Films streamen: wat heb je nodig aan minimale internetaansluiting?

Films streamen: wat heb je nodig aan minimale internetaansluiting?

Je favoriete films kijk je natuurlijk het liefst zond.. Er.. Ha. Zonder haperingen dus. En wat heb je daarvoor nodig? Een snelle internetaansluiting natuurlijk.
Maar, hoeveel Mbit/s heb je eigenlijk nodig om soepel te kunnen streamen? En zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden? Wij zorgen het voor je uit. Zodat jij films kunt streamen zonder haperingen of gestotter. Ook als de kinderen zitten te gamen of als jouw huisgenoot het nodig vindt om precies op dat moment te gaan downloaden.

Films Streamen

In HD of 4K

Voordat we kunnen bepalen wat je nodig hebt om films te kunnen streamen is het belangrijk om vast te stellen waar je precies naar kijkt. Stream je bijvoorbeeld een film via NPO Start? Dat doe je in maximaal 1080p, dus Full HD. De on-demand aanbieder biedt nog niet meer aan.
En kijk je via Videoland? Ook dan kom je niet verder dan Full HD. Dat is in de meeste gevallen voldoende voor een prachtig scherp beeld. En beperkt bovendien het aantal Mbit/s dat je daarvoor nodig hebt.
Maar stream je jouw favoriete film via Netflix? Een deel van de films (en series) is beschikbaar in 4K. Dat is goed nieuws voor iedereen die pixelprecies is. Andersom vraagt het meer om jouw internetaansluiting, omdat die een stuk sneller zal moeten zijn. 4K heeft 4x de resolutie van HD, dus er is heel wat meer bandbreedte nodig om dat zonder haperingen aan je door te geven.

Dit heb je minimaal nodig

Om zorgeloos films te kunnen streamen heb je minimaal 5 Mbit/s nodig voor HD-kwaliteit. Dat valt dus best mee. Houd er wel rekening mee dat de ander die zit te gamen wellicht ook 5 Mbit/s gebruikt, of zelfs meer als dat in hogere kwaliteit is.
En wil je een film streamen in 4K? Houd dan rekening met minimaal 25 Mbit/s aan snelheid. En dat geldt opnieuw alleen voor jou. Dus als je via zowel de tablet als de televisie twee films wilt streamen in 4K heb je daar al 50 Mbit/s voor nodig. En dan mag er nog geen sprake zijn van verlies.
Wil je films streamen in HD? Ga dan dus uit van minimaal 20 tot 25 Mbit/s aan internetaansluiting. En stream je in 4K? Zorg er dan voor dat er 50 tot 100 Mbit/s beschikbaar is, en het liefst nog wat meer. Je kunt de abonnementen voor internet en TV vergelijken om na te gaan welke provider je dat kan bieden.

Vind en vergelijk jouw internetaansluiting

En wil je een provider vergelijken ? Let dan zowel op de internetsnelheid als ook de betrouwbaarheid van die snelheid. Via ADSL en de kabel is er vaak sprake van wat verlies. Je verliest zomaar 10% van de snelheid, zelfs via een bekabelde aansluiting.
Vergelijk de abonnementen voor ADSL, de kabel en voor glasvezel. En zorg ervoor dat je, na eventueel verlies, uitkomt op een waarde die in ieder geval hoog genoeg is om zorgeloos te streamen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina