Interview met Colin Farrell over Total Recall

Colin Farrell herontdekt zijn lot

Colin FarrellColin Farrell, een model voordat hij een acteur werd. Hij bewees zich als acteur en werd al snel de nieuwe ster van Hollywood. Bekend als rokkenjager, maar hij kalmeert met de komst van zijn zoon en werd een echte liefhebbende vader. Afgelopen twee jaar, was Colin Farrell in staat om de verrassende rollen de spelen. In 2011 vinden we hem op het scherm in de film Fright Night. Hij speelt een vampier, onoverwinnelijk en angstaanjagend. Dan dit jaar, 2012, speelt de stoere Ier een nieuwe rol voor de film Total Recall. In de film heeft Douglas Quaid, gespeeld door Colin Farrell een verlangen om te ontsnappen aan zijn leven als bescheiden werknemer. Hij ontdekt het bedrijf Rekall. Een bedrijf dat het vermogen heeft om dromen te implanteren. Wanneer Quaid zich bezig houdt met dit experiment, is dit niet zonder gevolgen voor zichzelf en voor de wereld, het verschil tussen realiteit en verbeelding is niet meer duidelijk. Douglas Quaid probeert te begrijpen wat echt is en wat een droom is. Ook benieuwd hoe dit afloopt? Vanaf 29 november ligt de DVD en Blu-ray Disc van Total Recall in de winkel. Hoogste tijd dus voor een goed gesprek!

Ter gelegenheid van het uitkomen van de film Total Recall heeft DVD.nl de eer om een interview van acteur Colin Farrell te publiceren. Lees hier het interview met Colin Farrell over Total Recall

Colin Farrell_Total Recall

In de film had je een paar scènes waar je met jezelf moest acteren. Hoe was dat?
Colin Farrell: Ik herinner me dat Sam Jackson ooit zei dat hij van het ‘groene’ scherm houdt, omdat hij dan met zijn favoriete acteur mocht werken: hijzelf. Het was grappig om en Quaid en Hauser te spelen. De scènes met Hauser werden nadat de film was opgenomen pas geschoten. Er is één scène met Quaid, Hauser en een piano die zeven of acht maanden na de shoot van de film was opgenomen.

Heb je teruggekeken naar de originele Total Recall voordat je zelf aan de film begon?
Colin Farrell: Ja, dat heb ik, enkel en alleen ter inspiratie. Waarschijnlijk heeft het me meer me zenuwen bezorgt, echt! Ik heb de film nog een keer gekeken nadat ik mijn contract had getekend. Ik heb de film waarschijnlijk al vier of vijf keer gezien in mijn leven en ik vond het na de eerste keer kijken een hele goede film. Er zijn natuurlijk fanatieke fans van deze film, die de eerste film helemaal fantastisch vinden en waarschijnlijk niet graag zien dat er een remake van gemaakt wordt. Maar er zitten grote verschillen in de beide films, vooral de toon. Toen ik het script las, het voelde zo anders, ook al is het plot hetzelfde.

Dit is de tweede Philip K. Dick bewerking dat je hebt gedaan. Heb je het originele verhaal van Philip K. Dick gelezen?
Colin Farrell: Ik heb het gelezen. Ik verwonderde me over de complexiteit die Philip K. Dick kan vertellen met betrekking tot het breken van de psychologie van een persoon en de onzekerheid van wat echt was en wat niet. Ik vond het briljant! Het concept van de implantatie van het geheugen en ervaring, wat een fantastisch concept is, maar hoe dat is uitgewerkt in een verhaal, in beide films, is ongelooflijk anders dan het korte verhaal. Ik heb gelezen dat "deze film terug gaat naar het korte verhaal ', maar ik denk:" Nee, dit niet het geval. Dat is onzin."

Was je verrast dat er niet meer zinnen en dialogen overeen kwamen met het origineel?
Colin Farrell: Nee. Als je alleen maar anders probeert te zijn, omdat je anders wil zijn dan geldt de algemene regel hiervoor en kom je uiteindelijk in de problemen. Ik denk dat deze regel ook toepasbaar wanneer je een ‘remake’ maakt. Als je op een of andere manier toch een unieke manier van verhalen vertellen en filmmaken weet te vinden en toch het origineel kunt behouden zonder er teveel aan te veranderen, dan lijkt me dat een hele wijze zet. Ik denk dat de schrijvers van Total Recall daar aardig in gelukt zijn. Zeker toen ik het script las.
Er zitten geen echte one-liners in de film. Ik vind het leuk dat ze een andere weg ingeslagen zijn en ik vind het leuk dat er geen Mars in het derde deel aanwezig is. Toch was ik als filmfan wel een beetje geïrriteerd omdat ik dacht: Oh, er is geen Mars, geen mutanten, geen kleine mannetjes met machinegeweren die mensen neerschieten.”

Colin Farrell_Total Recall

Met de huidige staat van de economie, denk jij dat het verhaal van een man die probeert te ontsnappen van de werkelijkheid, tegenwoordig meer relevant is?
Colin Farrell: Ja. Ik denk dat alles wat van buiten onszelf komt een poging is om te kunnen ontsnappen van het leven, meestal gebeurt dit door middelen zoals drugs of drank.
Er is geen twijfel over bestaan ​​dat we elke dag op zoek naar betekenis in ons leven. Ieder van ons is. Ik denk dat dat erg jong begint. Je kijkt naar je ouders, een van de ouders, pleegzorg of wat het ook mag zijn hebben, je voortdurend op zoek naar betekenis. Je bent op zoek naar waar je past.

Was het ongemakkelijk om de vrouw van de regisseur te kussen?
Colin Farrell: Oh ja (lacht)! Het was één van de meest oncomfortabele momenten in de 15 jaar dat ik acteur ben. En Len Wiseman(regisseur) bleef zelfs in kamer! God zij dank dat ik niet meer met haar hoefde te doen.

Had je gewild dat Len Wiseman de set zou verlaten?
Colin Farrell: Nee, zeker niet (lacht).

In de meeste Sci-Fi films zie je een mooie donkere toekomst. Wat denk jij over de visie van een optimistische toekomst in plaats hetgeen wat we nu telkens zien?
Colin Farrell: Soms is de beste manier om te zien waar een persoon staat ,is te laten zien waar ze naartoe gaan. Soms staan mensen te dicht op iets om te kunnen zien hoe het is, maar wanneer je hen laat zien hoe het misschien kan worden, dan kunnen ze, een beter beeld krijgen van wat hen in de toekomst te wachten staat. Ik denk ook dat Science Fiction een afstand en een zekere objectiviteit biedt waar men naartoe gaat “het is in de toekomst, dus het gebeurd niet nu”. Dus, er is niet een onmiddellijke angst of afweer die toeslaat. Als het kritiek is op iets in het heden,  dan is het te dichtbij. Het is té persoonlijk dat het niet kan worden toegestaan ​dat iets eigenlijk gebeurd is.

Nieuwsgierig geworden naar Total Recall? Bekijk dan hier de trailer.

 

Synopsis Total Recall
Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Herinneringen aan het leven als superspion is net wat hij nodig heeft. Maar als er wat mis gaat met deze methodiek, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston), en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebelvechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

Total Recall is sinds 29 november 2012 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc.

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  01-12-2012

Binnenkort volgt een recensie van deze titel, dan weten we meer.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  30-11-2012

Het eindigt met: Total Recall is vanaf 29 november 2012 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc. Mmmmm, komen er dan wel goede Blu-rays? Die van mij, gekocht...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina