Tips voor het streamen van je favoriete film of serie op je telefoon

Streamen is vandaag de dag natuurlijk ontzettend populair. Waar we vroeger allemaal massaal in de gids keken wanneer ons favoriete programma op de televisie was, kunnen we nu overal en altijd zelf bepalen wat we kijken. Met de opkomst van de verschillende streamingdiensten bepaal je dus of je naar een film, serie of documentaire kijkt en heb je de keuze dit op je smartphone, tablet of gewoon televisie te doen. Ideaal dus voor wanneer je de één iets anders wil zien, terwijl jij zit te wachten op de aftrap van een belangrijke voetbalwedstrijd. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos naar je favoriete film kunt kijken, hebben we een aantal tips voor je.

Kies de juiste streamingdienst

Waar we tot enkele jaren geleden alleen Netflix en Videoland hadden, hebben ook grootmachten Amazon en Disney hun eigen streamingdienst. Op het moment dat je alles films van Marvel wilt zien, dan ben je genoodzaakt een abonnement af te sluiten op Disney+. Zo hebben alle streamingdiensten hun eigen aanbod en is het dus afhankelijk van je eigen voorkeur welke het beste bij je past. Belangrijk is wel dat je goed kijkt naar bijvoorbeeld het type abonnement, aangezien je vaak kunt kiezen uit verschillende abonnementsvormen. Zo kun je bij Netflix kiezen uit een abonnement geschikt voor meerdere gebruikers en zijn er ook bij Disney+ en Amazon soortgelijke opties. Om te kunnen streamen op je telefoon, dien je wel een account aan te maken, zodat je ook je betaalgegevens kunt invoeren.

Zorg voor een stabiele internetverbinding

De meeste mensen beschikken tegenwoordig wel over een stabiele verbinding. Toch is het wel belangrijk dit vooraf even goed na te kijken. Stel dat je namelijk geen onbeperkt internet hebt op je telefoon, dan kan het zijn dat je bent overgeleverd aan de Wifi in huis. Niet erg, maar wel handig om even rekening mee te houden. Zo kun je een potje poker of  blackjack nog wel in een online casino zonder account spelen, maar wordt dit voor het streamen van een film een stuk lastiger. Zit je bijvoorbeeld op zolder en staat je router in de meterkast, dan kan het verstandig zijn om een  wifi versterker aan te schaffen.

Download je film

Het voordeel aan streamingdiensten, is dat je ook gewoon offline kunt kijken. Uiteraard dien je de film of serie hier wel eerst voor te downloaden, maar voorkomt wel een haperend beeld. Stel dat je boven een wat minder stabiele verbinding hebt, dan is online gokken direct uitbetalen vaak geen probleem, aangezien dit minder mb’s kost, maar een film streamen wordt dan lastiger. Door bijvoorbeeld beneden alvast de film te downloaden, kun je deze boven zonder problemen kijken. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat je niet voldoende opslag hebt op je telefoon en dat de film of serie maar een paar dagen beschikbaar blijft. Door deze tips te volgen, kun je overal en altijd zorgeloos streamen op je smartphone. Niet alleen ideaal voor thuis, maar natuurlijk ook voor onderweg wanneer je bijvoorbeeld in de bus of trein zit naar school of je werk.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina