Nu op lumiereseries.com en DVD: de thriller DOSSIER 64 en de Serie-Q box

nu op lumiereseries.com en op DVD

DOSSIER 64 en SERIE Q

Dossier 64 DVDSerie Q DVD-box

Vanaf vandaag op lumiereseries.com en op DVD: de thriller Dossier 64 en Serie Q box met de verfilming van vier bestsellers van misdaadauteur Jussi Adler-Olsen.

De misdaadromans van Jussi Adler-Olsen over Sectie Q van de Deense recherche zijn internationale bestsellers. Alleen al in Nederland zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. De verfilmingen door Zentropa zijn al even succesvol met record aantallen bezoekers en wereldwijde distributiedeals. Lumière brengt Dossier 64, de vierde verfilming, uit op DVD en lumiereseries.com. De thriller is zowel los te koop als in de Serie Q Box samen met de drie eerdere verfilmingen: De vrouw in de kooi, De fazantenmoordenaars en De noodkreet in de fles.

DOSSIER 64 (The Purity of Vengeance)
In een vervallen appartement in Stockholm doen werklieden een verschrikkelijke ontdekking. Achter een provisorische muur zitten drie gemummificeerde lichamen rond een eettafel. Een vierde stoel is leeg. Aan Carl Mørck en Assad van Sectie Q de taak de lichamen te identificeren en te achterhalen voor wie de vierde plek bestemd is. Het spoor leidt via de laatste bewoners naar een vrouwenziekenhuis op het eiland Sprogø, waar gedwongen sterilisaties werden uitgevoerd. Die misstanden zijn een donker hoofdstuk in de Deense geschiedenis, maar volgens sommigen behoren ze nog niet tot het verleden. Carl en Assad starten een race tegen de klok om verdere misdaden te voorkomen.

Te koop bij Bol.com

DE VROUW IN DE KOOI (The Keeper of Lost Causes)
Na een schietpartij met twee partners als slachtoffers wordt rechercheur Carl Mørck verplaatst naar Sectie Q. Deze nieuwe afdeling, die slechts bestaat uit Carl en zijn assistent Assad, onderzoekt oude, afgesloten zaken. Hoewel ze de expliciete opdracht krijgen de zaken alleen te bestuderen, duikt de koppige Carl na een dag al in het mysterie van politica Merete Lynggaard die vijf jaar eerder spoorloos van een veerboot verdween. De zaak werd afgedaan als zelfmoord. Carl en Assad, niet overtuigd van die verklaring, starten een eigen onderzoek dat hen leidt naar misbruik en decadentie onder de gepolijste oppervlakte van Scandinavië.

DE FAZANTENMOORDENAARS (The Absent One)
In 1994 wordt een jonge tweeling vermoord. De belangrijkste verdachten zijn enkele studenten uit de hogere klasse, maar een lokaal buitenbeentje zegt dat hij de schuldige is en wordt veroordeeld. Wanneer de zaak twintig jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt, beseft hij al snel dat er iets niet klopt. Bij hun onderzoek stuiten Carl en Assad op een noodoproep van een wanhopig meisje dat de ware toedracht lijkt te kennen. Carl en Assad gaan op zoek naar het meisje, Kimmie, die sinds de moorden spoorloos is verdwenen. Zij zijn echter niet de enigen, want Kimmies verklaring is een groot gevaar voor enkele invloedrijke mannen die er alles voor over hebben haar het zwijgen op te leggen.

DE NOODKREET IN DE FLES (A Conspiracy of Faith)
Wanneer een acht jaar oude boodschap in een fles bij Sectie Q terechtkomt, raken Carl Mørck en zijn assistent Assad betrokken bij een gruwelijke zaak met een psychopathische moordenaar, religieus fanatisme en een ontvoerd broertje en zusje die door hun ouders nooit als vermist zijn opgegeven.

Cast: Nikolay Lie Kaas, Fares Fares, ea.
Regie: Christoffer Boe, Mikkel Nørgaard, Hans Peter Molland
Genre: Thriller

Land: Denemarken, 2013 – 2018
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1.
Prijzen DVD Dossier 64: 9,99 euro, EST: 6,99 euro, DVD Serie Q Box: 24,99 euro, EST: 12,50 euro.

 

Lumière Crime Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina