Sint, een heerlijke klassieker tijdens Pakjesavond

Kijk jij al uit naar Sinterklaasavond en zoek je nog een leuke film om te kijken met je vrienden? De Sinterklaasklassieker Sint is een heerlijke guilty pleasure horrorfilm die je eigenlijk alleen rond of op het Heerlijk avondje mag kijken. Heb jij deze foute film nog niet gezien? In dit artikel lees je waarom je hem niet mag missen.

Waar gaat de film over?

In de film is Sinterklaas niet de kindervriend die we allemaal kennen. Hij is een sadistische bisschop die in de middeleeuwen met zijn roversbende al plunderend en brandstichtend door de straten gaat en dood en verderf zaait. De dorpelingen pikken het niet langer en steken St. Niklas en zijn bende in de fik op hun boot.

Dit zint de horrorsint natuurlijk helemaal niet en hij zweert wraak. Elk jaar dat vijf december tegelijk valt met een volle maan staan hij en zijn bende op uit de dood om wraak te nemen. En dat gaat alles behalve subtiel: hele families worden aan stukken gehakt of onthoofd en er vallen honderden doden.

De moordende St. Niklas en zijn Pieten worden natuurlijk angstvallig geheim gehouden voor de burgers. Zij weten niet beter dan dat het een broodje aap verhaal is. Dit geldt ook voor hoofdpersonage Frank. Hij gaat op vijf december tijdens volle maan nietsvermoedend Sinterklaas vieren met vrienden en wordt op gruwelijke wijze geconfronteerd met St. Niklas en zijn bende.

Waarom je Sint zou moeten kijken

De film Sint is op zijn zachtst gezegd een nogal originele kijk op het verhaal. Maar dat kan nou juist wel een verademing zijn naast alle zoetsappige en voorspelbare films over Sinterklaas, die vaak speciaal voor kinderen zijn. Het traditionele verhaal kennen we allemaal wel. Daarom is deze creatieve draai over een goedheiligman die kinderen op pakjesavond vermoord in plaats van verwent een leuke vondst.

Een guilty pleasure is op zijn tijd best wel lekker. En zeg nou zelf, een film met oneliners als: "Leeftijd van de verdachte is onbekend, hij heeft een lange witte baard, rode jas en rode mijter", wil je toch gewoon zien? Trek je foute pietenpak voor mannen dus maar alvast aan. Of kijk op Feestkleding365.nl voor meer Sint en piet kledinginspiratie.

Een andere goede reden om de film te kijken is Huub Stapel. De Flodder acteur is compleet onherkenbaar als verbrande St. Niklas. Dankzij de goede make-up ziet hij er echt angstaanjagend uit. En hij leeft zich heerlijk uit in zijn rol als sadistische ‘goed’heiligman. Ook de andere acteurs zijn lekker op dreef. Sint is dus gewoon een avondje lekker fout vermaak. Veel kijkplezier!

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina