De Duitse dramareeks BAUHAUS is vanaf 24 maart op DVD en 27 maart te zien op Lumiereseries

De revolutionaire kunstenbeweging, opgezet door Walter Gropius, in de dramareeks

BAUHAUS

Bauhaus DVD

vanaf 27 maart op lumiereseries.com en 24 maart op DVD

Vanaf 24 maart te koop op DVD en vanaf 27 maart op lumiereseries.com: de Duitse dramareeks BAUHAUS. Bedacht door Lars Kraume (Der Staat gegen Fritz Bauer) onder de originele Duitse titel Die Neue Zeit, over de geschiedenis van de invloedrijke culturele beweging rond Walter Gropius. Met Anna Maria Mühe, August Diehl en Trine Dyrholm.

Het is 1919. De Eerste Wereldoorlog is afgelopen, de oude keizerrijken zijn ineengestort. Omdat het verleden niets dan ellende heeft bracht, waart er een golf van vernieuwing door Europa. In deze periode van onrust hoort Dörte Helm, studente kunstgeschiedenis, in de Bauhausschool de eerste speech van oprichter Walter Gropius over een nieuwe tijd. Ze besluit zich aan te sluiten bij zijn beweging. Zijn vernieuwende aanpak, voor velen te provocerend, windt haar op. Zoals vele geestverwanten wordt ze een overtuigde aanhanger. Al snel krijgen de meester en zijn leerlinge een relatie. Ze zijn jong en verliefd, energiek en radicaal. De school ontwikkelt zich ondertussen tot een broedplaats voor kunst, architectuur en feminisme. Maar terwijl bij Bauhaus nieuwe maatschappelijke en culturele ideeën opborrelen, en daarmee nieuwe hoop, zorgt de inflatie in het land voor armoe, honger en angst voor de toekomst. Conservatie en rechtsradicale krachten vormen een grote bedreiging voor de nieuwe tijd en voor het voortbestaan van Bauhaus. Gropius staat voor een dilemma. Om zijn school te redden, die de twintigste eeuw als geen ander heeft vormgegeven, moet hij compromissen sluiten met zijn idealen.

Cast: Anna Maria Mühe, August Diehl (Inglourious Basterds), Trine Dyrholm (The Legacy), Valerie Pachner, Ludwig Trepte, Birgit Minichmayr
Regie: Lars Kraume

Specificaties:
Duitsland, 2019
Speelduur 6 x 45 min
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12
Prijs DVD 24,99, Online: 12,50 euro

Te koop bij Bol.com

Bauhaus still

Lumière Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina