Top 10 beste films op NLZIET!

Wie houdt er nou niet van een goede film? Spanning, komedie, romantiek of fantasy in elk genre zit er wel een brede selectie van kwaliteitsfilms. Genoeg voer dus voor een goede filmavond wanneer je uitzending gemist al hebt uitgespeeld. Maar ja welke moet je nu kiezen? Daarom hebben wij een lijst voor je samengesteld van de top 10 beste films die momenteel op NLZIET te bekijken zijn.

Parasite (2019) - 8,6 IMDB

Parasite, geregisseerd door Bong Joon-ho, is een meesterwerk dat de grenzen van het klassensysteem verkent. Met zijn meeslepende verhaal, uitstekende acteerprestaties en scherpe sociale commentaar heeft deze Zuid-Koreaanse film terecht wereldwijd lof ontvangen, inclusief het winnen van de prestigieuze Academy Award voor Beste Film.

Incendies (2010) - 8,3 IMDB

Deze indrukwekkende Canadese film, geregisseerd door Denis Villeneuve, vertelt het verhaal van een tweeling die de laatste wens van hun overleden moeder uitvoert en op zoek gaat naar hun onbekende vader en broer. Incendies staat bekend om zijn aangrijpende verhaal en krachtige cinematografie.

The Father (2020) - 8,2 IMDB

Met Anthony Hopkins in de hoofdrol is The Father een aangrijpend drama dat de impact van dementie op een gezin onderzoekt. Met zijn beklemmende sfeer en indrukwekkende vertolkingen biedt deze film een ontroerende kijk op een universeel menselijk thema.

Pan's Labyrinth (2006) - 8,2 IMDB

Geregisseerd door Guillermo del Toro, is Pan's Labyrinth een meeslepend sprookje dat zich afspeelt tijdens de Spaanse burgeroorlog. Met zijn visueel verbluffende cinematografie en diepgaande thema's van onschuld en onderdrukking, is deze film een ware traktatie voor de zintuigen.

Portrait de la jeune fille en feu (2019) - 8,1 IMDB

Deze Franse historische dramafilm, geregisseerd door Céline Sciamma, volgt het verhaal van een schilder die de opdracht krijgt om het portret van een jonge vrouw te maken zonder dat zij het weet. Met zijn prachtige cinematografie en ontroerende verhaallijn is Portrait de la jeune fille en feu een must-see voor liefhebbers van arthouse cinema.

Winter Sleep (2014) - 8,1 IMDB

Geregisseerd door Nuri Bilge Ceylan, is Winter Sleep een Turks drama dat zich afspeelt in een afgelegen bergdorpje. Met zijn langzame verteltempo en diepgaande karakterontwikkeling biedt deze film een introspectieve kijk op menselijke relaties en de betekenis van geluk.

La Haine (1995) - 8,1 IMDB

Deze Franse zwart-witfilm, geregisseerd door Mathieu Kassovitz, volgt het leven van drie jonge mannen uit de buitenwijken van Parijs in de nasleep van een gewelddadige opstand. Met zijn rauwe stijl en krachtige boodschap over sociale ongelijkheid, blijft La Haine een relevant en aangrijpend meesterwerk.

The Imitation Game (2014) - 8,0 IMDB

Met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol vertelt The Imitation Game het waargebeurde verhaal van Alan Turing, de briljante wiskundige die een cruciale rol speelde in het ontcijferen van de Enigma-code tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met zijn meeslepende verhaal en sterke acteerprestaties is deze film een eerbetoon aan een vergeten held.

The King's Speech (2010) - 8,0 IMDB

Deze historische biografische film, geregisseerd door Tom Hooper, volgt het verhaal van Koning George VI van het Verenigd Koninkrijk, die stottert en zijn spraakproblemen overwint met de hulp van een spraaktherapeut. Met zijn ontroerende verhaal en sterke acteerprestaties is The King's Speech een aangrijpend portret van moed en doorzettingsvermogen.

Druk (2020) - 7,7 IMDB

Deze Deense komedie-drama film, geregisseerd door Thomas Vinterberg, is ook bekend als Another Round, volgt het verhaal van vier bevriende leraren die besluiten om een experiment uit te voeren waarbij ze constant een bepaalde hoeveelheid alcohol drinken om hun leven te verbeteren. Met zijn boeiende verhaallijn en krachtige acteerprestaties biedt Druk een interessante kijk op de relatie tussen alcohol en geluk.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina