Alias - Season 2

Recensent:
Marcel den Haan
06-12-2004

Totaalbeoordeling:

8.9
DVD

Alias - Season 2 (DVD)
Samenvatting

In het eerste seizoen van Alias maakte we kennis met Sydney Bristow (Jennifer Garner). Zij is werkzaam voor de CIA en ze heeft als doel de geheimzinnige organisatie SD-6 te ontmantelen. Hiervoor is zij geïnfiltreerd in SD-6 en werkt dus als dubbelspionne. Ze krijgt hierbij onder andere hulp van haar vader Jack Bristow (Victor Garber) en Michael Vaughn (Michael Vartan). De vele missies zorgen ervoor dat ze over de gehele wereld werkzaam is. Één van de vele dingen waarmee ze te maken krijgt is de ontdekking dat haar moeder nog leeft. Sydney heeft altijd gedacht dat ze dood was, maar dit blijkt dus niet zo te zijn. Bovendien komt ze erachter dat haar moeder ook nog eens lid is van één van de vele organisaties die Sydney wil vernietigen.

Commentaar

Het tweede seizoen van Alias gaat verder waar het eerste ophield. De ontdekking van Sydney’s moeder is de grootste verandering ten opzichte van het eerste seizoen. Dit brengt vele complicaties met zich mee en dit gegeven is een goede toevoeging aan de serie. Het hoge niveau van het eerste seizoen wordt moeiteloos geëvenaard. Iets wat erg knap is, aangezien de verwachtingen uiteraard hooggespannen waren na het sterke eerste seizoen. De makers hebben halverwege het seizoen een nogal grote verassing voor de kijker, die gelukkig goed uitpakt. Het enige wat we kwijt willen over deze verandering is dat de richting van het verhaal een hele andere kant opgaat. Een gewaagde aanpak van de makers. De acteurs leveren weer sterke acteerprestaties en vooral Jennifer Garner levert weer een uitstekende prestatie. Net als in het eerste seizoen eindigen de afleveringen steevast met een cliffhanger, waardoor je het liefst de volgende aflevering gelijk bekijkt. Ook verlenen deze keer enkele bekende acteurs hun medewerking aan de serie. Dit seizoen zien we gastoptredens van onder andere Christian Slater, David Carradine, Faye Dunaway, Ethan Hawk en de Nederlanders Derek de Lint en Rutger Hauer. Seizoen twee is dus weer genieten geblazen en een verplichte aankoop voor de fans van seizoen één. De 22 afleveringen zijn verdeeld over zes DVD’s die per twee verpakt zitten in een Double Keep Case. Om het geheel af te ronden zitten de doosjes in een nette kartonnen verpakking.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 924 min
Verpakking: Amaray Duo Keepcase (3x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (4)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 711875973673

Extra's

  • verwijderde scenes
  • Bloopers
  • Achtergrondreportage
  • Audiocommentaar bij vier afleveringen
  • Het uiterlijk van Alias
  • Radion interviews
  • TV commercials
  • Achtergrondreportage videospel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het tweede seizoen staat net als het eerste, anamorf op de DVD’s, in het beeldformaat 1.78:1. Ook dit seizoen werd in Amerika weer uitgezonden in HDTV, dus het beeld ziet er weer prachtig uit. Vooral de scherpte en de kleuren zijn uitstekend, maar ook het contrast en het zwartniveau zijn dik in orde. Behalve wat filmgrain zijn er geen artefacten te zien. Een beeldkwaliteit die we normaal alleen zien bij bioscoopfilms. Enig minpuntje is de te hoog geplaatste ondertiteling met een te groot lettertype.

Geluidskwaliteit

De Engelse Dolby Digital 5.1 tracks van het tweede seizoen (448 kb/s) vertonen veel overeenkomsten met de tracks van het eerste seizoen. Wederom concentreren de tracks zich vooral op de voorste kanalen, hoewel er een lichte verbetering is ten opzichte van het eerste seizoen. Deze keer worden de achterkanalen wat meer gebruikt om wat effecten weer te geven. Wat opvalt is dat het LFE kanaal ook dit seizoen weer angstvallig stil blijft. Hierdoor moeten de frontkanalen het laag weergeven, wat resulteert in een track met weinig impact. De tracks klinken verder mooi helder en zonder beschadigingen. Zeker voor een TV serie scoren de tracks meer dan voldoende.

Extra's

De statische menu’s hebben een beeldformaat 1.78:1 en zijn anamorf. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Het tweede seizoen bevat weer enkele interessante extra’s die bijna allemaal op de zesde disc te vinden zijn. Alleen de audiocommentaren staan uiteraard op de overige schijven.

Audiocommentaar
Er is bij vier afleveringen een audiocommentaar te beluisteren, dat telkens door andere ingesproken is.
- Phase One (Disc 4): De bedenker van de serie, J.J. Abrams, regisseur Jack Bender en acteurs Jennifer Garner, Greg Grunberg, Michael Vartan en Victor Garber verzorgen het commentaar bij deze aflevering. Een informatief commentaar waarbij alle betrokkenen een duit in het zakje doen.
- A Dark Turn (Disc 5): Regisseur Ken Olin, schrijver Jesse Alexander en schrijver/producent Jeff Pinker voorzien deze aflevering van een nogal droog en saai commentaar. In het menu van de DVD staat vermeld dat schijver/producent John Eisendrath ook te horen is, maar dit is niet het geval.
- Second Double (Disc 6): Dit commentaar werd ingesproken door wederom Ken Olin en de acteurs Bradley Cooper, Carl Lumbly en Terry O’Quinn. Dit commentaar mag weer informatief genoemd worden en de aanwezigen vertellen veel interessante anekdotes.
The Telling (Disc 6): Ken Olin levert weer een bijdrage en hij wordt deze keer bijgestaan door J.J. Abrams, Merrin Dungey, Ron Rifkin en Kevin Weisman. Mede door de bijdrage van Abrams is dit één van de betere commentaren die beschikbaar is.

De overige extra’s bevinden zich zoals gezegd op de zesde DVD van de box. Het beeld is tenzij anders aangegeven 1.33:1 en het geluid Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Achtergrondreportage van “De Voorspelling” (45 min.)
Een zeer informatief kijkje achter de schermen en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een aflevering. Alle facetten komen aan bod, zoals het uitzoeken van locaties, het schieten van de scènes en het monteren. Erg interessant en leuk om te zien wat er allemaal bij komt kijken voordat een aflevering klaar is om uitgezonden te worden.

Het uiterlijk van Alias (11 min.)
Een korte featurette waarin we zien hoe het uiterlijk van vooral Jennifer Garner tot stand komt. Haar kleding, de pruiken en de make-up passeren de revue. Ook Garner zelf heeft nog het één en ander te vertellen.

Niet eerder vertoonde scènes
Er zijn zeven verwijderde scènes te bekijken die komen uit verschillende afleveringen. Voorafgaand zie je een filmpje waarin bedenker J.J. Abrams vertelt waarom de scènes gesneuveld zijn. Je kan de scènes apart bekijken of allemaal achter elkaar. De intro met Abrams wordt weergegeven in 1.33:1, maar de scenes zijn 1.78:1 anamorf.

Bloopers uit seizoen 2 (4 min.)
Een redelijk hoeveelheid bloopers die vooral bestaan uit het in de lach schieten tijdens een serieuze scène.

Interviews uit KROQ’s Kevin & Bean Radio Show (36 min.)
Audiofragmenten die komen van een Amerikaans radiostation. J.J. Abrams, Victor Garber, Kevin Weisman en Jennifer Garner beantwoorden wat vragen van de twee presentatoren van het programma. Je hoort alleen de stemmen van de betrokken personen en er is een statisch menuscherm te zien met afbeeldingen uit de serie.

TV-commercials van Alias
Enkele korte promo’s die in Amerika tijdens reclameblokken werden uitgezonden. Er zijn in totaal zeven promo’s te bekijken. Je hebt de keus om ze los te bekijken of allemaal achter elkaar.

Achtergrondreportage van het videospel (4 min.)
Een korte indruk van het videospel wat inmiddels uit is van de serie. Je ziet wat beelden van de makers en ook van het spel zelf.

Conclusie

Jennifer Garner is terug in het spannende tweede seizoen van de succesvolle serie Alias. Ook dit seizoen gaat ze weer de strijd aan met de geheimzinnige organisatie SD-6. Het hoge niveau van het eerste seizoen wordt moeiteloos geëvenaard en bij bijna alle 22 afleveringen is het weer genieten geblazen. De DVD’s hebben een zeer goede beeldkwaliteit en hoewel het geluid wat minder is, scoort ook deze nog een voldoende. Tot slot zijn er enkele interessante extra’s toegevoegd die ervoor zorgen dat deze box eigenlijk in geen enkele collectie mag ontbreken.

Laatste reacties

Ft. Me  |  04-02-2006

Had op TV seizoen 2 al gezien, maar heb toch vorige week besloten het tweede seizoen ook aan te schaffen (had het eerste al). Moet wel erbij zeggen, vind per...
Lees meer >

RobW  |  12-12-2004

Zeker!! De beeld- en geluidskwaliteit zijn echt top, en leuke audiocommentaren en goede extra's!(docu van één uur over één aflevering etc.) Heel uitgebreid!
Lees meer >

Wizz-Art  |  12-12-2004

ik heb alias op de pc maar is die op dvd ook leuk??? Hoe bedoel je? Lees ff de reacties zou ik zeggen :wink:
Lees meer >

olrik  |  12-12-2004

ik heb alias op de pc maar is die op dvd ook leuk???
Lees meer >

Wizz-Art  |  08-12-2004

2 seizoenen in 3 dagen!! Dat is 11 uur Alias per dag!! Haha! Verslavend he :mrgreen:
Lees meer >

hofstedeling  |  08-12-2004

2 seizoenen in 3 dagen!! Dat is 11 uur Alias per dag!! Haha!
Lees meer >

Wizz-Art  |  08-12-2004

De eerste 2 seizoenen in 3dagen afgekeken :shock: Heerlijke serie en wacht al een tijdje op S3 die spoedig gaat volgen en tering wat zit er een cliffhanger aan...
Lees meer >

hofstedeling  |  07-12-2004

Geweldige serie. Komt zeker in mijn collectie (zoek alleen nog een winkel die hem voor een mooi prijsje aanbiedt). Met een kortingsbon bij CDWow voor 22 euro...
Lees meer >

TheGodfather  |  07-12-2004

Alleen 1 opmerking op de recensie: Jennifer Garner staat pas als vierde vermeld in t rijtje van acteurs. Ze speelt toch de hoofdrol en moet toch bovenaan staan?...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  07-12-2004

Alleen 1 opmerking op de recensie: Jennifer Garner staat pas als vierde vermeld in t rijtje van acteurs. Ze speelt toch de hoofdrol en moet toch bovenaan staan?...
Lees meer >

TheGodfather  |  06-12-2004

Geweldige serie (y) erg spannend, goed geacteerd. kan niet wachten op seizoen 4. seizoen is ook erg spannend, maar toch heel anders van aard Alleen 1 opmer...
Lees meer >

Elessar  |  06-12-2004

De serie nog nooit gezien, maar Jennifer Garner *kwijl* maakt het misschien wel de moeite waard om het is te gaan kijken :P
Lees meer >

RobW  |  06-12-2004

Topcollectie. Kan niet wachten op seizoen 3!! September 2005 toch pas?
Lees meer >

Marco  |  06-12-2004

Goede serie. De verrassing pakt beter uit dan de verrassing(en) in het 3e seizoen (die weer heel anders is dan het 2e seizoen).
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  06-12-2004

Één vraagje overigens, hier wordt vaak geklaagd over de hoogte van de ondertiteling, dat ie te hoog staat. IMO kan het niet hoog genoeg zijn, met mijn breedbee...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 169
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.