Homescreen DVD releases voor april

Homescreen

 

 

Homescreen DVD releases in april 2010

 

Valentino: The Last Emperor - Matt Tyrnauer

coverKorte inhoud:
VALENTINO: THE LAST EMPEROR is een intieme en exclusieve kijk in het leven van de wereldberoemde mode-ontwerper Valentino. Valentino staat synoniem voor glamour, rijkdom en drama. En Valentino rood is wereldberoemd. Al op jonge leeftijd is Valentino geobsedeerd door Hollywoods vrouwelijke sterren en zijn antwoord op de vraag wat vrouwen willen is dan ook: mooi zijn. Vanaf de jaren 60 ontwerpt Valentino talloze prachtige gedetailleerde, luxueuze jurken, die door wereldberoemde vrouwen en iconen als Jackie Kenndy en Julia Roberts gedragen worden op de rode lopers.
VALENTINO: THE LAST EMPEROR is een bijzonder portret van Valentino’s gelauwerde carrière, zijn fantastische werk en leven en zijn (allerlaatste) coutureshow. Het hart van de documentaire wordt gevormd door de relatie met Giancario Giametti, al tientallen jaren Valentino’s liefdespartner en het zakelijk brein achter het Valentino imperium.

Releasedatum: 20 april


Lagerfeld Confidential – Rodolphe Marconi

coverKorte inhoud:
LAGERFELD CONFIDENTIAL is een intiem portret van een van de meest raadselachtige en iconische figuren uit de internationale mode industrie – Karl Lagerfeld. Lagerfeld transformeerde het modehuis Chanel van een elgant maar conventioneel modemerk naar een supersexy fashion powerbrand. Lagerfelds look is iconisch: een sneeuwitte paardestaart, grote (onafscheidelijke) zonnebril en zwarte kleding, veel accesoires en talloze zilveren ringen.

LAGERFELD CONFIDENTIAL laat Lagerfeld zien als ontwerper (CHLOÉ, FENDI, CHANEL), fotograaf, biobliofiel, marketing-genie en ster. Maar bovenal als een keiharde bovengetalenteerde kunstenaar, in een wereld vol glamour waarin schoonheid, geld en macht centraal staan, met een genadeloze commitment naar het moment.
Regisseur Rodolphe Marconi kreeg ongelimiteerde toegang tot Largerfelds leven en verzamelde meer dan 200 uur filmmateriaal.

LAGERFELD CONFIDENTIAL laat je kennis maken met de man achter de zwarte zonnebril.

Releasedatum: 20 april

Christian Dior, the Man Behind the Myth - Philippe Lanfranchi

coverKorte inhoud:
Het is 1947 en Frankrijk is druk met de wederopbouw. Hoewel stoffen op rantsoen zijn, verovert een jonge ontwerper de wereld met zijn uitdagende visie op vrouwlijke elegantie. Hij maakt Parijs
opnieuw tot de hoofdstad van de mode. Zijn naam, Christian Dior, is bestemd een mythe te worden. Christian Dior heeft de haute couture van 1947 tot 1957 compleet veranderd en van glamour voorzien. Dior heeft niet het extraverte flamboyante imago mode ontwerpers in het algemeen hebben. Christian Dior, die zich nooit op zijn gemak voelde met zijn roemd, was een gereserveerde conservatieve man die niet eens overwogen had om in de mode industrie te werken. De gebeurtenissen die hem tot een grootsheid maakt verbaasden hem meer dan wie dan ook. Hij was een down-to-earth, bescheiden man die de 900 werknemers van zijn enorme bedrijf als familie behandelde. Wat zijn de wortels van Dior’s onberispelijke smaak? Wat inspireerde zijn enorme creativiteit en geweldige succes? Zijn jeugd in Normandië, de elegantie van zijn moeder, naast zijn liefde voor bloemen, kunst en architectuur, helpen het mysterie van de mythe achter deze man te ontravelen.

Releasedatum: 20 april


John Rabe - Florian Gallenberger

‘Groots en meeslepend meesterwerk over de Schindler van China’

coverKorte inhoud:
In 1937 wordt Nanking aangevallen en overgenomen door het Japanse keizerlijke leger. Een grootschalige massamoord volgt. Industrieel John Rabe (ook wel de Oskar Schindler van China genoemd) weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen. John Rabe is een meeslepend drama, waarin de krankzinnigheid van oorlog en de heldenmoed van een enkeling centraal staan.

Oscarwinnaar Florian Gallenberger (Shadows of Time) verfilmde het waargebeurde verhaal van de Duitse zakenman John Rabe die tijdens de Japanse bezetting van Nanking het leven van meer dan tweehonderduizend Chinezen redde. Met vier German Film Awards bekroonde internationale produktie.

Hoofdrollen in de film worden vertolkt door Ulrich Tukur (Das Weisse Band), Daniël Bruhl (Inglorious Bastards, Good Bye Lenin!), Anne Consigny (Un Conte de Noël) en Steve Buscemi (Fargo).
John Rabe is gebaseerd op het boek van John Rabe – De Goede Nazi van Nanking.

Extra: Making Of (30 minuten)

Releasedatum: 20 april

 

Award Winning Cinema releases:

Boy A - John Crowley

WHO DECIDES WHO GETS A SECOND CHANCE?

coverKorte inhoud:
Jack (Andrew Garfield, LIONS FOR LAMBS) heeft bijna 15 van zijn 24 jaar in jeugdgevangenissen doorgebracht. Nu is hij vrij, krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Zolang zijn echte
naam niet aan het licht komt, ziet zijn toekomst er hoopvol uit. Met zijn mooie ogen lijkt hij voor de wereld volslagen onschuldig, maar hij heeft een gruwelijke misdaad op zijn geweten. Samen met maatschappelijk werker Terry (een glansrol van Peter Mullan, TRAINSPOTTING) levert Jack een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en een nieuw leven op te bouwen. Maar de media hebben na zijn vrijlating de jacht op hem geopend...

Releasedatum: 4 aprilIl Più bel Giorno della mia Vita- Cristina Comencini
[De mooiste dag van mijn leven]

coverKorte inhoud:
Irene is in de zestig en hopeloos verknocht aan het oude familiehuis, een villa waarin drie generaties opgroeiden, maar waarmee geen van haar kinderen een band lijkt te hebben. Haar dochter Sara leeft na de dood van haar man alleen en is overdreven bezorgd voor haar zoon Marco. Sara’s keurig getrouwde zus Rita lijkt alles voor elkaar te hebben, maar worstelt stilletjes met haar liefde voor een andere man. Irene’s enige zoon Benjamin is succesvol advocaat, maar houdt zijn homoseksualiteit krampachtig voor zijn moeder verborgen. Terwijl Irene probeert de familie dichter bij elkaar te brengen, legt de videocamera van kleindochter Chiara de verstoorde familieverhoudingen genadeloos vast.

Releasedatum: 4 april

 

Me and You and Everyone we know - Miranda July

coverKorte inhoud:
Maak kennis met Christine: een spontane kunstenares die praat met haar schoenen. Zij wordt verliefd op Richard, een alleenstaande schoenenverkoper die wanhopig contact zoekt met zijn twee zonen. Zijn jongste zoon deelt via het internet een geheime code met een mysterieuze vrouw en maakt een geheime afspraak. Twee pubermeisjes willen weten wie van hen het beste is in orale seks en gebruiken Richards oudste zoon als proefkonijn. Het buurmeisje van de broers spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset. Al deze personen komen samen in Me and You and Everyone we Know van Miranda July. In haar film maakt ze een hilarische en indringende observatie van de onderlinge relaties tussen mensen in de moderne maatschappij. July neemt de kijker speels op sleeptouw in haar uitdagende universum en vergeet gelukkig niet zichzelf te relativeren.

AWARDS:
Sundance Special Jury Prize
Cannes Int. Filmfest. Grand Prix de la
Semaine Internationale de la Critique
Cannes Int. Filmfest. Best Film Prix
Regards Jeune
Cannes Int. Filmfest. Caméra d’Or

Releasedatum: 4 april

 


Die Fälscher - Stefan Ruzowitzky

‘Een onvervalst meesterwerk’ Metro

coverKorte inhoud:
Salomon Sorowitsch is een meestervervalser en leidt een luxueus leventje in Berlijn. Tot hij wordt gearresteerd en in een concentratiekamp belandt. Daar krijgt hij een bijzondere opdracht. Sorowitsch moet voor de Duitse onderdrukkers de dollar en het pond vervalsen. Met als doel; de economie van de geallieerden ondermijnen - een bizarre strategie die net voor het einde van het Nazi-regime bedacht werd in de hoop de horror te overleven.Als hij faalt, staat hem de dood te wachten. Die Fälscher is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de grootste vervalsingsoperatie uit de geschiedenis door de Nazi's in 1936, en werd bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Releasedatum: 4 april

 


Shadows of Time - Florian Gallenberger

‘De schoonheid van een onmogelijke liefde.’ De Volkskrant

coverKorte inhoud:
In een Indische tapijtfabriek waar kinderen worden opgesloten en moeten werken om hun vrijheid terug te verdienen, sluiten Ravi en Masha vriendschap. Ravi beseft dat geld een uitweg kan betekenen uit zijn gevangenschap. Ambitieus als hij is, werkt hij zich op tot de beste tapijtknoper met slechts één doel voor ogen: de fabriek te verlaten. Maar wanneer hij hoort dat de fabriek Masha wil verkopen aan een perverse rijke man, besluit Ravi al zijn spaargeld te spenderen om haar vrij te kopen in plaats van zichzelf. In Calcutta, beloven ze, zullen ze elkaar terugvinden. Ooit. In de grootste Shiva-tempel. Masha zal daar op hem wachten bij elke volle maan...

Shadows of Time is de debuutfilm van de jonge Oscar-winnende schrijver en regisseur Florian Gallenberger (John Rabe, Quiero Ser).

Releasedatum: 4 april

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Esteban  |  22-03-2010

Die collectie-uitgaves lijken mij maar niets. Niet inhoudelijk, het is de uiterlijke vormgeving waar ik me niet kan in vinden. Dat heb ik ook bij 'Essential C...
Lees meer >

peptalk  |  22-03-2010

Shadow of time maar eens onthouden.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina