MegaMoviePack

Recensent:
Arnold van Oostrum
05-05-2004

Totaalbeoordeling:

3.3
DVD

MegaMoviePack (DVD)
Samenvatting

Dutch FilmWorks heeft 10 verschillende actiefilms, in alle gevallen eerder als losse edities uitgebracht, samengebracht in één verzamelbox onder de naam Mega Movie Pack.

The Point Men (2001 - 86 minuten - 1.78:1 anamorf)
Tony Eckhardt (Christopher Lambert) maakt deel uit van een team Joodse geheimagenten, die als doel hebben het vermoorden van terroristen. Bij de moordaanslag op de Arabische terrorist Amar Kamil (Vincent Regan) raakt Tony zwaargewond.Hij is ervan overtuigt dat ze de verkeerde man gedood hebben. Maar niemand gelooft hem. Als daarna de leden van het team de een na de ander onder verdachte omstandigheden de dood vindt, weet Tony zeker dat Amar nog leeft. Alleen die heeft zijn uiterlijk laten veranderen.

Deze direct-to-video film is een redelijke actiethriller van voormalig 007 regisseur John Glen. De film haalt niet het niveau dat Glen heeft laten zien in de vijf 007 films die hij heeft geregisseerd. Hoofdrolspeler Christopher Lambert acteert als vanouds, dit betekent mager ongeïnspireerd spel met zijn herkenbare hese stemgeluid.

Year of the Gun (1991 - 111 minuten – 1.33 pan & scan)
De Amerikaanse freelance schrijver en journalist David Raybourne (Andrew McCarthy) schrijft in Rome een boek over de leden van de Italiaanse terreurorganisatie ‘Rode Brigade’. Als de ondernemende fotografe Alison King (Sharon Stone) het boek onder ogen krijgt, denkt zij dat het echt is.

In deze film het aloude thema van de onschuldige man die beschuldigd wordt van iets dat hij niet heeft gedaan. En hij is de enige die dat weet en zich ook beseft dat hij verrekte schuldig lijkt te zijn. Een onderhoudende actiethriller van regisseur John Frankenheimer (Ronin, Reindeer Games en Path to War).

A Bronx Tale (1993 - 116 minuten – 1.85:1 niet anamorf)
De rechtschapen Lorenzo (Robert DeNiro) probeert zijn zoon Calogero (Francis Capra) weg te houden van de opwindende maffiawereld. Als Calogero vervolgens getuige is van een moord en de dader herkent, lijkt zijn lot bezegeld.

Deze mooie film van en met Robert DeNiro is ook uitgebracht als bonusfilm in de special edition uitgave van City by the Sea.

The Leading Man (1996 - 100 minuten – 1.33:1 pan & scan)
De succesvolle toneelschrijver Felix Webb (Lambert Wilson) heeft een relatie met de jonge actrice Hilary Rule (Thandie Newton). Hij is van plan om zijn vrouw Elena (Anna Galiena) en drie kinderen in de steek te laten. Webb heeft moeite met Hilary’s tegenspeler, de charismatische Hollywood acteur Robin Grange (Jon Bon Jovi), die wat hem betreft te veel interesse heeft voor Hilary. Dan komt Webb er achter dat het leven niet altijd loopt zoals gepland.

Verfilming van regisseur John Duigan van het verhaal van zijn schrijvende zus Virginia Duigan. Een redelijk onderhoudende film die zich afspeelt in de theaterwereld waarin de spanning in de (buitenechtelijke) relaties zitten.

The Osterman Weekend (1983 - 96 minuten – 1.33:1 pan & scan)
John Tanner (Rutger Hauer) is een tv-presentator die op een dag van CIA-agent Lawrence Fassett (John Hurt) te horen krijgt dat hij de sleutel is in een internationaal complot.

De laatste film van regisseur Sam Peckinpah, die in 1984 overleed, naar een roman van Robert Ludlum. In regio 1 is ondertussen een geremasterde versie van de film verschenen met opgeknapt anamorf breedbeeld en DD5.1 geluid.

Exit in Red (1996 - 93 minuten - 1.78:1 anamorf)
Nadat hij beschuldigd is van seksuele intimidatie, verhuist psychiater Ed Altman (Mickey O’Rourke). Zijn advocate Ally Mercer (Annabel Schofield) zorgt ervoor dat de aanklachten tegen hem vervallen. Hiervoor eist zij echter wel een tegenprestatie.

Een erotisch getinte film met Mickey O’Rourke. De film is vergelijkbaar met Nine½ weeks, met O’Rourke in een vergelijkbare rol als ogenschijnlijk onverstoorbare man in een passionele relatie met een mysterieuze dame. Alleen kan deze film niet echt boeien.

Ground Zero (2000 - 86 minuten – 1.33:1 pan & scan)
Joshua McCord (Chuck Norris) is een geheim agent op leeftijd die nu vooral jonge rekruten traint. Als de vrouw van de president van de Verenigde Staten door een onbekende groep terroristen wordt ontvoerd, is Joshua de enige man die haar kan redden.

De volledige titel van deze televisiefilm is The President’s Man: Ground Zero. Niet één van Chuck Norris’ beste films, waarin hij zelf weinig actie meer laat zien. Regie was in handen van zoonlief Eric Norris, die dat samen met Michael Preece deed.

The Debt Collector (1999 - 105 minuten – 1.33:1 pan & scan)
Na zijn vrijlating uit de gevangenis heeft Nickie Dryden (Bill Connolly) zich opgewerkt tot een mediafiguur. Dit tot grote ergernis van agent Gary Keltie (Ken Stott) die hem had opgepakt. Voor Dryden, die vroeger voor de onderwereld de schulden incasseerde, is alles verleden tijd. Maar Keltie kan en wil niet vergeten en vindt nog lang niet dat Dryden zijn schuld aan de samenleving heeft betaald.

Met stip de beste film in deze boxset. Een Schotse film van debuterend regisseur Anthony Nielsen, die ook tekende voor het script. De Australische release van deze film heeft 1.85:1 anamorf beeld met DD5.1 geluid.

Sugar Hill (1994 - 118 minuten - 1.85:1 niet anamorf)
Roemello Skuggs (Wesley Snipes) beheerst samen met zijn broer in New York een groot deel van de drugsmarkt en doet daarin goede zaken. Echter aan alle ‘goede’ dingen komt een eind….

Film van regisseur Leon Ichaso, waarin Snipes een drugscrimineel speelt die, omwille van zijn vriendin, uit het misdadige milieu wil stappen. Dat is alleen niet zo gemakkelijk. Het uitstapje van televisieregisseur Ichaso op het witte doek valt een beetje tegen, door een ongeïnspireerde uitstraling.

Outrage (1993 - 103 minuten - 1.33:1 pan & scan)
Als journalist Marco Vallez (Antonio Banderas) de beroemde circus scherpschutter Ana Mentzel ‘Giuditta’ (Francesca Neri) interviewt, worden ze razend verliefd op elkaar. Dan slaat het noodlot toe.

De oorspronkelijke titel van deze Spaanse film van regisseur Carlos Saura is ¡Dispara!. Deze film is ook uitgebracht als bonusfilm in de special edition uitgave van Ballistic: Ecks vs Sever .

Commentaar

Dutch FilmWorks heeft bovenstaande tien films uitgebracht in de eerste editie van de Mega Movie Pack. Prangende vraag is natuurlijk, wat brengt deze tien film bij elkaar. Het antwoord daarop moeten we je schuldig blijven. Feitelijk hebben de films niets met elkaar te maken, behalve dat het allemaal actiefilms uit het B-genre zijn. Toch zitten er wel enkele goede films tussen. The Osterman Weekend van Sam Peckinpah is natuurlijk welbekend. The Bronx Tale van Rober DeNiro is zeker de moeite van het kijken waard. Ook een prima film is de Schotse speelfilm The Debt Collector. Rest van de films zijn leuk om een keer te zien, maar laten zeker geen blijvende indruk achter.
De tien films zijn uitgebracht op vijf DVD’s, die handig verpakt zijn in een boxset die niet dikker is dan twee gewone keepcases. Alle vijf DVD’s zijn van het type DVD-10, wat betekent dat ze dubbelzijdig zijn. Elke zijde is een DVD-5 en bevat dus een speelfilm. Noemenswaardige extra’s zijn niet aanwezig.
Ook op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit zitten grote verschillen tussen de films. Hieronder kun je daar alles over lezen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 1016 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664016886

Extra's

  • Trailers
  • Biografieën en filmoverzichten
  • Fotogalerijen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit varieert van ronduit slecht tot redelijk goed. Tegenvaller is natuurlijk dat zes van de tien films een 1.33:1 pan & scan beeldverhouding hebben. We beschrijven van alle films in het kort de beeldkwaliteit:

The Point Men heeft een redelijk goede beeldkwaliteit in het oorspronkelijke 1.78:1 beeld dat anamorf is. Minpuntje is de aanwezig grain, dat met name de luchtpartijen een grauwe aanblik geeft. Scherpte en detaillering van het verder kleurrijke beeld zijn redelijk goed. Zie screenshot 1.

Year of the Gun heeft een slechte 1.33:1 pan & scan beeldkwaliteit, dat de kwaliteit van een VHS band niet overstijgt. Beeld lijkt van een NTSC bron afkomstig te zijn. Het beeld is niet scherp, mist elke vorm van detail, de kleuren zien er uitgewassen uit en de kleurbalans is te rood. Zie screenshot 2.

A Bronx Tale is in 1.85:1 niet anamorf beeld. Doordat het beeld niet anamorf is, vallen scherpte en detail tegen. Kleuren zien er ook niet zo helder uit. Een matige beeldkwaliteit.

The Leading Man heeft ook een 1.33:1 pan & scan beeld en is qua kwaliteit vergelijkbaar met Year of the Gun. Ook deze transfer lijkt van een NTSC bron afkomstig te zijn.

The Osterman Weekend heeft ook een tegenvallende 1.33:1 pan & scan beeldkwaliteit. Ook hier vergelijkbare kwaliteit met Year of the Gun en ook hier waarschijnlijk een NTSC bron gebruikt. Ook hier opvallend veel rood in het beeld, verder is overduidelijk edge enhancement toegepast. Zie screenshot 3.

Exit in Red heeft een 1.78:1 anamorf beeld, dat er redelijk goed uitziet. Alleen filmgrain is in ruime mate aanwezig, wat weer een negatief effect heeft op scherpte en detail. Kleuren zien er goed uit.

Ground Zero is gemaakt voor televisie en heeft een 1.33:1 pan & scan beeld, dat er redelijk goed uitziet. Kleuren zien er goed uit, scherpte oogt redelijk goed met redelijke detaillering. Licht aanwezige filmgrain. Zie screenshot 4.

The Debt Collector heeft ook slechts 1.33:1 pan & scan beeld. Wel ziet het beeld er redelijk goed uit met goede kleuren en redelijke scherpte en detail.

Sugar Hill heeft 1.85:1 niet anamorf beeld dat tegenvalt wat betreft scherpte en detail. Ook de kleuren zien er wat grauw uit. Aliassing valt af en toe ook op. Zie screenshot 5.

Outrage heeft het slechtse beeld van deze boxset. Het beeld is 1.33:1 pan & scan, waar de film origineel een 1.85:1 beeld heeft. Scherpte, detail en kleuren van het beeld vallen heel erg tegen. Ook heeft deze transfer erg veel compressieartefacten en edge enhancement. Zie screenshot 6.

Alle films staan op een zijde van een DVD-10 (enkellaags, dubbelzijdig), dus geen laagwisseling tijdens de film. Voor alle films geldt dat de optionele witte ondertiteling een net klein lettertype heeft en goed onder in het beeld is geplaatst. Bij de twee films met niet anamorf beeldformaat, valt bij inzoomen de ondertiteling deels buiten beeld.

Geluidskwaliteit

Alle films hebben alleen een soundtrack in Dolby Digital 2.0. Maar net als bij het beeld, verschilt de kwaliteit van het geluid per film. We hebben ook dit kort voor je op een rijtje gezet.

The Point Men heeft een redelijk goed klinkende stereosoundtrack. Met inschakelen van de DPL-II decodering ontstaat een redelijke surroundbeeld.

Year of the Gun heeft slechts mono geluid. Geluid klinkt wat mat door beperking in het hoog.

A Bronx Tale heeft ook een mono soundtrack.

The Leading Man heeft stereo geluid, al is het stereobeeld zeer beperkt en lijkt het meestentijds een mono soundtrack.

The Osterman Weekend heeft ook een mono soundtrack. Probleem is dat de soundtrack niet geheel lipsynchroon is. Of dat komt door de transfer of doordat de film later is ingesproken is niet te zeggen.

Exit in Red heeft ook een mono soundtrack.

Ground Zero heeft een goed klinkende stereosoundtrack. Ook hier geeft inschakelen van de DPL-II decodering een redelijk goed surround geluidsbeeld.

The Debt Collector heeft een surround gecodeerde DD2.0 soundtrack, die prima klinkt en een goed surround gevoel geeft.

Sugar Hill heeft een redelijk klinkende stereosoundtrack. Het stereobeeld is wel vrij beperkt.

Outrage heeft een mono soundtrack die matig klinkt.
Bij alle films is de dialoog goed te volgen.

Extra's

De meeste menuschermen zijn statische schermen zonder achtergrond geluid. De meeste menuschermen zijn in 1.33:1 beeldformaat. Uitzondering is bij de film The Debt Collector dat een geanimeerd menuscherm heeft met achtergrondgeluid. Extra’s beperken zich tot enkele bioscooptrailers, een aantal fotogalerijen met slechts enkele foto’s en verschillende biografie/filmoverzichten van hoofdrolspelers en regisseurs.

Conclusie

Dutch FilmWorks heeft tien actiefilm uit het B-genre, die ook als losse edities te verkrijgen zijn, uitgebracht in een gecombineerde uitgave met de titel Mega Movie Pack, Volume 1. De films hebben zelf niets met elkaar van doen. Behalve om marketing technische redenen is er geen enkele andere reden dat deze films samen in één box zitten. Een enkele goede film zit er zeker tussen. The Osterman Weekend van Sam Peckinpah is natuurlijk welbekend. Alleen heeft deze release slechte beeld- en geluidskwaliteit. The Bronx Tale van Rober DeNiro is zeker de moeite van het kijken waard. Ook hier magere beeld- en geluidskwaliteit. Ook een prima film is de Schotse speelfilm The Debt Collector. Geluid hiervan is redelijk goed, beeld is 1.33:1 pan & scan formaat. Rest van de films zijn leuk om een keer te zien, maar laten zeker geen blijvende indruk achter.

Ook op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit zitten grote verschillen tussen de films, variërend van slecht tot redelijk goed. Twee films hebben anamorf beeldformaat, twee film zijn wel breedbeeld maar niet anamorf en zes films hebben 1.33:1 pan & scan beeldformaat. Het geluid is in alle gevallen DD2.0, waarbij de meeste films mono geluid hebben. De DPL-II decoder heeft bij drie films een toegevoegde waarde.

Voordeel van deze box is dat de tien films voor de (advies)prijs van slechts € 24,99 te koop zijn. Dus nog geen € 2,50 per film. Maar echt veel kwaliteit krijg je daar dan ook niet voor. Van een paar films in deze box is het te hopen dat er nog eens een nette release van komt.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

john24  |  03-06-2004

Echt al die boxen zijn stuk voor stuk waardeloze woensdag avond RTL 4 films....nog geen tientje waard
Lees meer >

scheur  |  30-05-2004

Niet persoonlijk bedoeld, maar al zou ik deze box gratis van iemand krijgen dan zou ik hem met de zelfde vaart weer teruggeven ,ik ga mijn tijd niet besteden aa...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  28-05-2004

Niet persoonlijk bedoeld, maar al zou ik deze box gratis van iemand krijgen dan zou ik hem met de zelfde vaart weer teruggeven ,ik ga mijn tijd niet besteden aa...
Lees meer >

Il Duce  |  14-05-2004

Tjeeje 20 keer rotzooi in een doos? Toe maar dan moet je best wel een slecht assortiment aan films hebben. Tsja laten we het er maar op houden dat als je de ...
Lees meer >

scheur  |  14-05-2004

Ze hebben zich zelf alweer overtroffen met een bak met daarin 2o rotzooifilms..... :?
Lees meer >

Il Duce  |  13-05-2004

Ik vind het wel knap dat ze bij DFW winnen met het wedstrijdje: Wie kan de meeste troep in een dvd box gooien. :lol: Bij deze dus m`n felicitaties...
Lees meer >

Swanski  |  06-05-2004

Tja voor € 25 kan je natuurlijk ook 2 of misschien wel 3 goede films kopen.... :lol: ABSOLUUT! :arrow: http://www.freerecordshop.nl/pages/marketingactions....
Lees meer >

upje  |  06-05-2004

Tja voor € 25 kan je natuurlijk ook 2 of misschien wel 3 goede films kopen.... :lol:
Lees meer >

Swanski  |  06-05-2004

Haha vond deze wel leuk... Speelduur: 1016 minuten :D ik ook :roll: 1016 minuten:10= 101,6 min per film...>nix leuks aan :shock: :wink:
Lees meer >

Rotwang  |  06-05-2004

Haha vond deze wel leuk... Speelduur: 1016 minuten :D
Lees meer >

scheur  |  06-05-2004

Niet persoonlijk bedoeld, maar al zou ik deze box gratis van iemand krijgen dan zou ik hem met de zelfde vaart weer teruggeven ,ik ga mijn tijd niet besteden aa...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  05-05-2004

Een box om nooit te kopen. Niet om te kopen, nee. Maar wel om te winnen. Ik heb deze box gewonnen via www.scholieren.com en moet zeggen dat ik aangenaam ver...
Lees meer >

Jantienus  |  05-05-2004

Dit soort uitgaves roepen natuurlijk nogal snel ongenuanceerde reacties op. Zeker van de echte freaks die hier te vinden zijn. Ikzelf zal ook nooit een dergeli...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  05-05-2004

AUB Alleen inhoudelijk onderbouwde reactie plaatsen, en houdt het netjes! Dank u.
Lees meer >

Indiana  |  05-05-2004

Stuk voor stuk troep .... :nono: Ik snap sowieso niet waarom mensen dit soort Mega-boxen kopen. :confused: Het ziet er meestal niet uit. de Films naar...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Seks Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:4
Geluidskwaliteit:4
Extra's:1
1.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 22
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.