De Italiaanse film NOTTI MAGICHE en de Belgische documentaire THIRD ACT zijn nu verkrijgbaar op DVD

Twee nieuwe titels op DVD via Remain in Light

De Italiaanse film NOTTI MAGICHE en de Belgische documentaire THIRD ACT zijn nu verkrijgbaar op DVD

In NOTTI MAGISCHE worden drie scenarioschrijvers verdacht van de moord op een filmproducent en in THIRD ACT krijgen we een intiem en indrukwekkend portret te zien van (de concequenties van) het ourder worden.

NOTTI MAGICHE

Nottie Magiche DVDRome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs.


Notti Magiche van regisseur Paolo Virzì (The Leisure Seeker, La Pazza Gioia, Il Capitale Umano), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

Regie: Paolo Virzì
Cast: Giovanni Toscano, Mauro Lamantia, Irene Vetere, Giancarlo Giannini, Ornella Muti

Genre: Komedie, Drama
Speelduur: 125 min
Taal: Italiaans
Geluid: Dolby Digital 5.1/2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

Te koop bij Bol.com

 

THIRD ACT

Third Act DVDHet leven is een schouwtoneel, maar wat als het doek bijna valt? Leo is 80 en reist de wereld rond met het internationaal dans- en theatercollectief Peeping Tom. Actief zijn, creatief zijn en in het gezelschap verkeren van jonge, energieke mensen houdt hem jong. In het stuk ‘Vader’ speelt hij een man die door zijn zoon wordt achtergelaten in een bejaardentehuis, gedumpt. Lokale senioren spelen de andere bewoners van het rusthuis. Ook voor hen is creatief zijn, een belangrijk onderdeel van hun leven. Thuis, in België, is het Leo’s vrouw die in een instelling zit en wacht op haar man. Leo zal moeten kiezen tussen de zorg voor zijn vrouw en het afremmen van zichzelf voor een actieve oude dag. Hoe wil je de ‘derde leeftijd’ doorbrengen? Zal er iemand zijn die voor jou zorgt? In ‘Third Act’ worden de verhalen uit de voorstellingen verweven met de persoonlijke verhalen van de acteurs en de lokale extra’s.

Regisseur Lotte Stoops debuteerde in 2011 met Grande Hotel en presenteert nu samen met Mieke Struyve dit prachtig portret over ouder worden. Third Act stelt vragen die we ons ooit allemaal zullen stellen. Hoe wil je ouder worden? Wie zal er voor je zorgen wanneer die dag komt? Hoe wil je de derde en laatste akte van je leven invullen en kan je dat zelf beslissen?

Regie: Lotte Stoops, Mieke Struyve

Genre: Documentaire
Speelduur: 79 min
Taal: Nederlands/Frans/Engels
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

Te koop bij Bol.com

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina