Het ontroerende verhaal van de jonge Leelo uit Estland in THE LITTLE COMRADE - 19 november op DVD

Beleef het ontroerende verhaal van de jonge Leelo uit Estland
in de tijd van de Sovjet-Unie

The LITTLE COMRADE

The Little Comrade DVD

Gebaseerd op de autobiografische romans van Leelo Tungal

vanaf 19 november op DVD, vanaf 12 november via VOD

In de film THE LITTLE COMRADE zie je de bezetting door de Sovjet Unie in de jaren vijftig door de ogen van de 6-jarige Leelo. Door dit ontroerende perspectief worden de worsteling tussen onschuld, juist willen handelen en liefde op indringende wijze vastgelegd. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Synopsis:
Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: ‘als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn’. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is…

The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Cast: Tambet Tuisk, Helena Maria Reisner
Regie: Moonika Siimets
Genre: Drama
Speelduur: 96 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar
Taal: Estisch gesproken, Nederlands ondertiteld

Te koop bij Bol.com

The Little Comrade still

Just Film Entertainment logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina