Het schitterende MAURICE verschijnt vanaf 24 september in gerestaureerde vorm op DVD en Blu-ray

De gerestaureerde versie van James Ivory's klassieker

MAURICE

Maurice DVDMaurice Blu-ray

vanaf 24 september op DVD en Blu-ray

Maurice is de klassiekervan James Ivory met Hugh Grant, James Wilby en Rupert Graves. Vanwege zijn dertigste verjaardag kreeg de film een 4K-restauratie van het originele cameranegatief en een nieuwe 5.1 geluidsmix.

Maurice – genomineerd voor een Oscar en bekroond met de Zilveren Leeuw in Venetië – roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall en Clive Durham studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar echter volledig geheimhouden.

Synopsis:
De introverte Maurice heeft zich nooit echt thuis gevoeld in de hogere middenklasse waarin hij werd opgevoed. Wanneer hij begint te studeren aan de prestigieuze Cambridge University begrijpt hij eindelijk waarom. Zijn soelaas vindt hij niet bij de intellectuele elite, met hun imposante gebouwen en adellijke titels, maar wel in de armen van zijn charmante medestudent Clive Durham. Maar met hun liefde groeit ook hun angst en de noodzaak om hun affectie te verbergen voor de buitenwereld.

Hugh Grant, James Wilby en Rupert Graves vertolken de hoofdrollen in het meesterwerk Maurice van James Ivory naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster over een verboden herenliefde in 1914. De film uit 1987 is een mijlpaal in de samenwerking tussen regisseur Ivory en producent Ismail Merchant, samen verantwoordelijk voor klassiekers zoals A Room with a View, Howards End en The Remains of the Day. Ivory won vorig jaar nog een Oscar voor zijn scenario voor Call Me by Your Name.

Maurice blijft ruim dertig jaar na zijn eerste release een prachtig periodedrama met uitmuntende acteerprestaties. De thema’s repressie, waardigheid, compromis en verboden liefde zijn vandaag nog zo relevant als ze waren in de jaren tachtig en zelfs meer dan een eeuw geleden toen Forster zijn roman publiceerde. Maurice is een tijdloze film, een pareltje om te (her)ontdekken.

Maurice still

MAURICE
Cast: Barry Foster, Ben Kingsley, Denholm Elliot, Hugh Grant, James Wilby
Regie: James Ivory
Genre: Drama

Specificaties:
Land: Groot Brittannië, 1987
Speelduur: 134 min. (DVD) / 140 min. (BD)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1 (DVD) / DTS-HD MA 5.1 (BD)
Kijkwijzer: 12
Prijzen DVD/BD: 12,99 euro - Online: 6,99 euro

Te koop bij Bol.com

 

Lumiere Series Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina