Zo maak jij je huis gezellig voor een filmavondje

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan is de kans vrij groot dat je inmiddels alweer een lijstje met te gekke films hebt die je de komende maanden absoluut wilt hebben gezien. Helemaal nu het buiten kouder wordt en de dagen korter, zien we dat steeds meer mensen het liefst lekker warm binnen op de bank voor de televisie gaan zitten om daar vervolgens te kijken naar één van de vele films die je op de verschillende streamingdiensten kunt vinden. Omdat je natuurlijk wel optimaal wilt kunnen genieten van de film die je gaat kijken, is het ook belangrijk dat je huis niet alleen is opgeruimd, maar er ook gezellig uitziet. Hoe je dit doet en welke positieve effecten dit geeft op je filmavondje, vertellen we je nu!

Zorg dat je huis is opgeruimd

Om ervoor te zorgen dat het gezellig kan worden gemaakt, is de eerste stap om het huis netjes te maken. Nu mag er echt wel een keer ergens wat liggen, maar is het in de basis belangrijk dat er geen jassen meer over de stoel hangen of dat de tafel nog vol ligt met allerlei prullaria die je eigenlijk allang weg had moeten gooien. Zorg er dus voor dat alle grove spullen van de vloer, tafel en vensterbank zijn, zodat je in ieder geval niet meer afgeleid wordt doordat je je hieraan irriteert. Vergeet daarnaast ook niet om de vloer direct even te stofzuigen. Heb je een gietvloer, dan is het helemaal ideaal. De toepassingen van gietvloeren zijn namelijk niet alleen praktisch gezien ideaal, maar ook als het gaat om de sfeer en gezelligheid in een ruimte is dit de perfecte vloer die niet alleen onderhoudsvriendelijk is, maar ook je interieur een flinke upgrade geeft.

Doe de kaarsjes aan

Staat er een spannende of juist romantische film op de planning, dan is het natuurlijk alles behalve gezellig om de lampen aan te laten. Nu is een lamp voor wat sfeer naast de bank geen probleem, zolang het hier maar bij blijft. Wil je het nu echt gezellig maken, kies er dan voor om de kaarsjes aan te steken, zodat je het nog gezelliger maakt in huis. Let er natuurlijk wel op dat je dit op een veilige manier doet, helemaal wanneer je samen met de kinderen een film gaat kijken. Om er zeker van te zijn dat er niets kan gebeuren, is het ook aan te raden om te kiezen voor LED kaarsjes. Niet alleen een stuk veiliger, maar ook beter voor het milieu.

Vergeet de hapjes niet

Een filmavond is pas compleet wanneer je ook wat lekkere hapjes op tafel hebt staan. Waar de meesten een film associëren met popcorn en frisdrank, kun je het natuurlijk ook een stuk gezonder aanpakken, door te kiezen voor wat komkommer, snoeptomaatjes en bijvoorbeeld een paar blokjes kaas. Om ervoor te zorgen dat je niets mist, kun je de hapjes natuurlijk al prima voorbereiden, zodat je alle aandacht houdt voor de film en ze alleen nog maar even op tafel hoeft te zetten. Dus heb je binnenkort een filmavond, dan zullen deze tips er zeker aan bijdragen dat het nog leuker wordt dan je op voorhand zou denken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina