Op bezoek bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum

Omdat wij de Revel Concerta serie graag eens in surround wilden bewonderen werden we uitgenodigd bij Beter Beeld & Geluid te Hilversum, alwaar ze voor ons een privé luistersessie hadden ingepland. En naast het feit dat we deze leuke speakers hadden beluisterd werd er goed voor ons gezorgd en mochten we in de demo thuisbioscoop plaatsnemen. Wat een ervaring!

Over Beter Beeld & Geluid

Eenmaal met je voeten over de drempel heen kom je in een warm bad van deze HiFi liefhebbers en kenners. De passie straalt van alles af wat ze zeggen, wat ze doen en wat ze hebben staan. Garmt en Bjorn ontvingen ons gastvrij en we raakten al snel aan de praat over allerlei zaken op gebied van HiFi en home cinema. 

Je bent bij Beter Beeld & Geluid aan het juiste adres voor een goed en eerlijk advies. Er zijn twee vestigingen. Eentje in Hilversum en eentje in Zevenbergen. In de laatste voeren ze echter maar één, overigens prachtig, merk; Linn.

De vestiging in Hilversum is niet echt een winkel in de traditionele zin van het woord. Het is écht een speciaalzaak, ambachtelijk bijna, waar je terecht kunt als je op zoek ben naar nieuwe speakers om je muziekcollectie te beluisteren, een andere koptelefoon met net die bepaalde sound, een nieuwe versterker die flink meer biedt dan de spullen bij een Mediamarkt, of dus een complete home cinema inclusief stoelen en akoestische optimalisatie. En de heren begeleiden je in het hele proces en ondersteunen je ook nog als de spullen bij je thuis staan. Zoals het inregelen van je nieuwe home cinema-speakers of het controleren en aanpassen van de akoestiek in de luisterruimte. Of wat meer technische vragen schuwen Bjorn en Garmt ook niet.

De demo bioscoop

Bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum is een fantastische home cinema, of private cinema, gebouwd. Met deze demonstratieruimte kan en wil de gepassioneerde Bjorn graag laten zien en vooral horen en voelen wat er mogelijk is in een aparte ruimte binnen je woning. De ruimte is schitterend aangekleed. Zwarte vloerbedekking en wanden, voorzien van diverse akoestiek-optimaliserende zaken. Een zwart plafond en zwarte luidsprekers en in het midden van de ruimte een paar hele fijne D-Box stoelen.

De luidsprekers die wij mochten beluisteren in deze ruimte waren ook hier van het merk Revel uit de Performa serie. Er was een complete 11.1 Dolby Atmos opstelling te beluisteren. Deze bestond uit 2 Revel F206 vloerstaanders, 4 Revel S206 surround-luidsprekers voor de surround- en achterkanalen, de Revel C208 center-speaker, 4 stuks Revel M106 voor de hoogte-kanalen en een monsterlijke Velodyne 18 inch subwoofer.

Qua beeld was het ook genieten geblazen met de Sony VPL-VW550ES 4K-projector. Deze projector ondersteunt volledige 4K-resolutie en HDR. Er komt binnenkort een laser-projector voor in de plaats, maar met deze VPL-VW550ES is het geen straf om een filmpje te kijken!

Om de ervaring helemaal af te maken was er een tweetal D-Box stoelen geïnstalleerd die meebewegen met dat wat er op het scherm gebeurt. Een hele coole ervaring, maar, met een prijskaartje. Een set van twee stoelen en het bijbehorende besturingssysteem kost € 35.000.00, maar dan heb je ook echt wat!

We komen graag nog eens terug

We vonden het erg leuk om eens bij de kundige en passievolle Bjorn en Garmt op bezoek te gaan. Iets wat wij elke audioliefhebber kunnen aanraden. Het aanstekelijke enthousiasme van hen doet je verlangen naar een diepere portemonnee om al dat moois te kunnen kopen.

Wat overigens ook erg leuk is, is dat de mannen regelmatig shows organiseren met een bepaald thema of er wordt een bepaalde artiest centraal gezet.

Bekijk ook eens de website van Beter Beeld & Geluid

Recente artikelen

Laatste reacties

UpLiving  |  15-07-2022

Flinke uitgave 35.000 voor een paar stoelen... Wij maken bij UpLiving het mogelijk voor iedereen om een eigen thuisbioscoop te maken. https://uplivinggoods.com/...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina