Je TV beugel op de kabels afstemmen of juist andersom?

De nieuwe lichtingen TV schermen vliegen als warme broodjes de toonbank over en dat verbaast niemand. Ook de laatste twijfelaar wordt inmiddels over de streep getrokken door zo’n TV voorzien van de nieuwste technieken. Behalve techniek zorgt ook de vormgeving voor een flinke verkoopboost. TV is dan ook al bijna synoniem aan platte TV. Met die platte TV’s zijn ook de vragen over bevestiging en bekabeling veranderd. Addertjes onder het gras zitten vooral bij de bekabeling achter de TV beugels.

Veel mensen zijn bijzonder gecharmeerd van een zo plat mogelijk beeldscherm, liefst aan de muur. Bij de keuze van een TV beugel wordt dan ook vooral gelet op de (minimale) afstand tot die muur. Daarbij wordt wel eens vergeten dat ook aan moderne schermen toch nog steeds kabels aangesloten moeten worden. Blijft het bij een (al dan niet haakse) hdmi kabel, dan is het niet al te ingewikkeld. Moeten er echter ook nog audiokabels of misschien zelfs nog scartkabels worden aangesloten, dan wordt het een andere zaak.

Alles de deur uit

Uiteraard kun je het rigoureus aanpakken en meteen maar al je hardware vervangen. Een andere optie is diverse verloopkastjes aanschaffen om zo alles - uiteraard ten faveure van je platte scherm en kabels - aan te passen. Er is echter ook nog een andere manier: alles blijft bij het oude en je schaft gewoon een TV beugel aan waarmee je precies de juiste afstand tot de muur houdt om alle kabels zonder veel gedoe (en kosten) achter de TV te bevestigen. Eventueel vervang je nog wat kabels, maar dat was het dan ook wel.

Hefboomkracht

Er is nog een punt waar je rekening mee moet houden. Bij alle TV beugels in de webshop wordt het maximaal draagvermogen aangegeven. Wanneer een scherm echter verder van de muur “hangt”, wordt het gewicht door de zogenoemde hefboomkracht anders verdeeld. Daarmee is rekening gehouden bij het aangegeven draaggewicht, maar dat geldt niet voor de bevestiging zelf. Een gipswand bijvoorbeeld zal een hoog gewicht zelden kunnen dragen, schroeven en pluggen van de TV beugel kunnen dan losraken.

De ene plaat is de andere niet

Hetzelfde geldt overigens voor een roterende of kantelende TV beugel, ook daar kunnen extra krachten op de pluggen en schroeven komen door gewicht en/of beweging. Vaak helpt een zogenoemde borgplaat die aan de wand wordt bevestigd. Deze dien je overigens niet te verwisselen met een VESA adapter. Dat is weliswaar ook een plaat, maar dient ter aanpassing van een TV met afwijkende maat aan een TV beugel met standaard afmetingen. Twijfel je? Neem gerust contact op met onze TV beugel specialisten.

Dit artikel is gesponsord door Allekabels.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  06-05-2018

Ik keek op mijn telefoon, wellicht was daar een probleem.
Lees meer >

Michael Hamers  |  06-05-2018

Opent hier prima op diverse browsers
Lees meer >

rogue  |  06-05-2018

En ook pagina niet gevonden?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina