Gene Bervoets Master van Tegenstroom Filmfestival

PERSBERICHT
29 maart 2024

 

Gene Bervoets Master van Tegenstroom Filmfestival

Schrijf je voor 8 april in voor Scriptlab Residentie


Van 8 tot en met 11 mei – Cinecity Terneuzen

Het Tegenstroom Filmfestival kondigt met trots aan dat Gene Bervoets de festivalmaster zal zijn. Bervoets heeft zijn sporen verdiend in theater, film en televisie. Hij schitterde onder andere in de serie "Windkracht 10", speelde de hoofdrol in de film "SM-rechter" en presenteerde het culinaire programma "Gentse Waterzooi". In 2015 werd Bervoets geëerd met een Ensor, de belangrijkste filmprijs in Vlaanderen, voor zijn indrukwekkende rol in "Paradise Trips". Deze prestatie leverde hem ook een nominatie op voor een Gouden Kalf. Naast deze aankondiging organiseert het Tegenstroom Filmfestival een Scriptlab Residentie. Gedurende vijf dagen leidt Script Academy's Head of Studies, Bertram, een schrijfworkshop voor opkomend talent. Meer informatie vind je hier.

Scriptlab Residentie
Tijdens de Scriptlab Residentie werken cursisten aan het ontwikkelen van een scenario voor een korte fictiefilm. De residentie biedt vijf dagen aan coaching en begeleiding, evenals samen met andere deelnemers aan het residentieprogramma te schrijven. Het programma wordt afgesloten met een eindpresentatie op 10 mei. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om zich aan te melden door een e-mail te sturen met een eerste versie van het geschreven script, karakterbeschrijvingen en een curriculum vitae naar info@deining-films.nl.

Festival master
Gene Bervoets zal als Festival Master een actieve rol vervullen in verschillende aspecten van het Tegenstroom Filmfestival. Hij fungeert niet alleen als gastheer van het festival, maar zal ook verschillende workshops en presentaties verzorgen. Samen met regisseur Frank van Passel zal hij een workshop leiden over Nederlands-Vlaamse co-producties en de overgang van film naar serie.

Over Tegenstroom Filmfestival
Tegenstroom is een onderdeel van Stichting Deining Films; Stichting Deining Films wil een filmfestival creëren van internationale allure in Zeeland. Tegenstroom is een nieuw filmfestival wat zich situeert 2023 in Zeeuws-Vlaanderen. Hiervoor zal er promotie in Nederland en België plaatsvinden. Het filmaanbod tijdens het festival draagt bij aan educatie, burgerparticipatie en levert een maatschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio. Het doel van het Filmfestival is om een breed publiek kennis te laten maken met de grensoverschrijdende, verbindende kracht van de kwetsbare kortfilm. Het festival zoekt over de Zeeuws Vlaamse grenzen heen, verbinding met de rest van de provincie Zeeland, Nederland en België. Met dit Nederlands – Vlaams filmfestival wordt Zeeuws-Vlaanderen, cultureel op de kaart gezet.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina