Dutch FilmWorks Digital & Home Entertainment releases NL maart 2023

Logo

Op deze eerste dag van maart begint niet alleen de meteorologische lente, maar is er nog meer zonnig nieuws! Deze maand brengt ons namelijk een aantal topreleases op de digitale platforms en op home entertainment.  Hotel Sinestra en De Acht Bergen gingen begin dit jaar allebei door het dak met meer dan 200.000 bezoekers in de bioscoop en ook de spannende Nederlandse thriller Faithfully Yours behaalde de gouden film status. De Vlaamse kaskraker Zillion werd bij onze Zuiderburen zelfs één van de meest succesvolle Vlaamse films ooit en tikte daar al de 750.000 bezoekers aan. Al met al, weer een maand vol toptitels! 


DIGITAL RELEASES

HOTEL SINESTRA

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

Cast Bobbie Mulder, Jeroen Spitzenberger, Elise Schaap, Otto Naessens, Jashayra Oehlers

Regie Michiel ten Horn

Genre Familie

02-03-2023 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Rakuten

09-03-2023 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon, Rakuten en Ziggo

LET OP: vanaf 10-03-2023 ook te koop op DVD en Blu-Ray


 

DE NOTENKRAKER EN DE TOVERFLUIT

Op kerstavond kunnen soms wonderen gebeuren … Als Marie een wens doet, komt haar speelgoed op magische wijze tot leven en Marie krimpt tot ze net zo groot is. Dan blijkt haar lelijke notenkraker eigenlijk een vervloekte prins te zijn. Samen met hun speelgoedvrienden reizen de twee naar Bloemenland om de vloek te verbreken en iedereen te redden van de nare ratten die de wereld willen overnemen. Daarvoor hebben ze alleen wel de toverfluit nodig die ergens in het paleis verstopt is.

Een magisch avontuur vol betoverende liedjes met de stemmen van o.a. Vajèn van den Bosch en Levi van Kempen.

Genre Animatie, familie

02-03-2023 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play en Amazon

09-03-2023 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Ziggo

LET OP: vanaf 31-03-2023 ook te koop op DVD en Blu-Ray


 

THE OFFERING

In de hoop zich te verzoenen met zijn streng orthodox-joodse vader, keert Arthur na vijftien jaar samen met zijn zwangere vrouw terug naar huis. Hij heeft echter nog een geheime reden om zijn vader op te zoeken. Als in de kelder van het huis waar vader Saul het mortuarium van de gemeenschap runt een lijk wordt binnengebracht, blijkt daar een oude entiteit in te huizen. En deze kwaadaardige Abyzou - volgens de mythe verantwoordelijk voor miskramen en kindersterfte - blijkt sinistere plannen te hebben. De demon drijft iedereen tot het uiterste en zal ervoor zorgen dat sommigen meer verliezen dan alleen hun verstand.

Cast Paul Kaye, Nick Blood, Allan Corduner, Jonathan Yunger, Levi Siegelman, Emm Wiseman

Regie Oliver Park

Genre Horror

02-03-2023 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Rakuten

16-03-2023 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Rakuten

LET OP: vanaf 31-03-2023 ook te koop op DVD en Blu-Ray


 

FAITHFULLY YOURS

Nieuwe Nederlandse thriller van de producent van Loft met in de hoofdrollen Bracha van Doesburgh, Elise Schaap, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Hannah Hoekstra en Matteo Simoni.

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn de vriendinnen elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

Cast Bracha van Doesburgh, Elise Schaap, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Hannah Hoekstra, Matteo Simoni

Regie André van Duren

Genre Thriller 

16-03-2023 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play en Amazon

16-03-2023 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Ziggo


 

CRUSH

Wanneer de net gescheiden Chris in het plaatselijke winkelcentrum de oogverblindende en mysterieuze Sky ontmoet, hebben ze gelijk een bijzondere klik. Hun opbloeiende liefde wordt ruw verstoord wanneer Sky's kamergenoot dood wordt aangetroffen en Sky meerdere gezichten blijkt te hebben. Chris belandt in een nachtmerrie wanneer hij samen met zijn ex-vrouw en dochter gevangen wordt in zijn eigen verlaten huis in de bergen. Willen ze daar niet sterven, zullen ze alles op alles moeten zetten om te ontsnappen.

Cast John Malkovich, Frank Grillo, Lilly Krug, Cameron Monaghan, Ash Santos

Regie Luis Prieto

Genre Thriller 

29-03-2023 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Rakuten

29-03-2023 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon, Rakuten en Ziggo


 

DE ACHT BERGEN

Van het Belgische regieduo Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Helaasheid der Dingen) en Charlotte Vandermeersch. Naar de internationale, prijswinnende bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetto.

De Acht Bergen het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Cast Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi

Regie Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch 

Genre Drama

23-03-2023 te koop bij iTunes, Amazon en Google Play

23-03-2023 te huur bij iTunes, Amazon, Google Play, Telenet en Proximus

LET OP: vanaf 31-03-2023 ook te koop op DVD en Blu-Ray


HOME ENTERTAINMENT RELEASES

ZILLION

In de jaren ’80 kende iedereen in de Antwerpse uitgaansscene Frank Verstraeten. Van zonderlinge computernerd tot succesvolle IT-ondernemer en geobsedeerd door het nachtleven, weet Frank het te schoppen tot eigenaar van de futuristische megadiscotheek Zillion; de bekendste, grootste en hotste club van de stad. Met pornokoning Dennis Black Magic als sidekick en een overdaad aan geld, vrouwen, drugs en dure auto’s is het leven van Frank net zo dampend als zijn dansvloer. Zijn ongezonde bewijsdrang en ziekelijke achterdocht brengen hem echter in grote problemen.

Cast Jonas Vermeulen, Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Geert van Rampelberg

Regie Robin Pront

Genre Drama

10-03-2023 te koop op DVD en Blu-Ray


 

THE WAY TO PARADISE

Najib heeft zijn leven goed op de rit. Hij is bezig met zijn masterstudie recht en helemaal happy met zijn vriendin. Alles verandert als zijn oudere broer wordt gearresteerd. Nu moet Najib voor zijn familie zorgen en gedwongen met zijn studie stoppen om geld te verdienen. In zijn pogingen loopt Najib keer op keer tegen dichte deuren en vooroordelen aan, en stukje bij beetje ziet hij zijn leven instorten. Op de rand van wanhoop, wordt hij benaderd door Brahim die hem hulp aanbiedt, maar ook misbruik maakt van Najibs kwetsbaarheid. Langzaam overtuigt hij Najib ervan om Jihadstrijder te worden en zo de weg naar het paradijs te vinden.

Cast Aziz Akazim, Mamoen Elyounoussi, Chems Eddine Amar, Titia Hoogendoorn, Hakim Traidia

Regie Wahid Sanouji

Genre Drama

10-03-2023 te koop op DVD


THE ESTATE

Als de zussen Macey en Savannah horen dat hun welgestelde tante niet lang meer te leven heeft, besluiten ze haar op te zoeken om de familiebanden eens goed aan te halen. Er is immers een enorme erfenis te verdelen. Eenmaal daar blijkt de oude dame echter niet makkelijk te behagen. Wanneer plots nog twee hebzuchtige familieleden op de stoep staan, volgt er een dolkomische strijd om tantes lievelingsnicht of neef te worden voordat ze haar laatste adem uitblaast.

Cast Tony Colette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Rosemarie DeWitt

Regie Dean Craig

Genre Comedy

10-03-2023 te koop op DVD en Blu-Ray


IN MAART VERSCHIJNEN OOK HOTEL SINESTRA, DE ACHT BERGEN, THE OFFERING, EN DE NOTENKRAKER EN DE TOVERFLUIT OP DVD EN BLU-RAY

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  13-03-2023

Overigens, dat die Crush alleen maar digitaal te krijgen zou zijn, is onzin. Ik heb 'm in de boekenvoordeel zien liggen.
Lees meer >

Werner  |  01-03-2023

Ah! Da's om het makkelijk te maken...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  01-03-2023

Bestaat die film Crush überhaupt wel? Ik vind 'm niet terug op IMDB Het is deze film: https://www.imdb.com/title/tt14923008/?ref_=nm_flmg_c_7_act die op IMDb b...
Lees meer >

Werner  |  01-03-2023

Bestaat die film Crush überhaupt wel? Ik vind 'm niet terug op IMDB
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina