Disney+ en AppleTV+ starten hun streamingdienst in november 2019

Nieuwe streamingdiensten in aantocht

Disney+ en Apple TV+ starten in november dit jaar

Met de aankondigingen deze week van Disney en Apple worden er weer twee nieuwe streamingdiensten gelanceerd. Disney komt met het eigen Disney+ kanaal, en Apple komt met Apple TV+. Beide diensten starten in november, waar voor Disney+ naast Amerika en Canada ook in Nederland toegankelijk zal zijn. Of dat voor Apple TV+ zal gelden is niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is dat dit wel het geval zal zien, gezien het feit dat de dienst in meer dan 150 landen wordt geactiveerd en dat ook de Nederlandse pers werd uitgenodigd voor het lanceringsevent in Cupertino in Californië.

Disney+ kijkers kunnen naast Disney-films ook de hele Star Wars-reeks en films van Pixar, Marvel en National Geographic bekijken. Ook zal er exclusieve content voor de dienst gemaakt worden, zoals de live-action versie van Lady en de Vagebond. Ook wordt een deel van de collectie van het recent aangekochte 20th Century Fox online geplaatst.

Ook Apple TV+ zal eigen content brengen. Zo zijn er al trailers verschenen van The Morning Show met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell. Grote namen als Steven Spielberg, J.J. Abrams en Oprah Winfrey hebben zich verbonden met streamingsdienst van de tech-gigant. In de beginfase zal het aanbod echter nog beperkt zijn, waarna het zich langzaam zal uitbreiden tot een volwaardige streamingdienst. Het is echter niet duidelijk of Apple TV+ ook een back catalogus van reeds bestaande content zal bevatten of dat het alleen uit exclusief voor het platorm gecreëerde films en series zal zijn. Naast op de eigen hardware als iPhone, iPad en Apple TV zal er ook een app gelanceerd worden voor een selectie Smart TVs, waaronder de nieuwe generatie LG, Sony en Samsung Smart TVs.

Apple TV+ zal vanaf begin november te zien zijn in, zoals gezegd, zo'n 150 landen, waaronder dus vermoedelijk ook Nederland. De abonnementsprijs is nog niet officieel bekend, maar naar verwachting zal dat rond de 10 euro per maand zijn. Disney+, dat op 12 november de dienst opstart, heeft al wel een abonnementsprijs aangekondigd, namelijk € 6,99 per maand of € 69,99 voor een jaar. Daarmee is het aanzienlijk goedkoper dan marktleider Netflix.

Met Netflix, Videoland, Amazon Prime, Pathe Thuis, Disney+ en Apple TV+ komen er al aardig wat grote spelers op de streamingmarkt in Nederland actief. De vraag is of de relatief kleinere spelers als Picl.nl of Withlove.tv het gaan volhouden in het land van streamingdiensten.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina