Young Guns

Recensent:
Rogier Burghout
25-10-2023

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Young Guns (Streaming)
Samenvatting

In het New Mexico van de jaren 1870 trekken zes jonge outlaws, geleid door Billy the Kid, eropuit om de dood van hun mentor te wreken. De mannen wordt opgedragen om de schuldigen levend terug te brengen, maar Billy heeft andere plannen.

Commentaar

Young Guns is een western/actie film uit 1988 met als eerste de twee broers Charlie Sheen en Emilio Estevez samen in een film. Ook zien we o.a. Kiefer Sutherland, Lou Diamond Philips, Jack Palance, Terence Stamp en Terry O' Quinn een rol vertolken. Young Guns vertelt het deels fictieve, deels op waarheid gebaseerde verhalen van de legendarische Billy the Kid, de revolver"held" uit het Wilde Westen die een mytisch figuur werd door al zijn moorden, overvallen en andere misdaden. Hier in Young Guns wordt hij nog redelijk braaf afgeschilderd en speelt Emilio Estevez hem meer als een irritante klier dan een gevaarlijke bandiet. Echter heeft hij nog steeds twee revolvers en twee schietgrage wijsvingers dus met het schieten zit het in Young Guns wel goed. Alle (schiet)gevechten in de film werden trouwens volledig geïmproviseerd dus als het op een chaos lijkt, dan was dat het ook. Verder zie je dat de groep "Regulators" in de film een hecte groep is, en dat was ook zo buiten de opnames. Er werd veel lol gemaakt, er werden grappen/pranks met elkaar uitgehaald en acteur Lou Diamond Philips mocht zowat elke avond zijn hit La Bamba zingen uit de gelijknamige film die ook die tijd uitkwam. Young Guns komt alweer uit 1988, 35 jaar geleden, en heeft de tand des tijds redelijk ondergaan. De film werd voor een appel en een ei gemaakt en dat zie je soms wel terug aan de simpele decors en sets. Maar dat is ook juist de charme en eigenlijk misschien wel realistisch voor die tijd, want toen was er ook weinig geld en middelen om een dure en hoogwaardige stad of ranch te bouwen (zelfs voor die tijdsbegrippen). Young Guns was in elk geval destijds een dusdanige hit dat twee jaar daarop al het vervolg Young Guns II uitkwam. Dit eerste deel is in elk geval een aardige, charmante western met veel bekende acteurs in hun junior-jaren van hun carrière, en nog best leuk om weer eens te bekijken.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Western
Jaar: 1988
Speelduur: 107 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

In het New Mexico van de jaren 1870 trekken zes jonge outlaws, geleid door Billy the Kid, eropuit om de dood van hun mentor te wreken. De mannen wordt opgedragen om de schuldigen levend terug te brengen, maar Billy heeft andere plannen. Young Guns komt alweer uit 1988, 35 jaar geleden, en heeft de tand des tijds redelijk ondergaan. De film werd voor een appel en een ei gemaakt en dat zie je soms wel terug aan de simpele decors en sets. Maar dat is ook juist de charme en eigenlijk misschien wel realistisch voor die tijd, want toen was er ook weinig geld en middelen om een moderne stad of ranch te bouwen. Young Guns was in elk geval destijds een dusdanige hit dat twee jaar daarop al het vervolg Young Guns II uitkwam. Dit eerste deel is in elk geval een aardige, charmante western met veel bekende acteurs in hun junior-jaren van hun carrière, en nog best leuk om weer eens te bekijken.

Laatste reacties

Werner  |  25-10-2023

Komt binnenkort uit op 4K in de USA
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.