Revel Concerta2 in Surround - Mini Review

Geplaatst door: Michael Hamers 4 jaren, 2 maanden geleden - (0 comments)

In mijn review van de Revel Concerta2 M16 luidsprekers was ik erg te spreken over het geluid wat deze speakers laten horen. Een puur en eerlijk geluid. Een speaker die niets toevoegt en niets weglaat van de bron. En daar hou ik van. En dit maakte de Revel Concerta2 M16 mijn favoriete speakers die ik tot nu toe mocht reviewen. Omdat wij het toch graag over films hebben, hoort daar ook een echte complete ervaring bij in een surround opstelling. Ik mocht in Hilversum, bij Beter Beeld & Geluid, de Concerta2 serie in surround gaan beluisteren!

Revel Concerta2 - de testopstelling

In de luisterruimte was een mooie opstelling gemaakt met de eerder op deze site besproken Revel M16 speakers voor de surrounds. Voor de center was de Revel Concerta2 C25 neergezet en voor de fronts was gebruik gemaakt van de Revel F35 vloerstaanders. Voor het laag was een Velodyne SPL-1200 neergezet. Voor het afspelen van films was een OPPO UDP-203 neergezet en het geheel werd aangestuurd door een Anthem MRX-1120 receiver, het grotere broertje van de eerder op deze site besproken MRX-520. Kortom, een heerlijke set die ik echt iedereen kan aanbevelen als je budget toereikend is.

Revel Concerta2 F35 - Eigenschappen

De Revel F35 vloerstaanders kennen een 2,5-weg opbouw. De behuizing is voorzien van dezelfde tweeter met akoestische lens als die ook in de M16 is te vinden. Verder is er een drietal 5.25" aluminium woofers terug te vinden waarvan er 1 gebruikt wordt voor de middentonen. De afmetingen zijn 102cm x 21cm x 31cm. Best een vriendelijk formaat dus. Echt een heel slank model is het echter ook niet.

Revel Concerta2 C25 - Eigenschappen

Ook de Revel C25 kent dezelfde tweeter als de andere speakers. Naast de tweeter is een tweetal 5.25" aluminium woofers gemonteerd voor het middenlaag. Het is dus een tweeweg-systeem. De afmetingen zijn bescheiden met 18cm x 49cm x 27cm.

Revel Concerta2 - luisteren

Waar ik in de review van de M16's nog schreef dat ik de center geen moment gemist had, had ik er eigenlijk niet meer naast kunnen zitten! Dit is echt een hele goede centerspeaker. Stemgeluiden en effecten komen zeer natuurgetrouw uit het midden. Met ontzettend veel detail en nuance brengt de Revel C25 je filmgeluid echt tot leven. Het volume was vrij hoog, maar constant waren stemmen goed verstaanbaar. Ook in hele drukke actiescenes. De Revel F35 vloerstaanders zorgden voor het heerlijke stereospreiding en samen met de M16's kan ik volmondig roepen dat dit echt hele fijne speakers zijn om van je films te kunnen genieten. Met grote precisie wordt het geluid de luisterruimte ingeslingerd. De ruimtelijke plaatsing is erg goed en de spreiding van het geluid is groot waardoor je niet van een echte sweetspot kunt spreken.

Revel Concerta2 - Conclusie

Het totaalpakket van deze Revel Concerta2 speakers is goed. Erg goed. Het is geen hele goedkope set, maar high-end prijzen zijn het ook niet. De zojuist besproken speakers uit de Revel Concerta2 serie kosten bij elkaar net geen €3.900,00. Dat is natuurlijk best een fors bedrag, maar als je bedenkt dat je er zulke eerlijke en niets verhullende speakers voor terugkrijgt, dan valt het bedrag wel weer mee.

Dus laat je vooral niet afschrikken door het bedrag, maar zie het als investering in je film- en muziekervaring de komende jaren. Met een fijne subwoofer en een goede A/V-receiver (zoals bijvoorbeeld de Anthem MRX-520) komt de totaalprijs aan apparatuur op zo'n zeven á achtduizend euro. Tel daar wat kabels bij op en je blijft nog ruim onder de wat mij betreft psychologische 10.000 grens.

Kortom, of je nou van films of muziek houdt, met de Revel Concerta2 serie zit je gebeiteld. Ik had ze graag langer willen beluisteren dan slechts deze ene middag!

Pluspunten:

 • Enorm gelaagd en gedetailleerd geluid
 • Fijne laagweergave
 • Snelle drivers zorgen voor heerlijke timing
 • Grote sweet-spot
 • Mooi en ingetogen uiterlijk
 • De center speaker is fantastisch

Minpunten:

 • Geen

 

Prijzen:

Besproken speakers:

 • Revel Concerta2 F35 vloerstaander: €999,00 per stuk
 • Revel Concerta2 M16 boekenplank: €549,00 per stuk (bijpassende stands: €329,00 per paar)
 • Revel Concerta2 C25 center: €799,00 per stuk (bijpassende stand: €219,00 per stuk)

Andere speakers in de concerta2 serie:

 • Revel Concerta2 F36 vloerstaander: €1.199,00
 • Revel Concerta2 S16 on-wall speaker: €549,00
 • Revel Concerta2 B10 subwoofer: €1.649,00
Meer informatie en de volledige specs vind je op de site van Revel en in deze video