Films voor de autoliefhebber

Films voor de autoliefhebber

Als je van snelle auto’s houdt en ook van een filmpje kijken, dan zijn er natuurlijk een aantal spectaculaire films die je ooit een keer gezien moet hebben. We hebben er een top tien van gemaakt. Sommige zijn wel echte klassiekers.

Films voor Autoliefhebbers

1. Ford versus Ferrari/Le Mans ‘66
We beginnen met een redelijk nieuwe film, namelijk Ford v Ferrari die in Europa onder de naam Le Mans ’66 werd uitgebracht. Het is een Amerikaanse biografische sportfilm met Christian Bale en Matt Damon in de hoofdrollen. Als autocoureur en auto-ontwerper gaan zij de strijd aan met het raceteam van Ferrari.

2. Trading Paint
Sam is een enigszins onbehouwen racelegende. Als zijn zoon ook gaat racen, maar dan voor de concurrent ontstaat er een gevaarlijke strijd. In de hoofdrollen John Travolta, Shania Twain en Michael Madsen.

Vanishing Point 1971 screenshot
VANISHING POINT uit 1971

3. Vanishing Point
Stukken beter dan de remake uit 1997, is het origineel uit de begin jaren zeventig. In het verhaal moet de acteur Barry Newman zo snel mogelijk een auto afleveren bij klanten. Dit levert nogal wat spectaculaire beelden op.

4. The Fast and the Furious
Niet een van de jongste films maar een echte klassieker. Hierin spelen Paul Walker en Vin Diesel de hoofdrollen. Paul Walker speelt hier een agent die gek van straatraces is.

5. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
Een film uit 2006 die ook nog eens op de lachspieren werkt. De film is wat over de top, maar toch wel leuk om te kijken.

Rush screenshot
Daniel Brühl als Niki Lauda en Chris Hemsworth als James Hunt in RUSH (2013)

6. Rush
Deze film uit 2013 gaat over de rivaliteit tussen de Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda. Zij riskeren alles om kampioen te worden.

7. Gone
De film Gone uit 1974 is wel een hele oude. Later is deze opnieuw uitgebracht in het jaar 2000 met Nicolas Cage en Angelina Jolie. Autodieven gaan in deze film op zoek naar de meest bijzondere en mooie auto’s.

8. The Italian Job
Nog een echte klassieker is deze film uit 1969 en ook hier is een remake van gemaakt. Prachtige auto’s zoals de Lamborghini Miura laat het hart van de autoliefhebber tijdens deze film sneller kloppen.

9. Drive
In 2011 kwam de film Drive uit waarin Ryan Gosling de bestuurder van een vluchtauto met een stel criminelen erin is. Een heerlijke film.

10. Duel
Nog een oude. Gemaakt door Steven Spielberg, die destijds nog niet zo beroemd was als nu. Het gaat over een forens die door een immense truck wordt geterroriseerd.

Zelf race-aspiraties?
Genoeg films dus om je als autoliefhebber mee te vermaken. Geniet van de spectaculaire acties maar laat je er niet door inspireren, dat valt voor je autoverzekering vast niet goed in de smaak. Heb je hierdoor wel race-inspiraties gekregen? We hebben in Nederland een circuit waar je jouw racekwaliteiten kunt uitproberen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina