Bruno Ganz is Sigmund Freud in THE TOBACCONIST - 30 april te zien in de bioscoop

Bruno Ganz is Sigmund Freud in

THE TOBACCONIST

Tobacconist -poster

Vanaf 30 april in de bioscoop

THE TOBACCONIST is een historisch drama over vriendschap vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Just Film Distribution neemt je daarom vanaf 30 april mee in het tedere en aangrijpende The Tobacconist. De film speelt zich eind jaren 30 af, kort voor de Duitse annexatie in Wenen, toen de Jodenhaat in Oostenrijk een grote rol begon te spelen.

The Tobacconist vertelt het verhaal van de zeventienjarige Franz (Simon Morzé) en zijn vriendschap met de Joodse grondlegger van de psychologie Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz ontmoet de verleidelijke Anezka (Emma Drogunova) en wordt hopeloos verliefd, maar zij geeft wisselende signalen. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen staan Franz, Sigmund en Anezka voor een grote beslissing: blijven of vluchten?

Synopsis:
De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka (Emma Drogunova), een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten?

Regie: Nikolaus Leytner
Cast: Simon Morzé, Bruno Ganz, Emma Drogunova, Johannes Krisch
Genre: Drama, Oorlog

Land: Oostenrijk
Taal
: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 108 minuten
Kijkwijzer: 12

Tobacconist Still

Just Film Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina