De bekroonde Noorse serie EXIT is vanaf 31 juli te zien op Lumiereseries en 28 augustus te koop op DVD

De bekroonde zwarte komedie

EXIT

Exit DVD

vanaf 31 juli op lumiereseries.com en 28 augustus op DVD

In de dramareeks Exit, bij Series Mania bekroond met de prestigieuze International Panorama Award, zien we hoe decadent het eraan toe gaat aan de top van de Noorse financiële wereld. Exit is geïnspireerd op ware verhalen van Noorse topinvesteerders. Het is een zwarte komedie die onder het gladde oppervlak van vier schatrijke dertigers duikt en een donkere, hedonistische wereld onthult. De Noren waren tegelijk geshockeerd en gefascineerd door de decadentie van hun financiële elite en bezorgden de internationaal bekroonde serie de hoogste online kijkcijfers ooit.

Synopsis
In hun glanzende glazen wolkenkrabbers lijken de vrienden Adam, William, Henrik en Jeppe koningen van het Noorse financiële rijk. Toch willen de geslaagde dertigers niets liever dan ontsnappen aan hun dagelijks leven met knellende familieverplichtingen en steeds grotere professionele verwachtingen. Met geld – en leugens – zoeken ze hun morele grenzen op. We volgen ze bij hun uitspattingen in hun luxueuze huizen en kantoren, vakantiehuizen in binnen- en buitenland en de exclusieve villa, die ze buiten medeweten van hun vrouwen hebben gekocht. Hun alsmaar groeiende honger naar geweld, drugs en seks brengt hun bestaan als miljonairs en gezinshoofden echter in gevaar. Lukt het de vier vrienden nog op tijd een uitweg te vinden of is hun ondergang onvermijdelijk?  

Exit still

Cast: Jon Øigarden (22 Juli), Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki), Simon J. Berger (Hidden), Tobias Santelmann (The Last Kingdom), Ine Willman (Sonja: The White Swan), Agnes Kittelsen (Between Us),
Regie: Øystein Karlsen (Lilyhammer)

Specificaties:
Noorwegen, 2019
Speelduur: 8 x 30 min.
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16

Lumière Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina