen uitdagingen, namelijk zijn gezondheidsklachten en de daarbij behorende lichamelijke ongemakken en de wil om deze verborgen te houden voor de buitenwereld. De serie is een zogenaamde "slow burner" en als kijker moet je wel een beetje geduld hebben totdat het vuurwerk komt. Maar als die komt dan is het meteen gemeen, venijnig en vilein. Met daarbij een flinke dosis (ironische/sarcastische) humor. Voor wie van spannende politieke thrillers houdt vol met machtspelletjes is Succession zeker een aanrader.

Succession krijgt voor alle vier de seizoenen een release op DVD. Deze DVD-collectie bestaat uit de vier seizoenen in een afzonderlijke keepcase, samen gebundeld in een kartonnen doos. Elk seizoen bevat drie discs. Let op: de laatste disc van seizoen vier bevat een navigatiefout: bij opstarten gaat de disc direct naar het bonusmateriaal, waardoor het lijkt alsof er geen afleveringen op staan. Als je doorklikt naar het tweede menu, dan beneden het Hoofdmenu selecteert zie je vervolgens de afleveringen en audio/ondertitelingsopties staan (en ook de optie om naar het Extra's-menu te gaan).

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie, TV
Regio: 2
Jaar: 2018-2023
Speelduur: 2340 min
Verpakking: Boxset (Keepcase)
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051889726326

Extra's

  • A Succession Wedding
  • An Invitation to the Set with the Series' Storytellers
  • 10 Inside the Episode featurettes
  • Succession: Controlling the Narrative
  • Who Said it? With Sarah Snook & Alan Ruck and Nicholas Braun & Matthew Macfayden
  • Roy Family Food Chain
  • Controlling the Narrative: Breakdown of Each Episode
  • Who Said it: Logan & Gerri and Tom & Greg
  • Character Recaps

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Eén van de regisseurs van Succession, Adam Mackay (Vice, The Big Short) heeft succesvol bepleit bij HBO om de serie in 15mm te draaien, in plaats van het (vaak) goedkopere digitale filmformat. Dit om zo een uiterlijk te creeën van een oude serie "van weleer". Op DVD krijgt Succession een SD-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.78:1, en deze tgransfer is zeker goed gelukt. Het beoogde uiterlijk komt goed over op DVD, met daarbij ene goede scherpte en gradatie aan grain. Kleuren zijn verder natuurlijk en ook zwartniveau is goed. Elke DVD bevat ongeveer drie afleveringen van een uur maar desondanks zijn er geen compressiefouten of andere artefacten zichtbaar. Een erg goede transfer.

Geluidskwaliteit

Succession krijgt op DVD een Dolby Digital 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De serie is (uiteraard) voornamelijk gericht op dialogen en deze zijn prima en netjes verstaanbaar. Overige geluiden komen voonramelijk uit de voorste kanalen en de meer actieve scènes brengen een meer surround-beleving naar voren. De tracks zullen geen sonische beleving oproepen maar doen hun werk meer dan voldoende.

Extra's

De vier seizoenen van Succession krijgen diverse extra's mee. Bij seizoen één staan ze op disc 3, bij alle overige seizoenen staan de extra's verspreid over de drie discs. Alle extra's hebben Nederlandse ondertiteling.

Seizoen één: 
A Succession Wedding

Seizoen twee:
An Invitation to the Set with the Series' Storytellers
10 Inside the Episode featurettes

Seizoen drie:
Succession: Controlling the Narrative
Who Said it? With Sarah Snook & Alan Ruck and Nicholas Braun & Matthew Macfayden
Roy Family Food Chain

Seizoen vier:
Controlling the Narrative: Breakdown of Each Episode
Who Said it: Logan & Gerri and Tom & Greg
Character Recaps

Conclusie

MACHT, POLITIEK, GELD... deze familie heeft het allemaal in deze provocatieve, hilarisch scherpe dramaserie van HBO®. Deze hitserie, bekroond met een Emmy®, volgt een dysfunctionele familiedynastie met aan het hoofd de oude patriarch Logan Roy (Brian Cox), de CEO van een van ’s werelds grootste mediaconglomeraten. Nu het hoofd van een van ‘s werelds grootste media- en entertainmentconglomeraten overweegt met pensioen te gaan, heeft elk van zijn vier volwassen kinderen (Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Alan Ruck) in deze dramaserie hun eigen agenda, die soms recht tegen de plannen van de andere familieleden ingaat en zeker die van hun vader. Succession is een zogenaamde "slow burner" en als kijker moet je wel een beetje geduld hebben totdat het vuurwerk komt. Maar als die komt dan is het meteen gemeen, venijnig en vilein. Met daarbij een flinke dosis (ironische/sarcastische) humor. Voor wie van spannende politieke thrillers houdt vol met machtspelletjes is Succession zeker een aanrader. Alle vier de seizoenen van Succession krijgen een uitgave op DVD en worden in vier keepcases verzameld in een kartonnen box. Met daarbij prima beeld en geluid en een aantal interessante extra's is deze box zeker een aanrader.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  04-10-2023

Heerlijk de manier waarop de compleet rotte familie Roy zich gedraagt als krabben in een mand en elkaar messen in de rug steekt dat het niet meer mooi is! Inter...
Lees meer >

Werner  |  04-10-2023

Heerlijk de manier waarop de compleet rotte familie Roy zich gedraagt als krabben in een mand en elkaar messen in de rug steekt dat het niet meer mooi is! Inter...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  04-10-2023

Deze geweldige serie schreeuwt om een blu-ray...hoe is het mogelijk dat er alleen een DVD box uitkomt, hoe goed die er ook voor een DVD er uit mag zien. Puur v...
Lees meer >

rogue  |  04-10-2023

Deze geweldige serie schreeuwt om een blu-ray...hoe is het mogelijk dat er alleen een DVD box uitkomt, hoe goed die er ook voor een DVD er uit mag zien.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7.5
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots