Bowers & Wilkins presenteert Formation Suite

Dit voorjaar zien niet alleen schattige wollige lammetjes het levenslicht. Bowers & Wilkins komt namelijk ook met een erg mooie jonge telg in hun inmiddels behoorlijke lijst aan producten. Ook het vermaarde Britse merk komt met een echt draadloos hifi-systeem. En de keuze is reuze! Zo is er een Formation Bar, een Formation Bass, een Formation Duo, een Formation Wedge en een Formation Audio. Respectievelijk gaat het om een soundbar, subwoofer, set monitors, een enkele stereo multiroom-speaker en een apparaat waarmee je je bestaande set omtovert tot een Bowers & Wilkins Formation Suite Multiroom talent.

Formation Suite

De Formation Suite van Bowers & Wilkins is het nieuwe multiroom systeem van het Britse merk. De speakers maken via een eigen MESH-netwerk verbinding met elkaar voor een storingsvrije signaaloverdracht. En dat bij 96kHz/24-bits kwaliteit. Het stukje software is Roon-ready, heeft Spotify-connect aan boord, heeft ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en is ook voorzien van Bluetooth AptX HD.

Formation Bar

Allereerst eens over de nieuwe soundbar uit het Britse Worthing. Het design is werkelijk schitterend. Een sierraad voor onder je televisie. Het is een driekanaals soundbar en er is een 6x 40 Watt aan power aan boord om de drivers aan te sturen. Er zijn drie 25mm dometweeters aanwezig en er is een zestal 65mm glasvezel-conussen voor het middenlaag ingebouwd. De frequentierespons loopt van 40Hz tot 28kHz, wat zeer indrukwekkend te noemen is. De Formation Bar is de jouwe voor €1.249,99.

Formation Bass

Wie een lekker laag fundament wil in de setup kan de Formation Bar aanvullen met de Formation Bass. Een eveneens zeer mooi vormgegeven subwoofer die je niet eens wilt verbergen. Het is een subwoofer met twee 165mm drivers en kan zowel via LAN als Wifi worden aangekoppeld aan je Formation-systeem. De subwoofer wordt aangestuurd met een 250 Watt klasse-D versterker. Er is DSP en een dynamische realtime equalizer aan boord. Het frequentiebereik loopt van 20Hz tot 150Hz.De Formation Bass kost €1.099,99.

Formation Duo

Wow! Wat een prachtige speakers. Zowel qua uiterlijk als qua sound. De Formation Duo is een set van twee monitors die echt het Bowers & Wilkins DNA in zich hebben. Een kenmerkende ontkoppelde carbon dome tweeter volgens het welbekende 'tweeter-on-top-design' en een Continuum-conus afkomstig uit de begeerde en bejubelde 800 Series Diamond. De ingebouwde versterker levert per speaker 2 x 125 Watt. Het frequentiebereik is zeer indrukwekkend gezien het formaat van de speakers. Dit loopt namelijk van 25Hz tot 33kHz. De Formation Duo, een volwaardige hifi stereo setup, is voor jou voor €3.999,99. Bijpassende stands kosten €799,99 per paar.

Formation Wedge

De Formation Wedge is een echt draadloos hifi-systeem in een enkele formfactor. Het is een zeer apart design wat een beetje aan de Zeppelin doet denken van hetzelfde Bowers & Wilkins. Het is een multiroom-speaker met behoorlijk wat punch. Zo zijn er vijf eindtrappen aanwezig. Twee voor de 25mm ontkoppelde dometweeters van 40 Watt per stuk. Twee 40 Watt eindtrappen voor de 90mm FST-middentoners en een enkele 80 Watt eindtrap voor de ingebouwde 150mm subwoofer. Het frequentiebereik van dit audiojuweeltje loopt van 35Hz tot 28kHz. Deze beauty kost €999,99.

Formation Audio

De Formation Audio is een draadloze audio hub die ervoor zorgt dat je bestaande setup, dus bestaande set van speakers en een versterker, worden verweven met het Formation systeem van Bowers & Wilkins. Op deze manier maak je van je vertrouwde set een mooie multiroom oplossing met de befaamde kwaliteit van B&W. Ook kun je een analoge bron middels RCA en een digitale bron middels toslink op de Formation Audio aansluiten en zo de signalen juist doorsturen naar de Formation speakers. De Formation Audio kost €699,99.

Formation - Beschikbaarheid

Je kunt op dit moment de Formation producten reserveren bij jouw audio dealer. Een exacte datum van beschikbaarheid is nog niet bekend. Zodra dit bekend is werken we dit artikel bij.

Kijk voor meer info ook op de productpagina van Bowers & Wilkins.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina