VENZ Aplay One - Mini Review

Geplaatst door: Michael Hamers 5 jaren, 8 maanden geleden - (0 comments)

Af en toe reviewen we ook wat anderssoortige apparaten. Ik reviewde de VENZ Aplay One. Een compacte actieve draadloze speaker die, zeker met deze warme dagen, lekker mee naar buiten kan. Zo kun je in je tuin, onder het genot van bijvoorbeeld een lekkere droge witte wijn, van je favoriete muziek genieten.

VENZ Aplay One - Vier Manieren

De VENZ Aplay One is een oplaadbare speaker die met 20 Watt vermogen een speaker aanstuurt in mono. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 50Hz tot 20kHz, maar de laagste waarde is wel erg ambitieus als je het mij vraagt. Ik heb het niet gemeten, maar zeker in een wat open ruimte haal je die 50Hz niet. Je kunt de VENZ Aplay One op vier verschillende manieren gebruiken. Om te beginnen is er de mogelijkheid om je smartphone via bluetooth aan de Aplay One te koppelen om zo je muziek af te spelen. Handig als je niet thuis in de buurt van je WiFi bent. Naast bluetooth is een directe verbinding met je WiFi mogelijk. De aansturing gaat dan via een app op je smartphone en de speaker fungeert verder in zijn uppie als actieve speaker. Via de WiFi is meteen een multiroom-opstelling met meerdere VENZ speakers mogelijk. De derde optie is om via de ingebouwde USB-poort muziek af te spelen. Er is ondersteuning voor MP3, WAV en FLAC. De laatste optie is om de Aplay One analoog aan te sluiten met de 3,5mm jackplug-ingang. Zo kun je je smartphone via de hoofdtelefoonuitgang met je Aplay One verbinden.

Er is verder ondersteuning voor Airplay, DLNA en diverse streamingdiensten via de app. Denk daarbij aan TIDAL, Spotify en TuneIn. Dit stukje techniek wordt gevoed door een 3,7v 2200mAh accu, die voor zo'n 8 uur in de stroombehoefte kan voorzien.

VENZ Aplay One - Luisteren en conclusie

De VENZ Aplay One doet wat ie pretendeert te doen. Je kunt er lekker muziek mee afspelen als je op je balkon of in je tuin zit. Je kunt heerlijke zomerse liedjes luisteren als je aan de waterkant zit te chillen met vrienden en ook in de slaapkamer of op de werkkamer is het een fijne en makkelijk te gebruiken toevoeging. De prijs is ook zeer scherp voor de kwaliteit die je krijgt. De behuizing ziet er goed verzorgd met de aluminium behuizing en bruin lederen draagband. Het geheel voelt ook heel stevig aan en er zijn geen kraakjes te horen. De app werkt prima en de ondersteuning voor streaming in multiroom is erg uitgebreid. Tel daarbij een prima geluidskwaliteit op en je kunt nauwelijks nog zeuren als je de prijs van €79,00 ziet.

Zijn er dan geen minpuntjes? Gezien die lage prijs eigenlijk niet, maar ik ben en blijf kritisch. Paar dingetjes die me opvielen de afgelopen weken: Als je de speaker aan zet hoor je meteen een zeer irritante harde vrouwelijke stem schreeuwen in welke modus de Aplay One staat. Denk aan 'WIFI MODE!!!' Ik kan nergens ontdekken hoe ik dat uit of zachter kan zetten, maar ik schrik me telkens de pleuris. Ander minpuntje is dat je in de WiFi modus niet heel veel controle hebt over het volume. Dat is of helemaal stil, of meteen weer te hard om 's avonds in je tuintje te genieten van muziek zonder dat je meteen de buren tot last bent. Dit zijn slechts kleine minpuntjes en waarschijnlijk goed op te lossen met een firmware update in de toekomst. Al met al een fijne aanrader voor deze zomer! Of welk seizoen dan ook.