Het vierde seizoen van THE LAST KINGDOM is vanaf 22 juli te zien op BBC First

Het vierde seizoen van THE LAST KINGDOM op BBC FIRST

Te zien vanaf 22 juli 2020 om 22.00 uur

De meeslepende acteerprestaties van Alexander Dreymon (Resistance), die Uhtred speelt, nemen ons mee in het verhaal wanneer Bebbanburg lijkt te vallen. Na de dood van Alred, lijken de banden tussen de Saxons aangetast. Uiteraard gaat Uhtred ook deze keer de strijd aan om zijn geboorterecht. Dit en zijn nieuwe gevoelens voor Aethelflaed (Millie Brady; Legend, Mr. Selfridge) zorgen voor een dreigende nieuwe oorlog. 

The Last Kingdom Seizoen 4

Na de dood van Alfred, zijn de allianties tussen de koninkrijken verbroken. Het langverwachte vierde seizoen van The Last Kingdom start wanneer Uhtred (Alexander Dreymon; Resistance) het nieuws binnenkrijgt dat Bebbanburg’s verdediging ineen lijkt te storten door Schotse aanvallen. Uhtred vindt dat de tijd rijp is om zijn oom Aelfric (Joseph Millson; Casino Royale, Angel Has Fallen) uit te dagen en gaat de strijd aan om zijn geboorterecht. Ook zal hij leren dat hij niet langer kan rekenen op de steun van Edward (Timothy Innes; The Favourite). Na jaren apart, zien ook Brida (Emily Cox; Homeland) en Uhtred elkaar weer terug in het vierde seizoen. Zal Brida hem kunnen vergeven nadat hij voor de Saxons koos?

Overige series op BBC First in juli:

The Trouble with Maggie Cole is elke dinsdag te zien vanaf 28 juli om 21:00 uur

The Trouble with Maggie Cole speelt zich af in een pittoresk kustdorpje en toont op hilarische wijze wat er kan gebeuren als roddels uit de hand lopen en het leven van mensen beginnen te beïnvloeden. Maggie Cole (Dawn French; Harry Potter en de Gevangene van Azkaban) is een zelfbenoemd orakel en ontfermt zich over een erg kleine, lokale gemeenschap. Maggies leven is helemaal niet zo opmerkelijk: ze is al meer dan 30 jaar getrouwd met schoolhoofd Peter (Mark Heap; Death in Paradise, Stardust). Hun zoon Jamie (Phil Dunster; Save Me, Murder on the Orient Express) en zijn vrouw Becka (Gwenyth Keyworth; The Crown, Midsomer Murders, Black Mirror) wonen slechts op een steenworp.
Wanneer Maggie op een dag wordt geïnterviewd door een lokale radiozender, treedt ze echter te veel in detail en geeft ze misschien iets te veel prijs over de lokale bevolking en hun persoonlijke leven. In de weken na de uitzending krijgt Maggies loslippigheid dan ook een staartje wanneer het leven voor verschillende leden van haar gemeenschap voorgoed verandert. 
Vooral Maggies beste vriendin Jill (Julie Hesmondhalgh; Coronation Street, Catastrophe, Doctor Who), lokale cafébaas Brian (Lee Boardman; Jack The Giant Slayer, The Five, Brexit) en huisarts Carole (Chetna Pandya; Line of Duty, Motherland, Black Mirror) krijgen te maken met de vervelende gevolgen van het intieme interview van Maggie.

McDonald & Dodds gaat in première op BBC First op 26 juli om 21:00 uur

Jonge, ambitieuze hoofdinspecteur McDonald (Tala Gouveia; Cold Feet, Scream Street) en de ervaren inspecteur Dodds (Jason Watkins; The Crown, A Very English Scandal, Midsomer Murders) in de gelijknamige miniserie McDonald & Dodds, moeten hun persoonlijke verschillen opzijzetten om een reeks mysterieuze moorden op te lossen in de historische studentenstad Bath.
Nog maar net gearriveerd in Bath, voegt de extreem ambitieuze, Londense hoofdinspecteur McDonald zich bij het lokale politiekorps. Samen met inspecteur Dodds moet ze een reeks misdaden oplossen, maar al snel blijkt dat ze hun verschillen (zowel op professioneel als op persoonlijk vlak) opzij moeten zetten. In de eerste aflevering is te zien hoe een dakloze man wordt neergeschoten in een verlaten landhuis van één van de meest succesvolle ondernemers in de stad.  De eerste geheimen en mysteries leggen het vuur meteen aan de schenen voor het vreemde duo.
The Radio Times laat de sterren aan het woord: “I think she’s going to fall in love with Bath and I think she’ll stay around for at least seven years,” Gouveia joked, while Watkins added: “Dodds will find his own birth certificate and realise he’s actually only 42. I mean, I think there’s so much potential in the format, in the relationships.”

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  17-07-2020

Ik hoop nog altijd op de dvd, maar thanks for the heads up, nu ik ook BBC First heb zal ik ze alvast opnemen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina