Kid, Song for Marion en Les Chevaux de Dieu op DVD in augustus

Twin Pics Cineart presenteert in augustus op DVD:

Kid (DVD)

Kid

Kid brengt het verhaal van de vrolijke Kid, zijn broer Billy en hun moeder die samen op een boerderij wonen. Met weinig middelen probeert Mama er een warm liefdevol nest van te maken. Het noodlot slaat echter toe wanneer zij wordt vermoord. De jonge Kid en Billy staan er nu alleen voor in hun zoektocht naar een beetje geluk.

Regie: Fien Troch
Cast: Bent Simons, Maarten Meeuwsen, Gabriella Carizzo, Rit Ghoos

Speelduur: 90 min.
Land: België
Jaar: 2012
Genre: Drama/Komedie
Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 19 augustus

 

Song for Marion (DVD)

Song for MarionEen hartverwarmend verhaal over het liefdevolle huwelijk tussen de gepensioneerde chagrijn Arthur en de immer vrolijke Marion. Marions grootste passie is optreden met het lokale zangkoor, terwijl Arthur vooral klaagt dat ze zichzelf voor schut zet. Maar door een ingrijpende gebeurtenis ziet hij zich gedwongen opnieuw naar zijn levenshouding te kijken. Met een beetje hulp van de charmante koorleidster Elizabeth kruipt Arthur langzaam uit zijn schulp. Een heerlijke ‘feel-good’ film met onder anderen Terence Stamp,  Gemma Arterton en Vanessa Redgrave.

Regie: Paul Andrew Williams
Cast: Gemma Arterton, Christopher Eccleston, Vanessa Redgrave, Terence Stamp

Speelduur: 93 min.
Land: UK
Jaar: 2012
Genre: Komedie
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Releasedatum: 26 augustus

 

Les Chevaux de Dieu (DVD)

Les Chevaux de DieuDe 10-jarige Yachine woont met zijn familie in de sloppenwijk van Sidi Moumen in Casablanca. Zijn moeder Yemma probeert met al haar kracht het gezin te verzorgen. Zijn vader lijdt aan een depressie, één van zijn broers zit in het leger, een andere broer is bijna autistisch en de derde, de 13-jarige Hamid, is een kleine straatrebel en beschermer van Yachine.
Wanneer Hamid in de gevangenis belandt, grijpt Yachine zijn kans om via kleine baantjes zijn gewelddadige en ellendige omgeving te ontvluchten. Na zijn vrijlating uit de gevangenis is Hamid veranderd in een radicale Islamiet, die Yachine overtuigt zich ook bij de groep 'broeders' te voegen. Hun spirituele leider, Imam Abou Zoubeir, stoomt de mannen klaar met een lange fysieke en mentale voorbereiding. Op een dag vertelt hij hen dat ze uitgekozen zijn om martelaars te worden.

Regie: Nabil Ayouch
Cast: Abdelhakim Rachid, Abdelilah Rachid, Ahmed El Idrissi El Amrani, Hamza Souidek

Speelduur: 115 min. 
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Drama
Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 26 augustus

Twin Pics

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina