West Wing, The - Seizoen 3

Recensent:
Nathan Strik
03-12-2004

Totaalbeoordeling:

5.5
DVD

West Wing, The - Seizoen 3 (DVD)
Samenvatting

Dit derde seizoen van The West Wing bevat weer zeer veel politieke ontwikkelingen en intriges. Uiteraard draait veel van dit seizoen om de herverkiezing van President Bartlet en het verzwijgen van zijn ziekte. Wat dat betreft gaat de serie dus verder waar seizoen 2 ophield. Een uitzondering hierop is de eerste aflevering die, vanwege de tragedie op 11 september 2001, een aangepaste verhaallijn bevat die te maken heeft met een terroristische dreiging. Vanaf de tweede aflevering gaat de serie weer op volle kracht verder in haar eigen verhaallijn. Op deze 6-disc tellende DVD-set staat het volledige derde seizoen, met de volgende 22 afleveringen:

Isaac and Ismael 100.000 Airplanes
Manchester Part I The Two Bartlets
Manchester Part II Night Five
Ways and Means Hartsfield\'s Landing
On the Day Before Dead Irish Writers
War Crimes The U.S. Poet Laureate
Gone Quiet Stirred
The Indians in the Lobby Enemies Foreign and Domestic
The Women of Qumar The Black Vera Wang
Bartlet for America We Killed Yamamoto
H.Con - 172 Posse Comitatus

NB: Er staan vier afleveringen op elke DVD, met uitzondering van de laatste twee discs, die elk 3 afleveringen bevatten. Elke aflevering duurt ongeveer 42 minuten. De volledige serie zit in een fraaie uitklapbare digipack boxset.

Commentaar

De meermalen bekroonde TV-serie The West Wing lijkt ook in haar derde seizoen niets aan kracht in te leveren. De dialogen zijn nog steeds even scherp en de kritische behandeling van hete politieke hangijzers, gecombineerd met een vleugje cynische humor, is nog steeds een gouden combinatie. De serie heeft een moordend tempo en kan soms lastig te volgen zijn, maar wat TV-series betreft is dit één van de weinigen die het intellect van haar kijkers niet onderschat. Natuurlijk helpt de sterke vertolking van de president door Martin Sheen ook enorm (vergeleken met hem is George Bush echt een domme dweil) en ook de rest van de cast presteert bovengemiddeld. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de prestaties van Allison Janney als C.J. Craig, die in dit seizoen bijzonder goed uitgediept wordt. Ook andere personages komen zowel in hun politieke, als hun persoonlijke leven goed aan bod. Er zitten weinig saaie afleveringen tussen, al konden de afleveringen op de laatste 3 discs wat beter mijn aandacht vasthouden vanwege de strakke opbouw naar de onvermijdelijke cliffhanger toe. The West Wing blijft een prachtige serie die zeker ook interessant is voor niet-Amerikanen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, TV
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 920 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321931336499

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The West Wing wordt al vanaf seizoen 2 uitgezonden in widescreen en in Amerika zelfs in HD-formaat. Helaas is het beeld op deze DVD opgeslagen in niet anamorf breedbeeld, met de 1.78:1-verhouding. Het beeld is dus letterbox; wat onbegrijpelijk is aangezien de serie in Amerika al vanaf seizoen 2 in anamorf widescreen op DVD wordt gezet. Des te verwarrender is ook dat er op de verpakking foutief vermeld staat dat het beeld wel anamorf zou zijn. Op dit hele grote minpunt na ziet het beeld er prima uit. De serie wordt nog steeds op film geschoten en daarna worden er HD-masters gemaakt voor TV. Deze transfer ziet er dan ook voldoende scherp uit (voor wat er te bereiken is binnen een niet anamorf kader) en kent een mooi filmisch karakter. Gelukkig is, op de openingscredits na, het beeld niet meer interlaced, wat de serie een veel filmachtiger uitstraling geeft. Verder is de serie nog net zo donker als voorheen, met weinig schaduwdetail en verrassend weinig harde belichting (iets wat zeer ongebruikelijk is bij een TV-serie). Dit past echter bijzonder goed bij de uitstraling van de serie. De kleurverzadiging is prima, met voornamelijk bruine, beige en donkerblauwe tinten, maar ook de felle kleur-uitschieters worden zeer natuurgetrouw weergegeven. De ondertiteling is prima te lezen en goed geplaatst en wederom is iedere aflevering netjes in 6 hoofdstukken verdeeld. Prima beeldkwaliteit, alleen zonde van de niet-anamorfe weergave.

Geluidskwaliteit

Net als bij het eerste en tweede seizoen wordt het geluid in Dolby Digital 2.0 Surround (192 kbit/s) weergegeven. De stream is voorzien van een surround flag waardoor je receiver als het goed is automatisch overschakelt naar Dolby ProLogic. Er wordt alleen zelden gebruik gemaakt van de surroundkanalen. Eigenlijk enkel met de muziek in de serie en de openings- en sluitingscredits wordt er actief gebruik gemaakt van de surrounds. Voor de rest concentreert de mix zich met name op de voorkanalen en de weergave van de dialogen. Gelukkig klinkt de mix zeer goed en warm, met een uitstekend geluidsbeeld. De naar de achterkanalen lekkende dialogen uit seizoen 1 werden hier niet waargenomen. Een prima track voor een serie als deze.

Extra's

Helaas staan er geen extra\'s op deze DVD-set. Dit terwijl de Amerikanen commentaartracks, deleted scenes en featurettes krijgen. Een betreurenswaardige beslissing van de kant van Warner. Extra wrang is het voor de fans dat de (overigens prachtig geanimeerde) menu\'s wel anamorf zijn, maar de serie zelf niet.

Conclusie

The West Wing is ook in haar derde seizoen nog steeds even scherp, humoristisch en menselijk. Vooral de laatste afleveringen zijn erg sterk en doen je alweer uitkijken naar het vierde seizoen. De beeldkwaliteit is verder erg goed, met als grote minpunt het feit dat het beeld letterboxed is en niet anamorf, in tegenstelling tot de R1 versie. De Dolby Digital Surround track geeft een prima audio-ondersteuning bij de serie, maar maakt op zich weinig gebruik van het surroundpotentieel. Het complete ontbreken van extra\'s is, naast het letterboxed beeld, een extra klap in het gezicht van Nederlandse fans van deze serie. Deze mensen wordt dan ook aangeraden om te gaan voor de (veel betere) Regio 1-uitvoering. Hopelijk krijgt seizoen 4 van deze prachtige serie een waardiger release op DVD.

Laatste reacties

Blijleven  |  27-01-2005

vanaf 28 maart is serie 4 te koop via www.dvdvalley.nl voor een superprijs € 49,95.....is het wachten wel waard.... lijkt me nogal stug, aangezien serie 4 pas ...
Lees meer >

TheGodfather  |  27-01-2005

vanaf 28 maart is serie 4 te koop via www.dvdvalley.nl voor een superprijs € 49,95.....is het wachten wel waard.... lijkt me nogal stug, aangezien serie 4 pas ...
Lees meer >

Blijleven  |  27-01-2005

vanaf 28 maart is serie 4 te koop via www.dvdvalley.nl voor een superprijs € 49,95.....is het wachten wel waard....
Lees meer >

Steve Muller  |  26-01-2005

ok, dank je 8)
Lees meer >

Wizz-Art  |  25-01-2005

Welke raden jullie mij aan te kopen :?: De R2UK versie met NL subs of de gewone R2NL editie die volgens mij breedbeeld is maar niet anamorph. Echter is de ...
Lees meer >

Steve Muller  |  25-01-2005

Welke raden jullie mij aan te kopen :?: De R2UK versie met NL subs of de gewone R2NL editie die volgens mij breedbeeld is maar niet anamorph. Echter is de ...
Lees meer >

Biebs  |  05-12-2004

Seizoen 4 is wel anamorf! Da's al goed nieuws dus. De UK uitgave heeft trouwens nedl subs. Bij amazon zo'n 40€ (excl verzenden).
Lees meer >

Wizz-Art  |  04-12-2004

Zodra ik mijn nieuwe S1 binnen heb zal ik eraan geloven als het goed is komt S4 ook al snel dus heb ik 4 seizoenen te gaan 8)
Lees meer >

tand  |  03-12-2004

Wat kan ik er anders op zeggen... Elke keer weer gaan ze van timeslot wijzigen..elke keer beginnen ze opnieuw. En een paar keer hebben ze de serie gestopt zond...
Lees meer >

Markys  |  03-12-2004

Echt een top serie. Komt hier ook een superbox van met alle 4 seizoenen. Seizoen 4 is toch het laatste seizoen :?: Nope! De serie draait nog steeds door...
Lees meer >

Steve Muller  |  03-12-2004

Echt een top serie. Komt hier ook een superbox van met alle 4 seizoenen. Seizoen 4 is toch het laatste seizoen :?:
Lees meer >

Wizz-Art  |  03-12-2004

Al een tijdje in m'n bezit, nu nog kijken..krijg er wel zin in na je review :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 55
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.