Hardware

     

AudioControl is een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Het merk heeft in Dimex een fijne importeur gevonden die hun schitterende apparatuur een plekje tracht te geven in Nederlandse huishoudens. De Concert AVR-9 is belachelijk krachtig en biedt ondersteuning voor 4K HDR, Dolby Atmos en DTS:X. Ik had de eer dit beest te mogen reviewen.

Als je de Scansonic MB-serie ziet dan zie je in een oogopslag de schitterende afwerking en de mooie vormgeving. En voor degene die het audiofiele Raidho kennen is absoluut meteen te zien dat dit van dezelfde ontwerper afkomstig moet zijn. En laat de 'MB' nou net staan voor de initialen van de man achter Raidho: Michael Børresen. Hij wil met een iets vriendelijker prijskaartje dezelfde ervaring brengen zoals bij Raidho. De speakers vergen echter wat aandacht in plaatsing en matching met een stevige versterker, maar man wat een geluid! Je leest er alles over in deze review.

Een tijdje terug werd ik op het forum gewezen op JKE Hifi. Een klein bedrijfje uit Nederland wat de populaire Van Damme Blue kabel netjes afmonteert met goede kwaliteit connectoren naar keuze. In deze review de single-wire variant met holle banaanpluggen. Deze kabel kost voor 2 meter €139,95 per paar. Is het wat? Je leest het hier.

Sony heeft er voor gekozen om de ES-lijn niet in Nederland op de markt te brengen. Dat maakt, hier in Nederland althans, meteen deze STR-DN1080 het topmodel van Sony. Voor een relatief laag bedrag krijg je een krachtige AV-receiver die is voorzien van allerlei opties om het de hedendaagse homecinema-bezitter makkelijk te maken. Maar biedt deze Sony telg naast gemak en uitgebreide mogelijkheden ook een goede geluidskwaliteit? Je leest alles over de Sony STR-DN1080 in deze review.

In mijn review van de Revel Concerta2 M16 luidsprekers was ik erg te spreken over het geluid wat deze speakers laten horen. Een puur en eerlijk geluid. Een speaker die niets toevoegt en niets weglaat van de bron. En daar hou ik van. En dit maakte de Revel Concerta2 M16 mijn favoriete speakers die ik tot nu toe mocht reviewen. Omdat wij het toch graag over films hebben, hoort daar ook een echte complete ervaring bij in een surround opstelling. Ik mocht in Hilversum, bij Beter Beeld & Geluid, de Concerta2 serie in surround gaan beluisteren!

Sony bracht eerder dit jaar met de UBP-X800 haar eerste Ultra HD Blu-ray-speler op de markt. Sony gaat daarmee de concurrentie aan met Panasonic, LG en Samsung en natuurlijk ook met de duurdere OPPO. Meer aanbod is goed voor de consument, maar nog altijd is het een redelijk bedrag wat je neer moet tellen voor een UHD-speler. Is het echt een stap vooruit t.o.v. een reguliere Blu-ray-speler? En hoe presteert de UBP-X800 zelf?

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Revel M16 boekenplankspeakers uit de Concerta2 serie te reviewen begon ik meteen te stuiteren. Deze speakers zijn namelijk in diverse reviews van concullega sites bejubeld om hun fantastische performance en ik wilde graag mijn trommelvliezen laten strelen door het geluid wat de Revels voortbrengen. Je leest mijn luisterervaringen in deze review.

Daar stond de koerier op de stoep met een grote platte doos met daarin de Sony KD55XE9005 LED-televisie. Het is het goedkoopste model in de premium lijn van de Sony LED-televisies en biedt veel functionaliteit voor een scherpe prijs. De prestaties zijn, zeker voor een LED-televisie, erg goed. Hoe goed? Dat lees je in deze review.

Ik ontving de Cambridge Audio CXR200 A/V receiver om deze te onderwerpen aan een review. Het is een zware jongen die in stereo 200 watt per kanaal levert bij 6 Ohm. Dat is een fors vermogen. Komt dit vermogen ook goed uit de verf? Je leest erover in de review van de Cambridge Audio CXR200.

Een tijdje geleden reviewde ik al de ELAC Uni-Fi BS U5 monitors. Die monitors bevielen enorm goed en ik vroeg Servi-Q of ik een volledige home cinema setup van deze knappe speakers mocht reviewen. Een paar weken later stonden de ELAC Uni-Fi FS U5 vloerstaanders en de ELAC Uni-Fi CC U5 centerspeaker bij mij in de huiskamer, gecompleteerd door de ELAC BS U5 monitors voor de surroundkanalen. De monitors gaf ik destijds al 5 sterren. Presteert de rest van de Uni-Fi serie ook zo goed?

Ik kreeg de mogelijkheid om voor AllesOverFilm eindelijk eens een projector te reviewen. Iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond. Het is echt zo’n apparaat waarvan je jaren loopt te dromen om die in je thuisbioscoop te hangen. Ik heb echter al die tijd niet de knoop doorgehakt er zelf eentje aan te schaffen. Kan de Optoma HD142X mij van de twijfels afhelpen en mij over de streep trekken?

Het merk Paradigm brengt speakers in diverse prijsklassen op de markt. Van inbouwspeakers tot aan high-end losstaande modellen. De Paradigm Monitor-serie valt in het middensegment en Paradigm prijst de Monitor-serie aan als audiofiele speakers voor de budgetbewuste consument. Ik mocht voor AllesOverFilm diverse modellen uit deze Monitor-serie reviewen. In deze review kun je meer lezen over de Paradigm Monitor Atom v7, de Paradigm Monitor Center 3 v7, de Paradigm Monitor 7 v7 en de Paradigm Monitor 9 v7.

door Harro Tillema

Speciaal voor de filmliefhebbers onder ons heeft Yamaha een nieuwe lijn van Digital Sound Projectors geïntroduceerd. Deze soundprojectors dichten het gat tussen de ‘traditionele’ soundbars en de kwalitatief hoogwaardige surround sets. Wat kun je er in de praktijk mee en, belangrijker, wat voegt het toe aan beleving? Wij testen het topmodel, de YSP 5600, uit de Yamaha MusicCast serie.

Door Quintijn Bulterman

De EISA Awards zijn altijd een mooi moment om te zien welke merken goed of buitengewoon hebben gepresteerd. In 2016 sleepte de Yamaha de YSP 5600 de award voor beste soundbar binnen. Dat is op zich ook niet heel vreemd. Want wie krijgt het voor elkaar om Dolby Atmos in een soundbar en het ook nog eens geweldig te laten klinken? Yamaha. Maar de YSP 5600 komt ook met een prijskaartje. Wij begrijpen dat niet iedereen dat bedrag wil uitgeven aan een soundbar. De YSP 5600 heeft ook een broertje, de YSP 2700. De Yamaha YSP 2700 biedt een hoop opties en mogelijkheden en dat voor een ‘zacht’ prijsje.

Een A/V-receiver is het middelpunt van je thuisbioscoop. Je bepaalt bij het kopen van zo’n apparaat meestal vooraf je budget en welke features je belangrijk vindt. Tegenwoordig moet alles draadloos kunnen communiceren voor veel mensen. Receivers moeten kunnen streamen, moeten bluetooth ondersteunen en moeten er ook nog eens flashy uitzien. Maar er is ook een groep mensen die willen niets liever dan absolute topkwaliteit met betrekking tot het geluid zelf en dan komen streamen, draadloze communicatie en allerlei andere tierelantijnen op een veel lagere plek op hun wensenlijstje. En op die laatste groep mensen richt Anthem zich voornamelijk. En ik mocht voor Allesoverfilm.nl het instapmodel van Anthem reviewen; de MRX-520. Maar vergis je niet, een instapmodel van Anthem is nog altijd high-end.

De EMP 3 Blu-ray Discspeler

een review

Bij het grote publiek is de Noorse firma Electrocompaniet niet echt bekend, maar onder de fijnproevers wordt dit merk, dat al sinds 1973 bestaat, zeer gewaardeerd. Electrocompaniet is voornamelijk bekend vanwege z'n hoogstaande audio-producten. Maar ze hebben ook, naast een eigen afstandsbediening en mediastreamer, een DVD- en Blu-ray Discspeler in hun assortiment. De Blu-ray Discspeler betreft de EMP 3, de opvolger van, hoe verrassend, de EMP 2. We namen deze speler onder de loep.

Als je de beschrijving van de Q Acoustics M3 Soundbar leest, dan wordt er beloofd dat je een kristalheldere sound en een krachtige dynamische bas krijgt voorgeschoteld. En dat alles in een compacte en elegante behuizing met ingebouwde subwoofer. Maakt Q Acoustics deze belofte waar? Ik mocht voor Allesoverfilm.nl de Q Acoustics M3 Soundbar reviewen.

De OPPO UDP-203 UHD Blu-ray Discspeler

 "OPPO is voor velen nog best een onbekende naam, maar ze maken al enkele jaren hele bijzondere en alom geprezen DVD- en BDspelers en koptelefoons" 

We hebben de luidsprekers en de subwoofer van ELAC ook al besproken in de review van de ELAC EA101EQ-G versterker. In combinatie met de ELAC-versterker presteren de luidsprekers ontzettend goed. Maar we wilden de luidsprekers en de subwoofer ook even op een A/V-receiver aansluiten om eens te kijken hoe de prestaties dan zijn. En wederom stelde ELAC ons niet teleur.

Een stereo-versterker gebruiken voor film?

Je hebt muziekliefhebbers, je hebt filmliefhebbers en je hebt een combinatie van deze twee. Afhankelijk van wat je budget is moet je eigenlijk altijd concessies doen op één van de twee gebieden. De meeste instap- en middensegment surround-receivers zijn nu eenmaal niet zo muzikaal aangelegd en met een fijne stereo-versterker mis je wellicht als filmliefhebber de ruimtelijkheid van een volwaardige homecinema-set. Maar een versterker mét ondersteuning voor een subwoofer en Dolby Digital 2.1 is wellicht de gulden middenweg. ServiQ stelde ons de ELAC EA101EQ-G ter beschikking voor een review. Zonder een fijne set luidsprekers komt deze versterker niet goed tot zijn recht, dus we kregen ook de beschikking over de ELAC Uni-Fi BS U5 monitors en een ELAC SUB 2030 subwoofer.

door Quintijn Bulterman

Bluesound PULSE Soundbar review

Er werd al langere tijd uitgekeken naar de Bluesound Pulse soundbar. Dat is ook niet heel gek. De Bluesound Pulse soundbar werd al op veel shows en beurzen gepromoot. Sinds eind 2016 is de Pulse soundbar op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het is nu dus een goed moment om te zien of deze de moeite waard is.

Hoe Nederlands wil je het hebben?

SPIN is een Nederlands bedrijf en de SPIN remote SDC-1 is hun eerste product wat op de markt is gebracht om het de consument makkelijker te maken als het op bediening van je apparatuur aankomt. SDC is een afkorting voor Seamless Device Controller, ofwel het product pretendeert naadloos je apparaten te besturen. Het doel van de mensen achter de SPIN Remote is om eenvoud terug te brengen naar de wereld om je heen, door samen te brengen wat je echt gebruikt en weg te laten wat je niet echt nodig hebt. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe kan iets wat al jaren op je salontafel ligt vervangen worden door een enkele, los in het luchtledige te gebruiken draaiknop, zonder een enkel knopje? Je leest het in de hardware review van de SPIN remote SDC-1.

Monitor Audio is een gerenommeerd Brits HiFi-merk. Ze brengen al ruim 40 jaar hoogwaardige speakers op de markt en deze staan vooral bekend om hun warme klankkleur en volle sound. De afwerking van hun speakers is ook altijd van een hoog niveau. In 2013 bracht het merk haar eerste actieve soundbar op de markt, de geprezen ASB-2. Onlangs heeft Monitor Audio de ASB-10 op de markt gebracht. Dit kleine broertje van de ASB-2 biedt minder mogelijkheden, maar wél hoogwaardige kwaliteit en vooral gemak. Wij mochten de ASB-10 actieve soundbar en de WS-10 actieve draadloze subwoofer reviewen!

Waarom zou je een universele afstandsbediening aanschaffen? Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend natuurlijk, maar het meest gebruikte argument is toch wel om die enorme berg van verschillende afstandsbedieningen te reduceren tot één apparaatje wat doet wat het moet doen; je apparaten in huis op afstand bedienen. Voor de doorgewinterde HT-eigenaar gaat het meestal wel verder dan dat. De afstandsbediening moet vaak meer dan 2 á 3 apparaten kunnen aansturen, moet activiteiten en/of macro's ondersteunen en moet ook lekker in de hand liggen bijvoorbeeld. Er zijn meerdere merken op de markt en er zijn afstandsbedieningen in verschillende prijsklassen. Aan DVD.nl is de One For All Smart Control 8 (URC 7980) beschikbaar gesteld voor een review. Een afstandsbediening die je voor zo'n vijf tientjes kunt kopen. Maar... is het ook wat?

Dromen van OLED, dat is wat tot voor kort het hoogst haalbare leek. Maar nu is er de LG OLED65E6V. Een UHD Premium OLED-scherm met HDR en Dolby Vision. Maar is dit werkelijk de beste televisie van dit moment?