Sony Pictures: The Da Vinci Code - Het filmevent van het jaar nu op DVD

Da Vinci Code
Het filmevent van het jaar nu op DVD…

Miljoenen mensen hebben de thriller van Dan Brown verslonden... Wereldwijd werd er dan ook met spanning uitgekeken naar de verfilming van deze bijzondere bestseller. Ron Howard verzamelde de beste Amerikaanse, Engelse en Franse acteurs om dit cryptische verhaal, dat zich op amper één nacht afspeelt, zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen.

Dr. Robert Langdon (Tom Hanks), een expert op het gebied van religieuze symboliek, raakt betrokken bij de moord op Jacques Saunière, de curator van het Louvre. Voordat hij in zijn eigen museum sterft, brengt hij nog enkele mysterieuze codes aan op de vloer. Voor de Franse politie, onder leiding van inspecteur Bezu Fache (Jean Reno), is het een duidelijke zaak: Langdon is verdachte no. 1. De cryptologe Sophie Neveu (Audrey Tautou), ook in dienst van de politie, denkt daar echter anders over en helpt Langdon te ontsnappen. Als kleindochter van Saunière wil ze op zoek gaan naar de echte moordenaar en het geheim achterhalen dat haar grootvader blijkbaar aan haar wilde ontsluieren. Langzaam ontrafelen Sophie en Robert de samenzwering en mysteries die verborgen zijn in tal van codes. Ligt de sleutel bij Leonardo da Vinci in een kerk in Parijs, in het Vaticaan of toch ergens in Londen?

Wie het boek las en / of de film in de bioscoop heeft gezien, of voor iedereen die gewoon graag nog meer te weten wil komen over de geheimen rond Da Vinci, mag deze exclusieve DVD-release niet missen!

Op 19 oktober komt de bioscoopversie uit op DVD in een 1 disc DVD. Wie meteen meer wil, kan ook kiezen voor het prachtige Reveal Pack. Dit is de 2-disc Extended Cut (25 minuten langer dan de bioscoopversie en meer dan 2 uur aan extra’s), verpakt in een prachtige velvet luxebox. Hierbij zit ook het notitieboekje van Langdon met aantekeningen over de geheime codes én een boekje met productieaantekeningen over de film. De bioscoopversie zal ook op UMD Video verkrijgbaar zijn zodat je ook “onderweg” van Da Vinci Code kunt genieten, natuurlijk op je PSP.

Speciaal voor de echte kerstshopper komt er op 7 december ook een dubbele disc uit, eveneens in een mooie verpakking met de Extended Cut (+25 minuten) en meer dan 2 uur aan extra’s ... Maar het neusje van de zalm voor alle echte Da Vinci Code fans wordt ongetwijfeld het Cryptex Pack! Hierin zitten naast de uitgebreide filmversie en alle extra’s op 2-discs, een geïllustreerde screenplay en productieaantekeningen. Daar bovenop niets minder dan een echte cryptex zoals Leonardo da Vinci hem ooit ontwierp. Een absoluut collectoritem voor de echte liefhebber!



Productinformatie

Release DVD KOOP:
19 oktober 2006 (1-disc Theatrical Cut)
19 oktober 2006 (Reveal Pack: 2-disc Extended Cut)
7 december 2006 (2-disc Extended Cut)
7 december 2006 (Cryptex Pack 2-disc Extended Cut)
Release DVD HUUR:
17 oktober (1-disc Theatrical Cut)
17 oktober (Reveal Pack: 2-disc Extended Cut)
 

Genre: Drama / Thriller
Taal: Engels 5.1 Dolby Digital
Nederlands ondertiteld

Regisseur: Ron Howard (Cinderella Man, The Missing, A Beautiful Mind, Apollo 13)
Acteur : Tom Hanks (The Terminal, Catch Me If You Can, Road to Perdition, Cast Away, The Green Mile, Saving Private Ryan, Apollo 13, Forrest Gump)
Acteur : Audrey Tautou (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, Un Long Dimanche de Fiançailles)
Acteur : Ian McKellen (The Lord of the Rings: The Return of the King, X-Men)
Auteur: Jean Reno (The Pink Panther, L’Empire des Loups, L’Enquête Corse, Léon, Les Visiteurs)

Extra op DVD
Op alle versies terug te vinden:
- Promospot Angels and Demons (Bernini Mysterie: wordt vervolgd...)

Op alle dubbele discs staan meer dan 2 uur ‘Behind the scenes’:
- Documentaires: “First Day on Set with Ron Howard”, “Discussion with author Dan Brown”, “A portrait of Robert Langdon”, “Who is Sophie Neveu?”, “Unusual Suspects: the International cast”, “Magical Places: where was the film shot?”, “Close-up on Mona Lisa”, “The filmmaking experience”, “The music of The Da Vinci Code”, “The Codes of The Da Vinci Code”

Recente artikelen

Laatste reacties

Jeroen D  |  25-10-2006

RECORDVERKOOP DA VINCI CODE De verfilming van Dan Brown's beroemde bestseller, The Da Vinci Code, is sinds afgelopen donderdag te koop op DVD en is meteen ee...
Lees meer >

mjlfadriaans  |  24-10-2006

Ikzelf was nogal te spreken over de film. Ik moet eerlijk zeggen, ik zou niet 1, 2, 3 kunen zeggen wat er nu extra was. Volgens een collega hadden ze nu wel ...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  24-10-2006

Voegt de extended versie ook daadwerkelijk iets toe? Ik vond de normale versie al te lang. ik was blij dat de film afgelopen was en ik de bios kon verlaten. Di...
Lees meer >

Rotterdam5314  |  24-10-2006

Voegt de extended versie ook daadwerkelijk iets toe? Ik vond de normale versie al te lang. ik was blij dat de film afgelopen was en ik de bios kon verlaten.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina