De eerste ScreenX-zaal van Nederland opent in Pathe-Spuimarkt in Den Haag

Pathé opent eerste ScreenX-zaal in Den Haag

De bioscoopzaal met 270° panoramisch beeld

Na IMAX, Dolby Cinema en 4DX beschikt Pathé na vanavond met de opening van de ScreenX-zaal in Pathé Spuimarkt in Den Haag als enige bioscoopmerk in Nederland alle varianten van 'experience' technologieën. De opening van de ScreenX-zaal gebeurt met de voorpremière van de komische actiefilm Jumanji: The Next Level. In Amersfoort zal dit jaar nog een tweede ScreenX-zaal open gaan.

ScreenX

Niet één, niet twee, maar drie schermen. Op die manier breekt ScreenX met het traditionele beeldformaat en worden de bezoekers compleet omgeven door de filmische wereld. ScreenX is een 270° panoramisch beeld gecreëerd door de toevoeging van twee extra schermen aan de zijkanten van de zaal. Deze bieden het publiek op belangrijke momenten van de film een nieuw level van onderdompeling en storytelling. Omdat het maximale gezichtsveld van de mens minder dan 270° is, ervaren zij die momenten nog intenser, aangezien zij zich letterlijk ín het verhaal lijken te begeven. 

Zo komen alle films nog beter tot hun recht en biedt het de bezoekers van Pathé weer een nieuwe, bijzondere mogelijkheid voor de beste filmbeleving. De extra beelden kunnen speciaal voor ScreenX tijdens de opnames van de film worden geproduceerd, maar ook achteraf digitaal worden gecreëerd.

Vanaf 5 december draait Jumanji: The Next Level dagelijks in de ScreenX-zaal bij Pathé Spuimarkt. 

ScreenX bioscoop Pathe

Pathe Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

DVD Watcher  |  05-12-2019

Wel jammer dat die randen niet naadloos in elkaar overlopen. Die ''zwarte randen/strepen'' vind ik dan weer erg hinderlijk.
Lees meer >

martwout  |  04-12-2019

Ik zie het nut er niet van in behalve pijn in je nek als je links of rechts in de zaal zit. Alleen in het midden en dan meer achterin zie je alle schermen goed....
Lees meer >

crocs  |  04-12-2019

IMAX, Dolby Cinema, 4DX en ScreenX allerlei soorten ervaringen bij dezelfde bioscoopketen. Het begint steeds meer op de Efteling te lijken. Steeds meer attracti...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina