De HBO-serie van de catastrofale ramp in CHERNOBYL - vanaf 2 oktober op DVD en Blu-ray Disc

De HBO-serie van de catastrofale ramp in

CHERNOBYL

Chernobyl DVDChernobyl Blu-ray

vanaf 2 oktober op DVD en Blu-ray Disc

De aangrijpende miniserie Chernobyl, vertelt het schokkende verhaal over één van de zwaarste door mensen veroorzaakte catastrofes in de geschiedenis: de enorme explosie in 1986, in de kerncentrale van Tsjernobyl, in de voormalige Sovjetunie. Deze aangrijpende serie wordt op IMDB gewaardeerd met een 9.5 en won in totaal 10 Emmy Awards, waaronder die voor Beste Mini-serie, Beste Regie en Beste Script!

Chernobyl HBO still

Op 26 april 1986 vond er bij de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne een enorme explosie plaats waarbij radioactief materiaal vrijkwam in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne, tot in Scandinavië en West-Europa.

In de 5 delige miniserie Chernobyl staan de verschillende mensen centraal die bij de ramp betrokken raakten. Zoals Valery Legasov, gespeeld door Emmy genomineerde Jared Harris (The Crown, Mad Men), een vooraanstaande Sovjet-kernfysicus. Als onderdeel van het responsteam was hij één van de eersten die de omvang van de ongeëvenaarde ramp begreep. Stellan Skarsgård (Melancholia, Good Will Hunting) speelt Sovjet vice-premier Boris Shcherbina, die door het Kremlin wordt aangesteld om de regeringscommissie over Tsjernobyl te leiden in de uren meteen na het ongeval. Oscar genomineerde Emily Watson (Hilary and Jackie, Breaking the Waves) speelt Ulana Khomyuk, een Sovjet-kernfysicus die zich heeft toegelegd op het oplossen van het mysterie dat tot de ramp in Tsjernobyl heeft geleid.

De cast bestaat verder uit: Paul Ritter (Lovesick) als plaatsvervangend hoofdingenieur Anatoly Dyatlov, Jessie Buckley (Beast) als Lyudmilla Ignatenko, een inwoonster van Pripyat, Adrian Rawlins (Harry Potter and the Deathly Hallows) als hoofdingenieur van ‘Tsjernobyl Nikolai Fomin’ en Con O'Neill (Harlots) als fabrieksdirecteur Viktor Bryukhanov. Daarnaast bestaat de cast uit: Sam Troughton (The Ritual), Adam Nagaitis (The Terror), Barry Keoghan (Dunkirk), Ralph Ineson (Harry Potter and the Half-Blood Prince), Mark Lewis Jones (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi), Fares Fares (Westworld) en David Densik (McMafia). 

Chernobyl is geregisseerd door Johan Renck (Breaking Bad) en geschreven en geproduceerd door o.a. Craig Mazin (The Huntsman: Winter’s War), Emmy-winnaar Carolyn Strauss (Game of Thrones), Jane Featherstone (Broadchurch) en Sanne Wohlenberg (Black Mirror).

Chernobyl HBO still

Afleveringen:
1:23:45
Please Remain Calm
Open Wide, O Earth
The Happiness of All Mankind
Vichnaya Pamyat

Special features: 
Inside the episodes 
What is Chernobyl 
Meet the key players 
Behind the curtain - Director Johan Renck 
Script to screen: the divers 
Pivotal moment: the trial

Technical specs DVD
Audio: Dolby Digital 5.1
Taal: Engels, Pools, Frans, Spaans.
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels SDH, Duits SDH, Italiaans SDH.
Speelduur: 288 min
Kijkwijzer: 12

Technical specs Blu-ray
Audio: DTS HD MA 5.1
Taal: Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Engels SDH.
Speelduur: 300 min (2 discs)
Kijkwijzer: 12

Te koop bij Bol.com

Warner Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Hazero  |  13-10-2019

Deze is zo ongelooflijk goed.. Een van de beste series die ik ooit heb gezien
Lees meer >

martwout  |  11-10-2019

Voor de mensen die misschien nog denken dat er een 2e seizoen komt: https://tvseriesfinale.com/tv-show/chernobyl-no-season-two-hbo-writer-confirms-series-is-ove...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina