Nu in de bioscoop: ÀMA GLORIA

 
 
'Ontroerende en bitterzoete coming-of-age (★★★★ NRC)
'Het is een bescheiden film, waarvan de subtiele benadering betoverend is', schrijft ScreenDaily na de première in Cannes over ÀMA GLORIA. Het indrukwekkende solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli is een ontroerend verhaal over Cléo en haar kindermeisje Gloria. Met name de bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani blijft niet onopgemerkt:

‘Een prachtfilm over de diepe liefde voor het kindermeisje... fantastisch vertolkt door de kleine Louise Mauroy-Panzani (★★★★ Trouw). 'De film komt aan als een emotionele mokerslag door het geweldige spel van Mauroy-Panzani en de wijze waarop de camera het meisje constant op de huid zit’ (★★★★ NRC). ‘Prachtig, fijngevoelig portret van een ongelijke, maar liefdevolle relatie' (★★★★ de Volkskrant). ÀMA GLORIA is 'een film die barst van de liefde' (★★★★ FilmTotaal).

ÀMA GLORIA is nu te zien in de Nederlandse filmtheaters.
BEKIJK NU TIJDEN & TICKETS
 
'Astonishingly intricate performance from its six-year-old star' (Variety)
'Over the course of an efficient 84 minutes, Cléo changes and resists change, she learns and rejects life lessons, she befriends and betrays. She is funny, somber, silly, conniving, shockingly selfish and shiningly pure, sometimes all in the space of an afternoon. She is six years old!' (Variety)

Overal waar ÀMA GLORIA wordt uitgebracht in de wereld, wordt de ongelofelijke acteerprestatie van Louise Mauroy-Panzani geprezen. Dat ze haar gevonden hebben, noemt regisseur Marie Amachoukeli een wonder. Op de dag van de casting zag ze toevallig op de parkeerplaats Louise met haar broer ruziemaken. Puur toeval, want Louise was daar niet voor de casting. De zes-jarige toonde zó'n persoonlijkheid dat Marie haar ouders heeft gesmeekt haar auditie te laten doen. And the rest is history...

Recentelijk zagen we zulk jong talent in de filmpareltjes THE QUIET GIRL ('Catherine Clinch as Cáit is splendid' - The New York Times) en NOWHERE SPECIAL ('Daniel Lamont, who plays little Michael, is a natural' - The Guardian). Wij zijn vast niet de enige die benieuwd zijn naar de toekomstige acteercarrières van deze jonge sterren.
KLIK HIER VOOR EEN CLIP VAN CLÉO
 
Ga samen naar ÀMA GLORIA
In ÀMA GLORIA vormt oppas Gloria het middelpunt van Cléo's universum, en in de beleving van Cléo is dat compleet wederzijds. Tot Cléo bij Gloria op bezoek gaat in haar thuisland, Kaapverdië. Daar komt ze er langzaam maar zeker achter dat Gloria haar tijd en liefde niet alleen aan Cléo kan geven.

Wie of wat is het middelpunt van jouw universum? Laat het ons weten - en maak kans op twee vrijkaarten!
JA, IK DOE MEE
 

Nu online beschikbaar

 

Nu in de bioscoop

 
 

VOLG ONS

Instagram  Facebook  Threads  Youtube

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina