Cast Arthur Japin's verfilming Een Schitterend Gebrek bekend

Logo

 

Cast Arthur Japin’s verfilming Een Schitterend Gebrek bekend

UTRECHT - De internationale sterrencast van Een Schitterend Gebrek is bekend. De Israëlische Dar Zuzovsky speelt Lucia en Giacomo Casanova wordt gespeeld door de Engelse acteur Jonah Hauer-King. Andere belangrijke rollen zijn voor Sam Hazeldine, Ruth Becquart en Maarten Heijmans. De opnames onder leiding van Michiel van Erp zijn in Nederland in volle gang en verplaatsen zich eind juni naar Italië.

Dar Zuzovsky was eerder o.a. te zien in The Survivor en Hostages. Jonah Hauer-King is bekend van Old Boys en Little Women en is volgend jaar te zien als Prins Eric in Disney’s live action versie van The Little Mermaid.

Sam Hazeldine (Peaky Blinders) speelt in Een Schitterend Gebrek Jamiesson en de rol van Zélide wordt vertolkt door Ruth Becquart (Twee ZomersUndercover). Emilia wordt gespeelt door Gaja Bermani Amaral en Riccardo Gamba is Lucia’s vader. Maarten Heijmans zal te zien zijn als Jan Vanderkemp.

OVER DE FILM
Een Schitterend Gebrek vertelt het verhaal van Lucia, de eerste en grote liefde van Giacomo Casanova, die Italië verlaat en zich vestigt in Amsterdam nadat haar gezicht is aangetast door de pokken. Zestien jaar later, als Lucia zich opnieuw heeft uitgevonden als de gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer. Zonder haar ware identiteit en gezicht te onthullen, worden Lucia en Casanova weer geliefden. Durft Lucia zichzelf te ontmaskeren en haar ware identiteit te onthullen zodat ze echt vrij kan zijn tegenover zichzelf en Casanova?

OVER DE MAKERS
Een Schitterend Gebrek wordt geregisseerd door Michiel van Erp, het scenario is van Arthur Japin en Ursula Rani Sarma, naar het boek van Arthur Japin. Een Schitterend Gebrek wordt geproduceerd door Maarten Swart voor Kaap Holland Film, in een coproductie met Dutch FilmWorks, Eyeworks Film & TV Drama (BE) en Kino Produzioni (IT) en komt tot stand door financiering en steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO Fund, AVROTROS, Dutch FilmWorks, Kaap Holland Film Holding en Flanders Audiovisual Fund (VAF). De distributie is in handen van Dutch FilmWorks. Erwin Olaf is executive producer van de film. Internationaal wordt de film uitgebracht onder de titel A Beautiful Imperfection.

Michiel van Erp is één van de meest gelauwerde en multidisciplinaire regisseurs van Nederland, die diverse bekroonde films, TV series, documentaires en toneelstukken op zijn naam heeft staan. Zijn TV serie Ramses (2014) won de Prix Europa, een Emmy Award, de Zilveren Nipkowschijf, het Gouden Kalf en de Dutch Directors Guild Award. Met Niemand in de Stad (2018) won hij twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival. Zijn tweede speelfilm Stromboli wordt uitgebracht eind 2022.

Kaap Holland Film is een Nederlandse filmproductiemaatschappij die ambitieuze en impactvolle films maakt voor een groot en internationaal publiek. Films die Kaap Holland Film (co-)produceerde of in (pre-)productie heeft zijn Zee Van TijdBurning DaysDunkirkKrazy HouseThe Goldfinch en A Beautiful Imperfection. Kaap Holland Film is onderdeel van Kaap Holland; een onafhankelijke Nederlandse productiestudio die films, series en podcasts produceert. Naast Kaap Holland Film maken productiemaatschappijen en labels Kaap Holland Series, Wonderboys, Dead Duck Productions, Huntu Productions, Saturnino & Kongo en Wet Blanket ook deel uit van Kaap Holland, dat tevens samenwerkt met de gerenommeerde productiehuizen Big Blue en Circe Films.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  09-06-2022

De link werkt niet (bij mij): pagina niet gevonden Als het goed is nu wel.
Lees meer >

spookje8  |  09-06-2022

De link werkt niet (bij mij): pagina niet gevonden
Lees meer >

tmvde  |  09-06-2022

Opnames vinden op dit moment plaats in Gouda op de Oosthaven, nummer 57.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina